• Haberler
  • Siyaset
  • SP madde bağımlılığına karşı – Kocatepe Gazetesi

SP madde bağımlılığına karşı – Kocatepe Gazetesi

Sigara üretiminde dünyada 7. sırada yer alan Türkiye’nin, 2.72 milyar dolar ekonomik kayıba uğradığını bildiren SP İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar, 110 bin insanın zamansız ve erken toprağa verildiğini vurguladı.Alkol bağımlılığın üniversite yıllarında aileden ve koruyucu çevreden uzakta başlayıp sonrasında da devam ettiğini kaydeden Erhan Akpınar “Eğitim sürecinde stresli olan ve aşırı sorumluluk yüklenen [&hellip]

Sigara üretiminde dünyada 7. sırada yer alan Türkiye’nin, 2.72 milyar dolar ekonomik kayıba uğradığını bildiren SP İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar, 110 bin insanın zamansız ve erken toprağa verildiğini vurguladı.
Alkol bağımlılığın üniversite yıllarında aileden ve koruyucu çevreden uzakta başlayıp sonrasında da devam ettiğini kaydeden Erhan Akpınar; “Eğitim sürecinde stresli olan ve aşırı sorumluluk yüklenen gençlerin, eğitimli olmalarının aksine eğitimsiz gençlere göre daha çok alkole eğilim gösterdikleri araştırmalar sonucu anlaşılmaktadır. Yeni anayasa çalışmalarının gündemde olduğu bugünlerde mevcut anayasaya baktığımızda 58. maddenin ikinci kısmındaki ödevler; alkolizm, uyuşturucu bağımlılığı, suçluluk, kumar gibi temelde bazı olumsuz durumlardan gençlerin korunması noktasında ilk başta makul sayılabilecek bir içeriğe yer vermiştir. Ancak bugün 1982 Anayasası’nda en çok ihlal edilen düzenleme olarak göze çarpmaktadır. Özellikle iddaa, spor toto, at yarışı, milli piyango gibi kumar benzeri kötü alışkanlıkların devlet eliyle organize edilmesi, teşviki ve devletin kazanç sağlaması karşısında devlete böyle bir ödevin verilmiş olması büyük bir tezattır. Gençlerimize kafayı çekmek yerine tesbih çekmelerini, bonzai içmeleri yerine boza içmelerini öneriyorum. Ayrıca arabesk dinleyip meyhaneye gideceklerine ezana kulak verip camiye gelmelerini, şarap yerine şerbet içmelerini de öneriyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme