Sponsorlara 'uyarı' – Kocatepe Gazetesi

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sponsor firmalara gönderdiği 'uyarı' yazısı Klasik Müzik ve Caz Festivalleri'ni engellemeye yönelik çaba olarak yorumlandı Afyonkarahisar'ın kültür ve sanat camiasında tanınmasında önemli rol oynayan Klasik Müzik Festivali ile Caz Festivali'ne sponsor olan firmalara Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 'uyarıda' bulunulması tepki yarattı.10 yılı aşkın süredir Hüseyin Başkadem öncülüğünde düzenlenen ve Afyonkarahisar'ın olumlu anlamdaki tanıtımı [&hellip]

Sponsorlara “uyarı”

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sponsor firmalara gönderdiği “uyarı” yazısı Klasik Müzik ve Caz Festivalleri’ni engellemeye yönelik çaba olarak yorumlandı

Afyonkarahisar’ın kültür ve sanat camiasında tanınmasında önemli rol oynayan Klasik Müzik Festivali ile Caz Festivali’ne sponsor olan firmalara Milli Eğitim Müdürlüğü’nce “uyarıda” bulunulması tepki yarattı.
10 yılı aşkın süredir Hüseyin Başkadem öncülüğünde düzenlenen ve Afyonkarahisar’ın olumlu anlamdaki tanıtımı açısından önem arz eden Caz Müzik Festivali ile Klasik Müzik Festivali organizasyonlarının bu yılki bölümleri tamamlandı. Gelecek yıl için organizasyon çalışmalarına başlanmak üzereyken Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bazı firmalara gönderilen “uyarı” yazısı tepki topladı. Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilen Klasik Müzik Festivali organizasyonuna önceki yılarda sağlanan desteği bu yıl vermeyen Milli Eğitim Müdürlüğü gelecek yıl yapılacak organizasyonlara da darbe vurmaya başladı. Milli Eğitim Müdürü adına Şube Müdürü İbrahim Özkul tarafından Klasik Müzik Festivali ile Caz Festivali’nin sponsor firmalarına gönderilen yazıda şöyle denildi:
“Afyonkarahisar’ da 13 yıldır icra edilen Caz Festivali, bu sene 3-9 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılması planlanmıştır. Müdürlüğümüze okullarda yapılacak Caz Festivali ile ilgili herhangi bir müracaatta bulunulmamıştır. Bu yıl okullarımızdan Müdürlüğümüze gelen telefonlardan anlaşıldığı üzere sınav programı ile Festival programının çakışması nedeniyle okul idarelerince öğrencilerde motivasyon eksikliğine neden olacağından programın ertelenmesi istenmiş, belirtilen tarihler arasında Festival Programı okullarda düzenlenemiştir. Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Festivali’ne önümüzdeki yıllarda gerekli makamlardan izinlerin alındığı kontrol edildikten sonra sponsor olunması daha sağlıklı olacaktır. Bilgilerinize arz ederim” denildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu uyarısı önümüzdeki günlerde yapılacak olan organizasyonları önlemeye yönelik çaba olarak yorumlanıyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme