SP'li kadınlar sorunlara mektupta yer verdi

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Zengin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde karanfil, mektup ve lokum dağıttıklarını açıkladı.Hanife Zengin, hemcinslerine dağıttıkları mektupta imzalanan uluslararası sözleşmelere, yapılan yasal düzenlemelere rağmen Türkiye de ve dünyada, kadın için 'onurlu yaşam şartlarının' oluştuğunu söyleyemeyecekleri görüşünü bildirdiklerini kaydetti.Zengin, 'Mektuplarda kadının, vahşi kapitalist ekonominin, adaletsiz çalışma şartlarına mahkûm [&hellip]

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Zengin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde karanfil, mektup ve lokum dağıttıklarını açıkladı.
Hanife Zengin, hemcinslerine dağıttıkları mektupta imzalanan uluslararası sözleşmelere, yapılan yasal düzenlemelere rağmen Türkiye de ve dünyada, kadın için “onurlu yaşam şartlarının” oluştuğunu söyleyemeyecekleri görüşünü bildirdiklerini kaydetti.
Zengin, “Mektuplarda kadının, vahşi kapitalist ekonominin, adaletsiz çalışma şartlarına mahkûm olduğuna değindik. Kadınlar sigortasız, sosyal hakları olmadan, düşük ücretlere çalıştırılmaktadır. En doğal hakkı olan ‘annelik’ hakkını ertelemekte, varsa, evladına hasret kalmaktadır. Medya ve reklam dünyasında ‘cinsel bir meta’ olarak kullanılarak ‘istismarın’ en acımasızını yaşamaktadır. Çeşitli ailesel ve çevresel nedenlerle, eğitim ve sağlık hizmetlerinden, hak ettiği gibi yararlanamadığını anlattık” dedi.

Bakmadan Geçme