'SP'nin söyleminde hiçbir zaman değişiklik olmadı'

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar ve Yönetim Kurulu Üyeleri Nurettin Akkova ile İsmail Özdemir gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret ettilerZiyarette gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, İstanbul Sözleşmesinin vicdan sahibi, aklıselim her insanı ilgilendiren bir konu olduğunu belirterek, 'Sağolsun sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek bir [&hellip]

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Nurettin Akkova ile İsmail Özdemir gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret ettiler
Ziyarette gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, İstanbul Sözleşmesinin vicdan sahibi, aklıselim her insanı ilgilendiren bir konu olduğunu belirterek, “Sağolsun sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek bir açıklama yaptı. Biz 8 Temmuzdaki açıklamamızda da buna benzer açıklamalar söylemiştik.” dedi.
“ADALETİN OLMADIĞI YERDE ZULÜM OLUR”
Türkiye ya da Afyonkarahisar için değil tüm insanlık için çalıştıklarını söyleyen Arslan, “Biz adalet dediğimiz zaman ne yapıyoruz. Eğer biz zulme uğramışsak adalet istiyoruz diye bağırıyoruz. Böyle bir adalet anlayışı yok bir. Eğer ortada bir adalet yoksa ki bunun zıttı nedir zulümdür, zulüm var demektir. Bir zulüm varsa maalesef insanlarımız öyle bir hale getirildi ki bu zulmü artık kimin yaptığına bakıyor. Bizim adamımız yapıyorsa bu doğrudur diyor zulümde olsa, karşı taraf yapıyorsa bu zulümdür olmaması lazım diyor. Böyle bir yaklaşım tarzı olabilir mi? Bir söz duyuyoruz toplum olarak söz doğru mu yanlış mı diye bakmıyoruz, kim söylemiş; bilim adamları söylemişse doğrudur, bravo, karşı taraf söylediyse haindir. ifadelerini kullandı.
Adaletin herkes için gerektiğini kaydeden Arslan, “Hangi meslekte olursa olsun hepimizin ihtiyacı olan temel şeyler vardır bunlardan biriside adalettir. Cumhuriyet Halk Partisi iki kere iki dört eder dediyse ben bunun karşısına çıkayım da iki kere iki beş eder mi diyeyim. A partili kişi camide benle beraber aynı kıbleye yöneldi bu o tarafa yöneliyor diye ben aksi tarafa mı yöneleyim. Böyle bir şey olabilir mi. A partili ne derse desin yanlış, AK Parti ne derse desin doğrudur. A partili ne yaparsa yapsın yanlıştır. AK Parti ne yaparsa yapsın doğrudur denilebilir mi?” şeklinde konuştu.
“İŞİN ŞOV KISMINDA DEĞİLİZ”
Saadet Partisi’nin söylemlerinde hiçbir zaman değişiklik olmadığını belirten Arslan, “Saadet Partisi olarak 18 yıldır söylediklerimizde en ufak bir değişiklik var mı, yok, hep aynı şeyleri söyledik. Hep insanı doğruya, güzele faydalıya çağırdık ama maalesef medyada bize uygulanan ambargo ciddi seviyede. Biz şov kısmında olmadığımız gibi şekille de işimiz yok. Üslupta bizim için çok önemli. Belki biz bugün medyada küfürlü, hakaretli konuşsak daha fazla yer alabiliriz ama bu bizim üslubumuz değil. Biz şu görüşe de karşıyız; Zafere giden her yol mubahtır. Biz yumuşaklıkla, tatlı dille, güler yüzle insanları çağırıyoruz. Kabul ederlerse eyvallah, kabul etmezlerse tekrar anlatacağız.” dedi. 

Bakmadan Geçme