• Haberler
  • Genel
  • SP’liler üç sevinci paylaştı – Kocatepe Gazetesi

SP’liler üç sevinci paylaştı – Kocatepe Gazetesi

20 Temmuz 1974 tarihinde yapılan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 38’nci yıldönümü, Milli Görüş'ün son partisi SP’nin kuruluş yıldönümü ve mübarek Ramazan ayının aynı güne rast gelmesinden duydukları mutluluğu ifade eden SP İl Başkanı Adnan Şenel, politik gelişmeleri değerlendirdi Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Adnan Şenel, Cuma namazının ardından partide düzenlediği basın toplantısında gündemi üç başlık altında [&hellip]

SP'liler üç sevinci paylaştı

20 Temmuz 1974 tarihinde yapılan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 38’nci yıldönümü, Milli Görüş’ün son partisi SP’nin kuruluş yıldönümü ve mübarek Ramazan ayının aynı güne rast gelmesinden duydukları mutluluğu ifade eden SP İl Başkanı Adnan Şenel, politik gelişmeleri değerlendirdi

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Adnan Şenel, Cuma namazının ardından partide düzenlediği basın toplantısında gündemi üç başlık altında değerlendireceklerini söyledi.
KIBRIS HAREKATININ 38’NCİ YILDÖNÜMÜ
20 Temmuz tarihinin Türk Milleti ve milli görüş camiası için çok özel bir gün olduğunu ifade eden SP İl Başkanı Adnan Şenel, 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 38’inci yıldönümünün kutlandığını söyledi. Kıbrıs barış harekatının tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirten Şenel; “Kıbrıs, 1699 Karlofça anlaşmasıyla toprak kaybetmeye başlayan ve giderek küçülen İslam dünyasının, son 300 yılda Batılılara karşı kazandığı tek toprak parçasıdır. KKTC’nin bugün sahip olduğu istikrar ve güvenlik ortamı bu harekat sayesinde kazanılmıştır. 1960 Yılından itibaren soydaşlarımıza karşı giderek artan baskı, taciz ve katliamlara karşın Türkiye 1974 yılına kadar gerekli siyasi irade ve kararlılığı gösterememiş, uluslararası dayatmalara boyun eğmiştir. Gemilerimiz bir çok kez Amerika’nın talimatı ve hatta bir mektubuyla geri dönmek zorunda bırakılmıştır. Ancak 1974 yılına gelindiğinde ise önemli bir fark vardır. O’da Milli Görüş farkıdır, Erbakan farkıdır. CHP-MSP koalisyonunda Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın dik duruşu ve kararlı tutumu ile Kıbrıs Barış Harekatı gerçekleştirilmiş, Kıbrıs’ta huzur ve güvenlik ortamını kurmak mümkün olmuştur. Emperyalist ülkelerin, her türlü tehdit, şantaj ve ambargosuna rağmen, Milli Görüş’ün kararlılığı ve Mehmetçiğin fedakarlığı ile Kıbrıs Zaferi kazanılmıştır. Bu zafer binlerce Mehmetçiğimizin şahadeti üzerine inşa edilmiştir.” dedi.
TÜRKİYE’NİN KIBRIS SORUNU YOK
Gerçekler ışığında tarihi bir uyarıyı görev bilerek AB hayali uğruna Kıbrıs’ı pazarlık konusu yapmak isteyenlere çağrıda bulunduklarını dile getiren SP İl Başkanı Adnan Şenel; “Türkiye’nin Kıbrıs diye bir sorunu yoktur. Sadece Haçlı seferlerinden bu yana Kıbrıs üzerindeki emellerinden vazgeçmeyen emperyalist ülkelerin karanlık hesapları vardır. Kıbrıs’ı rum toprağı yaparak, Akdeniz’deki hakimiyeti ele geçirmek isteyen haçlıların oyunları vardır. Unutmayınız ki; KKTC Türkiye’nin milli davasıdır, kırmızı çizgisidir. Batı’ya şirin görünmek için Kıbrıs’ı pazarlık konusu yaparsanız tarih önünde de, millet önünde de hesap veremezsiniz. Barış harekatının 38’inci yıldönümünde, bu harekata emeği geçen herkesi şükranla anıyor ve şehit olan Mehmetçiklerimize bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz.” diye konuştu.
“SP TÜRKİYE’NİN
SİGORTASIDIR”
SP İl Başkanı Adnan Şenel, ikinci sevinçlerinin, 20 Temmuz tarihinin SP’nin kuruluş yıldönümü olduğundan söz etti. Saadet Partisi’nin Kıbrıs zaferi gibi anlamlı bir günde kurulup Hak’kın hakimiyeti için mücadelesine başladığını kaydeden Şenel; “SP 1969 yılında siyaset sahnesine çıkan millî görüş hareketinin son temsilcisidir. Bugün 11’inci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Saadet Partisi, mazisi itibariyle köklü ve tecrübeli, yaşı itibariyle ise genç ve dinamik bir partidir. Saadet Partisi Türkiye’nin sigortası, birlik ve beraberliğimizin teminatıdır.
Bugün Saadet partisi çatısı altında temsil edilen milli görüş hareketi, hiçbir zaman rüzgara göre yön değiştirmemiş, temel ilke ve prensiplerinden hiç bir zaman taviz vermemiştir. Saadet Partisi, makam ve mevki için eğilenlerin değil, hak için direnenlerin partisi olmuştur. Hangi şart altında olursa olsun, Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya kurma kararlılığından vazgeçmemiştir.”şeklinde konuştu.
İLK GÜNKÜ HEYECAN SÜRÜYOR
SP’nin taklitçi değil, milli ve yerli bir parti olarak küresel egemenlere teslim olmayan, boyun eğmeyen gerçek anlamda sivil bir parti olduğunu ifade eden Adnan Şenel; “Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; bundan önce olduğu gibi bundan sonrada, yalpalamadan, çizgisinden sapmadan, milletimizin hizmetinde olmaya devam edecektir. Çünkü Saadet Partisi hesabını, seçimleri kazanmak için değil, nesilleri kazanmak üzerine yapmaktadır.
Er ya da geç bu kararlılık milletin ortak iradesine dönüşecek ve yeniden büyük Türkiye mutlaka kurulacaktır. Bu vesile ile başta milli görüş hareketinin merhum lideri Necmettin Erbakan ve SP’nin kurucu Genel Başkanı Recai Kutan olmak üzere bu davaya emeği geçen herkesi yürekten kutluyor, ilk günkü şevk ve heyecanla yolumuza devam ettiğimizi bir kez daha ilan ediyorum.” ifadelerini kullandı.
HEDEF İSLAMİ UYANIŞI KESMEK
Bu yılki mübarek Ramazan ayının 20 Temmuz gibi anlamlı bir tarihe denk gelmesnin mutlu bir tevafuk olduğunu söyleyen SP İl Başkanı Adnan Şenel sözlerine şöyle devam etti: “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan bu mübarek aya kavuşmanın bahtiyarlığı içindeyiz. Ramazan, yardımlaşmanın, paylaşmanın, bizi biz yapan ortak değerlerde buluşmanın adıdır. Bu manevi iklimi en iyi şekilde değerlendirmeli, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeliyiz. Bu mübarek ayda yapacağımız ibadet ve çalışmaların, bir an evvel İslam birliğinin kurulmasına vesile olsun. Çünkü gerçekten İslam alemi tarihin en önemli süreçlerinden birini yaşamaktadır. İslam ülkeleri acımasız işgallerin hedefi halindedir. Emperyalist güçler, son dönemde yaşanan İslami uyanışın önünü kesmek, İslam ülkeleri arasında yeni ihtilaflar oluşturmak için karanlık ve sinsi planlarını uygulamaya çalışmaktadır. Bu sinsi planlara karşı uyanık olmak ve daha fazla kenetlenmek zorundayız.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme