Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Spor Kompleksi’nde ilk maç izlenimleri

Murat Arısoy 15 Şubat 2016 Pazartesi 13:10:29
 

AFJET Afyonspor’un “Afyon Arena” olarak bilinen, ama aslında resmî ismi böyle olmayan Spor Kompleksi Stadı’nda oynadığı ilk maçı izlemeye gittim.
Bir arkadaşımın vasıtasıyla gittiğimiz maça dair, “Vurursa gol olur; vurdu gol olmadı” gibi büyük laflar edemeyeceğim.
Futbolcuları, “7 numara, 9 numara” diyerek tarif ediyorum zira. İlk yarısını izlediğim maçın orta düzey bir maç olduğunu söyleyebilirim yalnızca.
İlk yarının tek net pozisyonu, konuk takım DSİ Spor’dan geldi. DSİ’nin 10 numarası, topu kale yerine dışarı attı.
Spor Kompleksi’ndeki ilk resmî maçta, tribünlerdeki heyecan, sahadaki heyecandan daha fazlaydı. Yaklaşık 8 bin kişi olduğunu öğrendiğim seyirciler, AFJET Afyonspor takımının 3’üncü Lig’e çıkacağına yürekten inanmış.
İzlediğim bölüm boyunca “Hep destek, tam destek” ilkesiyle hareket ettiler. Bıkmadılar, usanmadılar tezahürat etmekten.
Ancak böyle bir maçta, hâlâ Uşak’la, Göztepe ile uğraşmak, o takımların aleyhine slogan atmak, bana göre gereksiz. Hatta, hatalar yapan hakem heyetiyle uğraşmak da lüzumlu değil. Takım sahada, 45 dakikanın en az 25 dakikasında topa sahip olmuş. Biraz daha gayrete ihtiyaç var, sadece takımı destekleyerek o gayret sağlanabilir.
Maç sırasında birkaç ayrıntı dikkatimi çekti, paylaşmak isterim:
Tribünde maç izlerken bir baktım, bir tepsi çay… Yetmedi, bir tepsi daha… Protokol tribününe servis ediliyormuş.
Protokol tribünündeki kimse, 45 dakika çay içmese sıkıntı yaşamazdı. Ama benim göz hakkım kaldı, bilgileri olsun.
Başka bir nokta, stattaki oturakların kalitesi… Futbolcunun şutu tribünlere gidiyor, topun isabet ettiği oturak yerinden çıkıyor. Hatta bir oturak, iki-üç sıra aşağıya düştü. “Malzeme mi kalitesiz, işçilik mi” diye sormadan edemiyorum.
Maçın ilk yarısını izledim, keşke ikinci yarısını da izleseydim. Çünkü anlatılanlara göre maç çıkışında trafik hengâmesi yaşanmış.
Buna nasıl bir önlem alınacak, bilmiyorum; ama en azından maç günleri iki trafik polisi ekibi ile düzen sağlanabilir.
Trafikle ilgili bir önerim de şu: AFJET Afyonspor, bundan böyle iç saha maçlarını Spor Kompleksi Stadı’nda oynayacaksa, özel halk otobüsleri ve dolmuşlara “maç saatlerinde Spor Kompleksi’ne girme” izni verilmeli.
Sadece AFJET Afyonspor için değil; yarın bir büyük kulüp bir-iki maçını Afyonkarahisar’da oynamak istediğinde, ya da görkemli bir yaz turnuvası düzenlendiğinde vatandaşı 1-1 buçuk kilometre ötede bırakmak doğru değil.
Belediye Meclisi, vatandaşın lehine bu tür kararlarda duyarlı davranır. Böyle umuyorum.
Spor Kompleksi’ne dair aktaracağım bir not da Kompleks’e giderken gördüğüm “kokan” kanal. Çevre düzenlemesi yapılırken bu kanal unutuldu mu? Bu kanalın temizlenmesi, iyileştirilmesi, hatta etrafının park olarak kullanılması, sporseverler için yerinde bir hizmet olacaktır.
Spor Kompleksi, Afyonkarahisar için kazanımdır.
Bu kazanımı iyi ve verimli kullanmak yöneticilerin görevi; bu alandaki eksiklikleri dile getirmek de vatandaşın sorumluluğudur.
Nice güzel maçlara…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER