Sözleşmeli Öğretmenlikte Mülakat Var Mı?

Sözleşmeli öğretmende mülakat var mı? Sözleşmeli öğretmen olmak için ne yapmak gerekir?

Kadroya geçmek üzere belirli süre sözleşmeli olarak çalışan ve süre sonunda da kadroya geçen meslek grubu sözleşmeli öğretmenliğe başvuru şartları nelerdir, başvuru sırasında mülakat oluyor mu? İşte cevaplar…

Sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere ilan edilen alanlardaki kadrolara başvuru yapan ve başvurusu onaylanan adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS)'nda ilgili puan türüne göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere belirlenen kontenjan sayısının 3 katı aday yerleştirildikleri sınav merkezlerinde sözlü sınava alınacak.

Aday öğretmenler, girecekleri sözlü sınavda 3 soru ile karşılaşacak. Sorular; "Alanına ait bir ders işlenişinin veya öğrencilerle gerçekleştirilecek çalışmaların nasıl yapılacağının örneklerle açıklanması, genel kültür, eğitim bilimleri" konu başlıklarından oluşacak.

45 dakika sürecek sözlü sınav salonuna sözlü sınav giriş belgesi ile katılacak. Adaylar komisyon üyelerine kimlik bilgilerini hiçbir şekilde ibraz etmeyecek. 

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girecek adaylar elektronik kura ile belirlenen sorulara sözlü olarak verdikleri cevaplar üzerinden değerlendirilecek.

Sözleşmeli öğretmenlik için adaylar gireceği sözlü mülakatta, sınavların şeffaflığı ve güvenliği için verecekleri tüm cevaplar kamera kaydına alınacak ve adaylardan soru cevap kâğıdına elle yazmaları istenecek.

Sözlü sınav puanları, sözleşmeli öğretmenlik için sözlü mülakata girecek olan bir sonraki aday sınav salonuna girmeden önce komisyon üyelerince sözlü sınav sonuç ekranına girilecek ve adaylar için değerlendirme işlemi tamamlanmış olacak.

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü mülakata girecek olan adaylar için sınav merkezleri 20 ilde belirlenen merkezlerde gerçekleştirilecek.

Adaylar, sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakat sonuçlarını, tüm adayların sözlü mülakatı tamamlandıktan sonra e-devlet kullanıcı adı ve şifreleri ile öğrenebilecek.

Bakmadan Geçme