Sözleşmeler için hedef Mayıs ayı

Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tuğrul Çınar, Kalkınma Ajansı’ndan hibe almak isteyen kişilerin Başvuru Rehberi’ni iyi okuması gerektiğini belirtti. Çınar, 18 Mart’a kadar projebaşvurularının devam edeceğini, Mayıs ortasında da proje sözleşmelerini imzalamayı hedeflediklerini kaydetti Zafer Kalkınma Ajansı’nın Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi, 13 Aralık’tan bu yana hizmet veriyor. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın [&hellip]

Sözleşmeler için hedef Mayıs ayı

Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tuğrul Çınar, Kalkınma Ajansı’ndan hibe almak isteyen kişilerin Başvuru Rehberi’ni iyi okuması gerektiğini belirtti. Çınar, 18 Mart’a kadar projebaşvurularının devam edeceğini, Mayıs ortasında da proje sözleşmelerini imzalamayı hedeflediklerini kaydetti

Zafer Kalkınma Ajansı’nın Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi, 13 Aralık’tan bu yana hizmet veriyor. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın 4’üncü katında bulunan Ofis’in Koordinatörü Tuğrul Çınar, 13 Aralık’tan bu yana çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını söyledi. Çınar, “11 Aralık’ta destek çağrısına çıktık, 13 Aralık’ta biz illere geldik. Buraya geldikten sonra hemen bilgilendirme toplantılarına başladık burada. 8 bilgilendirme toplantısı yaptık, 7 tanesini biz organize ettik, 1 tanesi de Bolvadin’de organize edildi, destek vermiş olduk. Bu bilgilendirme toplantılarına Afyonkarahisar’dan katılanların sayısı 620 idi. Bilgilendirme toplantılarından sonra eğitim toplantılarına geçtik. 10 Ocak ile 28 Ocak tarihleri arasında oldu bu” dedi.
Proje eğitimi uzun sürüyor
Bilgilendirme toplantılarına herkesin davet edildiğini hatırlatan Çınar, “Eğitim toplantılarına ise internet sitesinde bir başvuru formu yayınladık, oradan randevu sistemi ile toplantılara davet ettik.
Yatırım Destek Ofisi’nde teknik destekler veriyoruz. 5’er günlük eğitimler var. Bir günde proje eğitimi ve-rilemiyor. Afyonkarahisar’da 22 tane teknik destek talebi olmuş, en çok başvuran il Afyonkarahisar’dı. Bunların bir kısmını birleştirdik, 16 eğitimden 10 tanesi bitti. Bunların izlemelerini yapı-yoruz. Örneğin 30 katılımcı olacak denildiyse gerçekten 30 katılımcı var mı toplantıda, buna bakıyoruz” diye konuştu.
2-2 buçuk aylık bir değerlendirme süreci
Projeler için son başvurma tarihinin 18 Mart olduğuna dikkat çeken Çınar, “Bizim istediğimiz proje dökümanlarının hazırlanıp bize teslim edilmesi için verilen son tarih 18 Mart. Ondan sonra değerlendirme aşamasına geçilecek. Değerlendirme süresi olarak 2-2 buçuk aylık bir süre belirledik biz. Mayıs’ın ortası gibi bir aksilik olmazsa sözleşmeleri imzalamak istiyoruz. Sözleşme imzalandıktan bir gün sonra projenin başlama tarihidir. Hibe almak isteyen vatandaşlar, Kalkınma Ajansı’nın hazırladığı Başvuru Rehberi’ni iyi bir şekilde incelemeli” ifadelerini kullandı.
Yeni gelişen bir kavram
Proje kavramının Türkiye’de yeni geliştiğini aktaran Çınar, “Biz bu eğitimleri verdik bitirdik, bu eğitimlere yine ihtiyaç duyulacak. Proje, tecrübe kazandıkça yazılabilir. İki, üç kere yazdıktan sonra neyin ne olduğu bilinmeye başlanıyor ve projeler daha kolay yazılmaya başlanıyor. Biz bölge planı hazırladık. Bölge planında bölgenin kalkınması için neler yapılması gerekli, onları çıkardık. O bölge planına baktığımız zaman üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesini öngörüyoruz. Bunu nasıl geliştirebiliriz? Teknoloji transfer merkezi kurulabilir, teknopark kurulabilir. Yaptığımız hemen hemen her şey proje olarak değerlendirilebilir. Sabah saat 8’de işte olmak için yaptıklarınız da bir proje olarak görülebilir. Başlangıcı belli, sonu belli, hedefi belli, maliyeti de he-saplanmış durumda. Daha gerçekleşmemiş faaliyetlerinizi başından sonuna kadar kurguladığınız bir araç” şeklinde konuştu.
Bir yılda bitecek
Projelerin bir yıl içinde tamamlanabileceğini söyleyen Çınar, “Biz projelerin 12 ay içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Proje konularına baktığımızda hepsinin 12 ay içinde bitirilebilecek konular olduğunu görüyoruz. Bazıları 2 ay içinde bitirilebilecek konular. Bunun yanında bazı altyapı projeleri var ki uzun dönemde bitirilebilecek projeler” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme