• Haberler
  • Siyaset
  • 'SP'nin adayı kutuplaştırıcı değil kucaklayıcı olacak'

'SP'nin adayı kutuplaştırıcı değil kucaklayıcı olacak'

SP İl Başkanı Beytullah Karataş, partisinin Cumhurbakşanı adayının kutuplaştırıcı değil kucaklayıcı olacağını belirtti   Saadet Partisi (SP) Ayfonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş ve beraberindekiler, Saadet Partisi Halk Buluşmaları kapsamında ilçelerde vatandaşlarla biraraya gelerek dinlemeye, çözüm önerilerini paylaşmaya devam ediyor. 'ZULMÜN BEDELİ BİR GÜN MUTLAKA ÖDENİR' Beytullah Karataş, Bolvadin ilçesinde gün boyu çeşitli ziyaretler yaparak Kaymakam [&hellip]

SP İl Başkanı Beytullah Karataş, partisinin Cumhurbakşanı adayının kutuplaştırıcı değil kucaklayıcı olacağını belirtti

Saadet Partisi (SP) Ayfonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş ve beraberindekiler, Saadet Partisi Halk Buluşmaları kapsamında ilçelerde vatandaşlarla biraraya gelerek dinlemeye, çözüm önerilerini paylaşmaya devam ediyor.
“ZULMÜN BEDELİ BİR GÜN MUTLAKA ÖDENİR”
Beytullah Karataş, Bolvadin ilçesinde gün boyu çeşitli ziyaretler yaparak Kaymakam Taner Bolat ve İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Gülfidan’ı ziyaret etti. Teravih namazı sonrası yapılan Halk Buluşması’nda vatandaşların sorunlarını dinleyen Karataş ve partililer SP’nin çözüm önerilerini paylaştı. Karataş konuşmasında şunları söyledi: “Hayat pahalılığının gittikçe arttığı bu dönemde Afyonkarahisar Belediyesinde çalışan işçilerimiz açlık sınırının altında bir ücretle çalıştırılıyorsa bu zulümdür. Dört kişilik bir aileye bakmakla yükümlü olan bir işçi evine giderken pazar alışverişi yapamıyorsa, çocuğunun kırtasiye ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayamıyorsa hakktan ve adaletten bahsedemeyiz. Malesef işçilerimizin hakkını aradığı bu süreçte çeşitli baskılarla ve tehditlerle de karşı karşıya kaldığına şahit oluyoruz. Hakedenin hakkını araması kadar doğal bir şey yok, bu insanları bugün işten çıkarmayla tehdit edenler bu zulmün bedelini bir gün muhakkak öder. SP olarak işçilerimizin insanca yaşam taleplerinin dikkate alınarak enflasyona kurban edilmemesi için yanlarında olduğumuzu ifade ediyorum.”
“İKİ FARKLI TOPLUM KESİMİ
İKİ FARKLI HAYAT VAR”
“Toplumsal kutuplaşmadan farklı olarak bir de ekonomik şartlar bakımından kutuplaşan bir Türkiye ile karşı karşıyayız.” diyen Karataş şöyle konuştu: “İki farklı toplum kesimi, iki farklı hayat görüyoruz. Bir tarafta kamu kaynaklarından beslenen, birden fazla kurumdan maaş alan ‘tuzu kuru’lar var. Diğer tarafta ise yoksulluk sınırının 15 bini geçtiği bir dönemde; 4 bin küsür lirayla ev geçindirmeye, 650 TL’lik KYK bursuyla günde bir öğün yemek yiyerek hayatta kalmaya çalışan, masraflarını karşılayamadığı için okulu bırakmak zorunda olanlar, gün be gün fiyatları artan temel tüketim maddelerine ulaşamayıp sofrasına tuz koyamayanlar var. Bir tarafta sırça köşklerine kapanıp, köşkün içindeki samimiyetsiz ve gerçek dışı fısıltılardan gayrı seslere kulaklarını tıkayan iktidar ve iktidar yanlılarıdır. Diğer tarafta ise; her geçen gün artan hayat pahalılığı nedeniyle sesini iktidara duyurmaya çalışan, geçim derdiyle boğuşan milyonlar var. Bir tarafta lüks, şatafat, gösteriş ve israf; diğer tarafta yoksulluk, fakirlik, açlık, sızlanma ve feryat var.”
“İNSANLAR GEÇİNEBİLMEK İÇİN ÖĞÜN ATLIYOR”
Türk Lirasının her geçen gün değer kaybettiğini belirten Karataş, “Türk Lirasını pula çeviren iktidarın yol açtığı ekonomik yıkım insanımızın hayat kalitesini, yaşama sevincini her geçen gün törpülüyor. Enflasyonun üzerine benzin dökerek Türkiye’yi adeta bir yangın yerine çeviren iktidar ve ortakları ülkemizin büyüdüğünü söyleseler de vatandaşın kursağına giren ekmek her geçen gün küçülüyor. İnsanlar her geçen gün biraz daha geriye giden bir yaşam kalitesine mahkûm ediliyorlar. Geçinebilmek için yemek öğünlerini azaltanların sayısı yüzde 50,3’tür. Vatandaşlarımızın yüzde 31,9’u geçinebilmek için zaman zaman aç kaldıklarını ifade ediyorlar. Yüzde 61,8’i et yemeyi bırakmış. Yüzde 57,9’u artık daha az çamaşır yıkıyor. Yüzde 62,5’i özel araçlarını kullanmayı bıraktığını söylüyor. İnsanlar geçinebilmek için yiyecekleri yemekten kısar hale geldiler. İktidar ve ortakları kendi çevrelerinin ‘nimetlerini’ büyütürken; halkımız geçinebilmek için porsiyonları küçültüyor, daha da üzücü olanı ise artık öğün atlıyor.” dedi.
“HEDEF TUTTURAMAYAN İKTİDAR HER GÜN BİR TARİH VERİYOR”
Sadece ilk 2 ayda cari açığın geçen yıla oranla yüzde 186 arttığını belirten Karataş, “Enflasyon birkaç ay içinde azalacaktı. Yılın 3. ayında, yani daha şimdiden yüzde 61’e çıktı. Eylül ayında açıklanan Orta Vadeli Program’daki dolar kuru ve enflasyon hedefini 6 ayda sollayan; iktidar, şimdi bize ‘2023 sonrasında Türkiye’yi bu krizden çıkarabileceğini’ söylüyor. Hiçbir hedefini tutturamayan iktidar, her gün yeni bir tarih veriyor ne yazık ki. Beceriksizliklerini örtbas etmek için başvurmadıkları yol ve söylem yok. ‘Enflasyon yalnızca Türkiye’de değil; dünyada da genel bir sorundur’ söylemini tekrarlamayı da alışkanlık haline getirdiler. ‘Sadece bizde değil, tüm ülkelerde enflasyon var.’ diyorlar. Ancak dünyanın hiçbir ülkesinde, sadece bir senede enflasyon böylesine hızlı artmıyor. Ayrıca onlar da bal gibi biliyorlar ki; Türkiye, OECD ülkeleri arasında enflasyon şampiyonudur.” diye konuştu.
“ADAYIMIZ KUTUPLAŞTIRICI
DEĞİL KUCAKLAYICI OLACAK”
SP’nin Cumhurbaşkanı adayı özellikleri hakkında bilgi veren Karataş sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçimlere daha bir yıldan fazla bir zaman olmasına rağmen; bir adaylık tartışması sürüp gidiyor. Aday şu mu olacak bu mu olacak? Neden? Çünkü problemlerin zirveye çıktığı bu dönemde dikkatleri başka bir tarafa çekmek, gerçeklerin üzerini örtebilmek için. Türkiye, çok seçimler geçirdi ama bugünkü adaylar üzerinde bu kadar durulduğu bir dönemi yaşamadık. Adayın isminin açıklanmasına daha zaman var; ‘Fakat nasıl bir aday olmalı’ derseniz işte kriterlerimizi açıklıyorum. Aday bu kriterlere uygun olarak belirlenmeli ve belirlenecektir. Bizim adayımız; Kutuplaştırıcı değil, kucaklayıcı olacak. Bizim adayımız ayrıştırıcı değil, birleştirici; ötekileştirici değil, uzlaşmacı olacak. Kuvveti değil, hakkı ve adaleti üstün tutacak. Menfaati değil, hizmeti esas alacak. Kapısını herkese açık tutacak, kesinlikle partizanlık yapmayacak. ‘Ben ne istersem yaparım’ demeyecek, istişareye her daim önem verecek. Asla emanete ihanet etmeyecek. Devletin hazinesine yetim hakkına sahip çıkar gibi sahip çıkacak. Çalmayacak, çaldırmayacak.”
“BİZ İLKELER ÜZERİNDEN
SİYASET YAPIYORUZ”
Karataş sözlerini şöyle tamamladı: “İhalelerde şeffaf, denetlemede son derece titiz olacak. Farklı fikir ve düşüncelere itibar edecek, hoşumuza gideni değil hoşumuza gitmese de doğru olanı yapacak. Çevrenin, tarihin, sahillerin, yeşil alanların talan edilmesine asla müsaade etmeyecek. Türkiye’yi kısa bir zamanda normalleştireceğiz. Bir kez daha söylüyorum. Biz kişiler üzerinden değil, ilkeler ve prensipler üzerinden siyaset yapıyoruz. İktidarı değil, bozulan düzeni değiştirmek için uğraşıyoruz. Yoksa sistem aynen devam ettikten sonra; Ahmet gitmiş-Mehmet gelmiş, A Partisi gitmiş-B partisi gelmiş bir anlamı olmaz. Biz kişilerin değil, sistemin alternatifiyiz. Bu süreci de kişiler, partiler üzerinden değil ilkeler üzerinden yürütüyoruz ve yürüteceğiz. Kimse merak etmesin. Bu ülke için en doğru kararları almaya gayret edip, en güzel adımları da birlikte atacağız.” >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme