• Haberler
  • Genel
  • Spor kompleksi Temmuz'da hizmette – Kocatepe Gazetesi

Spor kompleksi Temmuz'da hizmette – Kocatepe Gazetesi

İnşaat çalışmalarının yüzde 85’i tamamlanan Spor Kompleksinin, Temmuz ayı içinde hizmete girmesi planlanıyor. Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin yapıldığını belirten Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Afyonkarahisar'ın sporun yeni adresi olacağını söyledi Afyonkarahisar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın seçim vaatleri arasında yer alan Spor Kompleksi’nde çalışmalarda da son yaklaşıldığı belirtildi.TERMAL VE SPOR TURİZMİ [&hellip]

Spor kompleksi Temmuz’da hizmette

İnşaat çalışmalarının yüzde 85’i tamamlanan Spor Kompleksinin, Temmuz ayı içinde hizmete girmesi planlanıyor. Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin yapıldığını belirten Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Afyonkarahisar’ın sporun yeni adresi olacağını söyledi

Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın seçim vaatleri arasında yer alan Spor Kompleksi’nde çalışmalarda da son yaklaşıldığı belirtildi.
TERMAL VE SPOR
TURİZMİ BİRLEŞECEK
Afyonkarahisar Belediyesi, Temmuz ayı içinde tamamlanması beklenen spor kompleksiyle spor turizmiyle termal turizmini buluşturacak. Sporun yaygınlaşması, desteklenmesi ve spor tesislerinin yenilenmesi konusunda önemli aşama kaydedildiğini ifade eden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu dönemde bu projelerin hayata geçirildiğini açıkladı. Belediye Başkanı Çoban sporun gelişmesine yönelik yaptığı çalışmalarla tüm kesimlerin takdirini kazandığını da ifade etti. Çoban, inşaat çalışmalarının yüzde 85’i tamamlandığını da aktardı.
SPOR KOMPLEKSİ’NDE NELER VAR
Spor Kompleksi’nde 15 bin kişilik şehir stadyumunun yanı sıra 2’si sentetik, 10’u doğal çim 12 futbol sahası yer alıyor. Ayrıca Spor Kompleksi’nin içerisinde atletizm ve pentatlon sahaları, 1’i kapalı 3 tenis kortu, 2 kapalı spor salonu, güreş eğitim merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu, ikili soyunma binası, kamp eğitim merkezi, lojman ve idari binalar ile su kayağı yapılacak yapay bir gölet de bulunuyor.
KULÜPLERİN AFYON’A
ÇEKİLMESİ PLANLANIYOR
Spor Kompleksi, Afyonkarahisar’da sayıları 10’a yaklaşan 5 yıldızlı termal tesislerin yanındaki 650 bin metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Yaz kampı için Akdeniz bölgesinin sıcak ve nemli hava şartlarına karşı daha uygun iklime sahip Afyonkarahisar’ın bu alanda alternatif olacağı belirtilen açıklamada, Spor Kompleksi ile futbol takımlarının Afyonkarahisar’a çekilmesi planlandığı vurgulandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme