• Haberler
  • Eğitim
  • Spor Lisesi, Erasmus projesi ile dijitale kapı açıyor

Spor Lisesi, Erasmus projesi ile dijitale kapı açıyor

Afyonkarahisar Spor Lisesi'nin beş ülke ile birlikte yürüttüğü DİJİTAL COMPETENCES (Dijital Yeterlilik) projesinin pandemi sonrası ilk ayağı Afyonkarahisar'da gerçekleştirildi. Projenin açılış programında konuşan Okul Müdürü Nihat Selek, dijital yeterliliğin büyük bir önem arz ettiğini söyledi   DİJİTAL COMPETENCES (Dijital Yeterlilikler) projesinin açılışı Afyonkarahisar EMA Öztürk Thermal Hotel'de gerçekleştirildi. Erasmus+ projesi kapsamında İtalya, Protekiz, Yunanistan ve [&hellip]

Afyonkarahisar Spor Lisesi’nin beş ülke ile birlikte yürüttüğü DİJİTAL COMPETENCES (Dijital Yeterlilik) projesinin pandemi sonrası ilk ayağı Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi. Projenin açılış programında konuşan Okul Müdürü Nihat Selek, dijital yeterliliğin büyük bir önem arz ettiğini söyledi

DİJİTAL COMPETENCES (Dijital Yeterlilikler) projesinin açılışı Afyonkarahisar EMA Öztürk Thermal Hotel’de gerçekleştirildi. Erasmus+ projesi kapsamında İtalya, Protekiz, Yunanistan ve Bulgaristan ekiplerinin katılımıyla düzenlenen açılış programına; Portekiz temsilcisi Vitor Carreira, Yunanistan temsilcisi Spyros Reggis, Afyonkarahisar Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Okul Müdürü Nihat Selek, Müdür Yardımcısı Ceylan Sağlam, Projede görevli İngilizce öğretmeni Sibel Sütsatar, okul öğretmenleri Ahmet Durmuş, Hüseyin Can Asoglo, H. Volkan Söker, Devrim Ay ve her üç ülkeden öğrenciler katıldı. Projenin ortaklarından olan İtalya’nın pandemi nedeniyle törene katılamadığı bildirilirken, Bulgaristan’dan katılacak öğrenci ve öğretmenlerin uçağının henüz inmediği bilgisi paylaşıldı.
“DİJİTAL YETERLİLİK
BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Nihat Selek, “Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden proje için ilimize gelen sevgili katılımcılarımız. Hepiniz hoş geldiniz. Sizleri burada görmekten mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Sizlerin katkıları ve proje de görev alan siz değerli katılımcıların tecrübeleri ile hep birlikte İyi bir proje süreci geçireceğimizi düşünüyorum. Sizleri projeden beklentilerinizi karşılamış olarak iyi anı ve arkadaşlıklarla yolcu etmeyi umuyorum. Farklı coğrafyalarda olsak da ortak kültürel miraslara sahip olduğumuz fikriden yola çıkarak, benzer unsurların farklı kültürlerde farklı şekil ve zamanlarda ele alındığını ama çıkış noktalarının ortak olduğunu vurgulamak, bu bağlamda Yunanistan koordinatörlüğünde İtalya, Portekiz, Bulgaristan ve Türkiye’den beş ortak okulun 10 öğretmen 20 öğrencinin katılımıyla bu proje hazırlanmıştır. Özellikle eğitim alanında, fırsatlara erişme ve sosyal alandaki yoksunluklarının giderilmesi, kendileri için kaynak yaratma, yenilikçilik, risk alma, toplumsal değişim oluşturma konularında temel becerileri kazanmaları ve sosyal ve kültürel etkileşimlerinin yanında girişimcilik ve bilgi, beceri ve kapasitelerinin artırılması anlamında dijital yeterlilik konusu büyük bir önem arz etmektedir. Okulumuz öğretmenlerine bu anlamda gösterdikleri gayret, çaba ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
“DİJİTAL COMPETENCES
STRATEJİK ORTAKLIK PROJESİDİR”
Proje ile ilgili bilgi veren okul öğretmenlerinde Ahmet Durmuş, “DİJİTAL COMPETENCES (Dijital Yeterlilikler) projesi 2019 yılında başlamış ve beş ülke ile yürütülen stratejik ortaklık projesidir. Ülkeler Yunanistan koordinatörlüğünde Bulgaristan, İtalya, Portekiz ve Türkiye’dir. Mobil uygulamaların, Google araçlarının kullanımı ve sıklığının artırmak ve ile ders ve ders dışı aktivitelerde değişik dijital uygulamaların yaygınlaştırılması ile ilgili çalışmalar yapılması amaçlanmaktadır. Projenin faaliyetlerinin etkisini ölçmek için farklı anketler yapılması planlanmaktadır. Her üç ülke öğrencilerinin kaynaşması amacıyla düzenlenen etkinliklerimiz 5 gün boyunca sürecek.” dedi.
“AFYONKARAHİSAR’DA
OLMAKTAN MUTLUYUZ”
Proje kapsamında Afyonkarahisar’a gelen Yunanistan temsilcisi Spyros Reggis ise, “Erasmus ve dijital competences projesi kapsamında sizler ile bir araya gelme fırsatı bulduk. Bizleri çok güzel bir şekilde ağılayan okul müdürü Nihat beye teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Daha sonrasında konuşma yapan Portekiz temsilcisi Vitor Carreira, “Öğrenciler ile böyle bir proje ve Türkiye’de yer almaktan çok mutluyuz. Proje kapsamında ki etkinliklerimizin 5 gün boyunca verimli geçerek öğrencilerimizin ders ve ders dışı etkinliklerde kaynaşmasını umuyorum.” şeklinde konuştu.
ÖĞRENCİLER YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ
Konuşmaların tamamlanmasının ardından üç ülkenin milli marşları okunarak etkinliklere geçildi. Afyonkarahisar Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin müzik gösterisi ile başlayan etkinlikler, Yunanistan gelen öğrencilerin hazırlamış olduğu müzik gösterisi ile devam etti. Son olarak yine Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen halk oyunlarının ardından etkinlik sona erdi. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme