• Haberler
  • Genel
  • Spor Kompleksi kentin marka değerine güç katacak

Spor Kompleksi kentin marka değerine güç katacak

Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu Başkanlığı ile Afyonkarahisar’da görev yapan futbol hakemleri ve gözlemcileri Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret etti. Hakem camiası gerçekleştirilen ziyarette, Başkan Burhanettin Çoban’ın göreve geldiği günden bugüne kadar spora büyük destek verdiğine dikkat çekerek, özellikle Spor Kompleksi’nin kentin marka değerine güç katacağını belirttiler Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl [&hellip]

Spor Kompleksi kentin marka değerine güç katacak

Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu Başkanlığı ile Afyonkarahisar’da görev yapan futbol hakemleri ve gözlemcileri Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret etti. Hakem camiası gerçekleştirilen ziyarette, Başkan Burhanettin Çoban’ın göreve geldiği günden bugüne kadar spora büyük destek verdiğine dikkat çekerek, özellikle Spor Kompleksi’nin kentin marka değerine güç katacağını belirttiler

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu Başkanlığı ile Afyonkarahisar’da görev yapan futbol hakemleri ve gözlemcilerini makamında kabul etti. Gerçekleştirilen ziyarette konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, gerek hakemlerin, gerekse amatör spor kulüplerinin geleceğe dair hedeflerinin il yöneticileri olarak kendilerini heyecanlandırdığını belirtti.
KOMPLEKS TEMMUZ
AYINDA HİZMETE ALINACAK
Temmuz ayı itibariyle Spor Kompleksi’nin hizmete alınmasının planlandığını söyleyen Başkan Çoban; “Buranın hizmete girmesiyle özellikle futbolda sizlere çok daha iş düşecek. 2009 seçim kampanyamızda gerek Türkiye’deki kulüplerin, gerekse dünyadaki meşhur kulüplerin ilimize kamp için gelmeleri noktasında vaatlerde bulunduğumuz zaman bir takım insanlar böyle bir şeyin gerçekleşemeyeceğini iddia ediyorlardı. Ama Allah’a şükür Spor Kompleksimiz şu an yüzde 85- 90 bitme noktasına geldi” dedi.
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SPOR
KOMPLEKSİ
Ziyarette yaptığı değerlendirmede Spor Kompleksi ile ilgili olarak yaygın basında çıkan haberlere de değinen Başkan Çoban; “Bundan 5-6 ay önce de Spor Kompleksimiz hem Hürriyet hem Milliyet Gazetesi’nde ve internet sayfalarında ‘Türkiye’nin en büyük Spor Kompleksi’ diye haber olarak geçti. Gerçekten bu bir mübalağa değil; Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya illeri dahil Türkiye’nin hiçbir yerinde aynı alanda 650 bin metrekarelik bir spor alanı yok. Burada bir adet Su Kayak Tesisi, 15 bin kişilik stadyum, altında ise bin araçlık kapalı otoparkı, iki tane Kapalı Spor Salonu, olimpik standartlara haiz 2 tane kapalı, 2 tane açık tenis kordu, yüzme havuzu, atletizm alanı, kamp, eğitim merkezi, güreş eğitim merkezi ile 12 tane de futbol sahası bulunurken, futbol sahalarının 10 tanesi doğal çim, 2 tanesi sentetik çim. Spor Kompleksimize bir çok kulüp geleceğini ümit ediyoruz. Kulüplere yönelik her türlü imkan burada hazırlanıyor. Böyle kulüpler gelirse, Afyonkarahisar’da hakemlerimize çok görev düşecek diye ümit ediyorum” şeklinde konuştu.
VERİLEN DESTEK TAKDİRE ŞAYAN
İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın sadece futbola değil, sporun tüm branşlarına verdiği desteğin takdire şayan olduğunu ifade etti. İl Hakem Kurulu Başkanı Güneş; “Göreve geldiğiniz süre zarfında Afyonkarahisar’da hakemlerimize yardımcı oldunuz, desteklerinizi esirgemediniz, sadece futbol değil, sporun her dalına yönelik takdire şayan desteğiniz var” dedi.
KALKINMADA SPOR
ÇOK ÖNEMLİ BİR LOKOMOTİF
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a gerçekleştirdikleri ziyarette sporun önemine de vurgu yapan İl Hakem Kurulu Başkanı Güneş; “Bir ilin kalkınması için spor çok önemli bir lokomotif. Sizlerinde desteği ile bu sene bir hakem kardeşimizi daha üst liglere çıkarma çabasındayız. Spor Kompleksine bir çok takım geleceğini ümit ediyoruz. Böylelikle bizim arkadaşlarımız oynanacak müsabakalarda görev alma imkanına sahip olacaklar” şeklinde konuştu.
Ziyarete Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş ve hakemlerin yanı sıra BAL Gözlemcisi Mehmet Sarlık’ta katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme