SP TBMM Grubu Heyeti, Gazze yolcusu

SP Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Av. Mevlüt Yeşil, partisinin TBMM Grubu Milletvekillerinin Mısır üzerinden Gazze'ye geçmeye çalışarak farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

SP Grubu tarafından Dışişleri Bakanlığına ve Mısır Elçiliğine dilekçe vererek Gazze’ye gitmek istediğini bildirmişti. Dün sabah Mısır’a hareket öncesi İstanbul Havaalanında basın açıklaması yapan SP heyeti, Mısır üzerinden Gazze’ye geçilerek yaşanan katliamlara dikkat çekeceklerini bildirildi.

Haber

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Mesut Doğan, SP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan ve Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Gazze ziyaretinde yer alıyor. İşgalci İsrail’in Gazze’de işlediği katliamların boyutları trajik noktalara doğru ilerlerken Saadet Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grubu, Mısır’ın Refah Sınır Kapısı’na gitti. Konu hakkında açıklama yapan SP Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Av. Mevlüt Yeşil, şunları kaydetti: “Saldırılarda 3 bin 760 çocuk hayatını kaybetti. Bu vahşet bir taraftan yaşanırken İsrail, tetikçi olarak kullandığı isimler üzerinde farklı algılarda oluşturuyor. İsrail diye bir devlet yok ki, İsrail diye işgalci terör devleti var. Oranın sahibi Filistinliler ve bu halk topyekün ülkelerini savunuyor. Bombalanan sadece Filistin değil aslında tüm İslam âlemi bombalanıyor. Aslında tüm Müslümanların onuru bombalanıyor. Saadet Partisi TBMM grubunun oluşturduğu Milletvekillerinden oluşan heyetimiz Mısır’a oradan da Gazze hattına geçmeye çalışacaklar. Bu ziyaretimizle Gazze için farkındalık oluşturmak istiyoruz.” SP heyetinin Mısır’a hareket ederek oradan Gazze’ye geçmeye çalışacağı ifade edildi.

Bakmadan Geçme