• Haberler
  • Genel
  • SP kuruluşunu iftarda kutladı – Kocatepe Gazetesi

SP kuruluşunu iftarda kutladı – Kocatepe Gazetesi

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları tarafından organize edilen iftar yemeğinde partinin 12. kuruluş yıldönümü de kutlandı Saadet Partisi'nin (SP) 12. kuruluş yıldönümü nedeniyle İl Gençlik Kollarınca iftar programı düzenlendi. İl Başkanı Adnan Şenel partilerinin Milli Görüş'ün son temsilcisi olduğunu vurguladı. Şenel, SP'nin geçmişi itibariyle köklü ve tecrübeli, yaşı itibariyle ise Türkiye'nin en genç ve dinamik [&hellip]

SP kuruluşunu iftarda kutladı

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları tarafından organize edilen iftar yemeğinde partinin 12. kuruluş yıldönümü de kutlandı

Saadet Partisi’nin (SP) 12. kuruluş yıldönümü nedeniyle İl Gençlik Kollarınca iftar programı düzenlendi. İl Başkanı Adnan Şenel; partilerinin Milli Görüş’ün son temsilcisi olduğunu vurguladı. Şenel, SP’nin geçmişi itibariyle köklü ve tecrübeli, yaşı itibariyle ise Türkiye’nin en genç ve dinamik partisi olduğunu söyledi.
20 TEMMUZ DİRENİŞİN TARİHİ
20 Temmuz’un önemli bir tarih ve sembol bir gün olduğunu söyleyen SP İl Başkanı Adnan Şenel, tarihin en önemli olaylarından biri olan Kıbrıs Barış Harekâtının, 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirildiğini hatırlattı. Partisinin de önem ve anlamını göz önüne alarak 20 Temmuz günü kurulduğunu kaydeden Şenel; “Bu yüzden 20 Temmuz, küresel dayatmalara, sömürüye, işgale karşı bir direniş tarihidir. Adalet üzerine kurulu yeni bir dünya mücadelesinde en önemli kilometre taşlarından biridir.” dedi.
ZAFER KARARLILIKLA KAZANILDI
20 Temmuz 1974 günü gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı’nın tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirten Adnan Şenel, Kıbrıs Zaferinin, İslam dünyasının, son 300 yılda Batılılara karşı kazandığı tek zafer olduğuna değindi. KKTC’nin bugün sahip olduğu istikrar ve güvenlik ortamının, SP’nin merhum lideri Necmettin Erbakan ve Milli Görüş’ün kararlı duruşu sayesinde başarıldığını savunan Şenel; “Kıbrıs’taki kardeşlerimize karşı girişilen kanlı katliamlar, gerekli siyasi irade ve kararlılık gösterilemediği için 1974 devam etmiş, maalesef uluslararası dayatmalara boyun eğilmiştir. Gemilerimiz birçok kez Amerika’nın talimatı ve hatta bir mektubuyla geri dönmek zorunda bırakılmıştır. Ne zamanki Milli Selamet Partisi iktidara gelmiş ve emperyalist ülkelerin, her türlü tehdit, şantaj ve ambargosuna rağmen, Milli Görüş’ün kararlılığı ve Mehmetçiğin fedakârlığı ile Kıbrıs Zaferi kazanılmıştır.” diye konuştu.
ÇİZGİDEN SAPMA OLMAYACAK
SP’nin anlamlı bir tarih olan 20 Temmuz 2001 günü siyaset sahnesine çıktığını kaydeden Şenel şöyle konuştu: “SP, Milli Nizam Partisi ile başlayan, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ile devam eden Milli Görüş hareketinin tek ve son temsilcisidir. Saadet Partisi mazisi itibariyle Türkiye’nin en köklü ve tecrübeli, yaşı itibariyle ise Türkiye’nin en genç ve dinamik partisidir. Bugün Saadet Partisi çatısı altında temsil edilen Milli Görüş hareketi, hiçbir zaman rüzgâra göre yön değiştirmemiş, temel ilke ve prensiplerinden hiç bir zaman taviz vermemiştir. Küresel egemenlere teslim olmamış, boyun eğmemiştir. Hangi şart altında olursa olsun, Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya kurma kararlılığından vazgeçmemiştir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; bundan önce olduğu gibi bundan sonrada, yalpalamadan, çizgisinden sapmadan, milletimizin hizmetinde olmaya devam edecektir.”
ADAYLAR KAMALAK’IN KATILIMIYLA AÇIKLANACAK
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde tüm adayları titizlikle hazırladıklarını kaydeden Adnan Şenel, başta Merkez Belediye başkanlığı olmak üzere ilçe ve belde Belediye Başkan adaylarını SP Lideri Mustafa Kamalak’ın katılımlarıyla kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi. Şenel sözlerine şöyle devam etti: “SP olarak tüm adaylarımızla iddialıyız. Biz iddialıyız diyoruz çünkü gençlik kollarımızın iftar programını halkın içinde yapıyoruz. Halka hizmet için halkla beraber olup dertleriyle dertleniyoruz ve çarelerini kendilerine sorarak çözmek için geliyoruz. İnşallah 30 Mart 2014 sabahı Milli Görüş Belediyeciliğinin farkını Afyonkarahisar’ımız yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle camiamızın ve tüm milletimizin 20 Temmuz gününü kutluyor, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında yapacağımız dua ve ibadetlerin, huzur dolu bir dünyaya vesile olmasını diliyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme