Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Spor eğitiminde yeni dönem başladı

Spor eğitiminde yeni dönem başladı

Afyonkarahisar’da tüm branşlarda alt yapıda kalıcı olarak ihtiyaca cevap verecek farklı bir sistem ve yeni eğitim modeli hayata geçiyor

 

Sporda verimliliği artırmak, ulusal ve uluslararası müsabakalara sporcular yetiştirmek amacıyla yeni eğitim modeline başlandı. 6 ay sürecek eğitimde ilk olarak davet üzerine Afyonkarahisar’a gelen Yüzme Milli Takım Antrenörü Doç. Dr. Erkan Günay, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri ve ilgili kulüp antrenörleri ile bir araya gelerek teorik ve uygulamalı eğitim verdi. Hafta sonu yapılan eğitimde Türkiye’de yüzücülük sporu, Türkiye’de spor gibi teorik eğitimlerden sonra Serbest stil tekniğinin nasıl olması gerektiğini uygulamalı olarak anlatıldı.
“YENİ EĞİTİM MODELİNİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ”
Konu hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Osman Murat Erdoğan, “İlimizde tüm branşlarda alt yapıda kalıcı olarak ihtiyaca cevap verecek farklı bir sistemi ve yeni eğitim modelini Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak hayata geçirmek istiyoruz. Minik Sporcularımızın sadece fiziki gelişiminin değil çocuklarımızın fiziksel, psikolojik, kişilik gelişimi, yabancı dil, değerler eğitimi gibi konuları da içinde barındıran bir eğitim sistemi ile olimpik sporcu olabilecek yetenekteki çocuklarımızın erken yaşta (5-9 yaş) belirlenerek her yönden donanımlı bireyleri yetiştireceğimiz sistemi kurum ve kulüp antrenörlerimiz ile bir araya gelerek 6 ay sürecek teorik ve uygulamalı eğitimin başlangıcını yaptık.” ifadelerini kullandı.
Gençlik ve Spor İl Müdür-lüğü’nden Antrenör Günay’a teşekkür edildi. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi