'SP millet ittifakına önemli katkı verdi'

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Adnan Şenel dün partide düzenlediği basın toplantısında haftalık siyasi gündemi yorumladı.AYHAN'A ALLAH RAHMET EYLESİN54. Hükümet'in Bayındırlık ve İskân Bakanı, Milli Görüş davasının öncü ve mümtaz şahsiyetlerinden Cevat Ayhan'ın, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini belirten Adnan Şenel, 'Merhum Cevat Ayhan'a Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Dürüstlüğü [&hellip]

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Adnan Şenel dün partide düzenlediği basın toplantısında haftalık siyasi gündemi yorumladı.
AYHAN’A ALLAH
 RAHMET EYLESİN
54. Hükümet’in Bayındırlık ve İskân Bakanı, Milli Görüş davasının öncü ve mümtaz şahsiyetlerinden Cevat Ayhan’ın, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini belirten Adnan Şenel, “Merhum Cevat Ayhan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Dürüstlüğü ile çalışkanlığı ile nezaketi ile sadece camiamızın değil, milletimizin gönlünde taht kurmuş mümtaz bir şahsiyetti. İnanıyorum ki örnek kişiliği nesilden nesile anlatılmaya devam edecektir. Rabbim bütün müminleri cennetinde buluştursun. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.
GENEL BAŞKAN CUMHURBAŞKANI ADAYI
SP Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu’nun özgeçmişi hakkında detaylı bilgiler veren Şenel, “Sayın Genel Başkanımız aslen Sivas’ın Gürün ilçesinden olup 1941 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve ortaöğrenimini çeşitli illerde tamamladı. 1960’da burslu olarak gittiği İngiltere’de Manchester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Enstitüsü, Tekstil Teknoloji Bölümünden 1964 yılında mezun oldu. 1967 yılında aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı. Aynı yıl Türkiye’ye dönerek Sümerbank’ta proje mühendisi olarak işe başladı. 1967’de Devlet Planlama Teşkilatında uzman olarak görev aldı. 1967 ile 1972 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatında Tekstil Sektör uzmanı olarak çalıştı.1989 yılında Sivas Belediye Başkanlığına seçildi. Bir dönem Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 1994 Mahalli İdareler Seçimlerinde aynı ilde yeniden Belediye Başkanı seçildi. 1995 Genel Seçimlerinde Refah Partisinden Sivas Milletvekili olarak Parlamentoya girdi. 1999 seçimlerinde Sivas’tan yeniden Milletvekili seçildi. İyi derecede İngilizce bilen Karamollaoğlu, evli ve 5 çocuk babasıdır. 1 Mayıs 2018’de, 24 Haziran 2018’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday gösterilmiştir” diye konuştu.
“BAHÇELİ VATANDAŞLARI TEHDİT ETTİ”
SP Lideri Temel Karamollaoğlu’nun yüz bin imza sınırını aştığını söyleyen Şenel, “Temel Karamollaoğlu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olabilmek için gerekli olan 100 bin imza sınırını geçti. 4-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan imza sürecinde Karamollaoğlu’nun 9 Mayıs itibariyle 168 bin imza toplayarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine girmesi kesinleşti. Tabi bu imza toplanmasında 4 engelle karşılaştık; Her ilçede seçim kurulu binası yok. Afyonda 18 ilçenin yaklaşık yüzde 50’de seçim kurulu yoktu. Maalesef ilçelerden farklı ilçelere gidilmesi zorluğu vardı. İmza atmak isteyen üniversite öğrencileri ikametgâhları Afyon’da olmadığı için imza atamadılar. Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, adaylık teklifi için yurtdışı ilçe seçim kuruluna bizzat başvuracak kararı yüzünden yurtdışındaki 3 milyon seçmen imza atamadılar. Sayın Devlet Bahçeli açıklamaları ile imza atacak vatandaşlarımızı tehdit etmiştir” şeklinde konuştu.
HÜKÜMET YETKİLİSİ AYRI
CUMHURBAŞKANI AYRI SEÇİLECEK
SP Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, yürütülecek olan seçim çalışmasına ilişkin propaganda konseptini “Geleceğin İçin Değiştir’” sloganı olarak belirlediğini aktaran Şenel şöyle konuştu: “SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, toplumun kutuplaşmadan ve kamplaşmadan bıktığını, bunun için söz konusu sloganı belirlediklerini söyledi. Son Anayasa değişikliği ile Türkiye, bir sistem değişikliğine gitmiştir. Bundan böyle Türkiye, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ ile yönetilecektir. Cumhurbaşkanı seçilecek kimse, hem ‘Devlet Başkanı’ hem de ‘tek başına hükümet’ olacaktır. Cumhurbaşkanı, doğrudan halk tarafından ‘hükümet yetkilisi’ olarak seçileceğinden hükümet; TBMM güvenoyu gerekmeksizin kurulacaktır. TBMM ise, bu yeni dönemde ayrı bir kurum olarak varlığını devam ettirecek, görevi ise; hükümetin icraatlarını denetlemek, kanun yapmak bakımından ��nemli olacaktır. Seçimlerde halk, hükümet yetkilisi Cumhurbaşkanını ayrı, TBMM’yi ayrı seçecektir. Bu gerçeğin bilinmesi gerekir” ifadelerini kullandı
İTTİFAK MECLİS
SEÇİMLERİNİ KAPSIYOR
Seçim ittifakının, seçime katılacak partilerin sadece ‘milletvekili seçimleri’ için aralarında yapacakları bir seçim işbirliğinden ibaret olduğunu kaydeden Şenel şöyle konuştu: “Bu konu; 13 Mart 2018 tarihinde TBMM’de, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilmiştir. Seçimlere katılma yeterliliği taşıyan siyasi partiler, ittifak yaparak seçime katılabilir. İttifak yapan siyasi partiler, kendi aday listelerini verir. Toplumun barış, kardeşlik ve uzlaşmaya olan ihtiyacı her zamankinden daha fazladır. Toplum, oy almak için kutuplaştırıcı dil kullanan siyasiler yüzünden gerilmektedir. Seçim ittifakları, dünya görüşleri farklı partiler arasında olur, kucaklayıcı bir siyaset dili üzerine inşa edilirse, bunun uzlaşmaya olan katkısı daha fazladır. SP, başından beri çıkar ve menfaatlerin korunması için değil, belli ilkelerin gözetildiği ittifakları önemli görmüştür. Bunun için savunduğu ilkeler çerçevesinde SP, CHP, İyi Parti’nin içinde yer aldığı Millet İttifakı’nın kurulmasına önemli katkıda bulunmuştur. DP ise Millet İttifakı içinde yer alacak ve adaylarını İyi Parti listeleri içinde gösterecektir. Bu ittifak, sadece Meclis seçimlerini kapsamaktadır.”
SP Milletvekili aday adayları için temayül sürecinin başladığını belirten Adnan Şenel, milletvekili adayları kesinleştiğinde kamuoyuna ilan edeceklerini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme