• Haberler
  • Gündem
  • SP Merkez İlçe de Ayva Başkanlık görevini Arslan'a devretti: 'Düzen bozuksa yönetici abdestli olsa ne olur'

SP Merkez İlçe de Ayva Başkanlık görevini Arslan'a devretti: 'Düzen bozuksa yönetici abdestli olsa ne olur'

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva 7'inci seçimli olağan genel kurul toplantısında görevini Merkez İlçe Başkan Adayı Esnaf Orhan Arslan ve ekibine devretti.Prof. Dr. Necmettin Erbakan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurul toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Genel kurul divanı SP Genel Merkez Afyonkarahisar Sorumlusu Yavuz Aydın'ın Başkanlığında SP İl [&hellip]

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva 7’inci seçimli olağan genel kurul toplantısında görevini Merkez İlçe Başkan Adayı Esnaf Orhan Arslan ve ekibine devretti.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurul toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Genel kurul divanı SP Genel Merkez Afyonkarahisar Sorumlusu Yavuz Aydın’ın Başkanlığında; SP İl Başkanı Adnan Şenel, İsmail Yılmaz ve Hasan Fışkın’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gündem gereği kurul raporları okunarak tek tek ibra edildi.
“SP SIRADAN PARTİ DEĞİL”
SP Genel Merkez Afyonkarahisar Sorumlusu Yavuz Aydın toplantının ilk konuşmasını yaptı. Dünyanın herkes için bir imtihan yeri olduğunu söyleyen Aydın, “İmtihanı yapan Allah Celle Celalüh’tür. İmtihana tabi tutulan aklı iradesi olan biz kullarız. Mükemmel bir din olan İslamiyete kimse bir şey ekleyemez, ondan bir şeyde çıkaramaz. Kıyamete kadar bakidir. İslamiyet bir bütündür kimse ondan bir parça alarak veya bir kısmını alarak değil tümünü kabul edip gücü nispetinde yaşayarak ancak hedefe ulaşır. Hayat iman ve cihattır. Cihat la dediğimiz de başlar. Bugünde biz bunu yapıyoruz. Haksızlığı, adaletsizliği reddediyoruz. SP diğer partiler gibi sıradan bir parti değildir. SP rahmetli hocamız Necmettin Erbakan’ın kurmuş olduğu hak üzere siyasetini ahiretine inancına göre yapanların partisidir.” dedi.
SP Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel yaptığı konuşmada kınayanın kınamasına bakmadan davayı en iyi yere getirmek için çabaladıklarını söyledi. Şenel, bugüne kadar kendileriyle çalışan yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve davada yer alan herkese teşekkür etti.
“BİZ ZALİMLERİN TARAFINDAN OLMADIK”
SP Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Orhan Arslan seçim öncesi yaptığı konuşmada, seçimin bir bayrak yarışı olduğunu görevi devir aldığı Hüseyin Ayva’nın yönetim kurulu üyesi olarak görevini sürdüreceğini belirtti. Kendilerine, “Sizler aslında iyi insanlarsınız ama yanlış taraftasınız” denildiğini söyleyen Arslan, “Biz hiçbir zaman adaletsiz davrananların, haksızlık yapanların, zalimlerin tarafından olmadık. Hiçbir zaman yapılacak bir seçimi kazanmak için konjektüre göre yalan söyleyip, iftira atanların, ikiyüzlü davranıp, hakaret edenlerin, tehdit edenlerin, konjektüre göre özür dileyenlerin tarafından olmadık. Hiçbir zaman koltuklarını kaybetmemek için ülke menfaatlerini hiçe sayanları, milli ve dini hassasiyetleri kullanmakta bir sakınca görmeyenlerin, dün terör örgütü elebaşı dediklerine bugün sayın diyenlerin tarafından olmadık.” diye konuştu.
“FETVA YARIŞINA GİREN
HOCALAR DA BOZULDU”
Toplantının son konuşmasını SP Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın yaptı. Türkiye’nin içinde bulunduğu en büyük problemin partisinin lideri Temel Karamollaoğlu’nun ifadesiyle kutuplaşma olduğunu söyleyen Aydın şöyle konuştu:
“Türkiye’nin en büyük problemi kutuplaşmadır. SP Türkiye’nin teminatıdır. İnşallah nice bayramlara birlikte erişiriz. Geçtiğimiz Ramazan Bayramında Türkiye genelinde tüm siyasi partileri ziyaret edebilen tek parti ve tüm partilerce ziyaret edilen tek parti SP oldu. Biz SP olarak Türkiye’nin bölünmesine izin vermeyeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyoruz. Hocalar bu seçim için şu partiye kazandırıp şu partiye kaybettireceğiz diye fetvalar vermekte sıraya girdi. Böyle hocalık olmaz. Hocalar bozuldu. Biz insanları Allah’la aldatanların oyununa gelmeyiz. Bizim inancımızın devlete yansıması adalettir. Biz kazanmanın değil adil düzenin mücadelesini veriyoruz. Adaleti, liyakati, ahlakı olmayan bir yönetime destek vermeyiz. Aksi halde ise en büyük desteği biz veririz. Bozuk bir düzende yönetici abdestli olsa ne olur? Beli bükülünceye kadar namaz kılsa ne olur? Bozuk bir düzende yöneticinin abdestli olup beli bükülene kadar namaz kılmasının faydası ve anlamı yoktur.”
ARSLAN MERKEZ İLÇEYE BAŞKAN SEÇİLDİ
Tek aday ve listenin katıldığı seçim sonucu SP Merkez İlçe Başkanlığına Orhan Arslan seçildi. Yönetim kurulu üyeliklerinde; Erhan Akpınar, Hüseyin Ayva, Âdem Dikici, Ramazan Uslu, Mahmut Çengelci, İsmail Özdemir, Mevlüt Yer, Himmet Akkaya, Ömer Özdemir, Öner Akkuş, Nurullah Aykın, İbrahim Kutlu, İbrahim Arslan, Mustafa Gürışık görev alacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme