“Söz konusu vatansa gerisi teferruat”

CHP heyeti Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 40 gün kala çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek talebi ziyaretlerine başladı. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, SP ziyaretinde “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.” dedi “İHSANOĞLU İLE GURUR DUYUYORUZ”SP İl Başkanı Adnan Şenel, partililer adına CHP heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade etti. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Ramazan ayını kutlayarak İslam Alemine [&hellip]

"Söz konusu vatansa gerisi teferruat"

CHP heyeti Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 40 gün kala çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek talebi ziyaretlerine başladı. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, SP ziyaretinde “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.” dedi

“İHSANOĞLU İLE GURUR DUYUYORUZ”
SP İl Başkanı Adnan Şenel, partililer adına CHP heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade etti. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Ramazan ayını kutlayarak İslam Alemine hayırlar getirmesini diledi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi CHP olarak ziyaret turlarına başladıklarını söyleyen Görgöz; “Bu sürecin Ramazan ayına rast gelmesi güzel bir tesadüf. Burada sadece CHP’nin değil herkesin bildiği gibi toplumsal mutabakatla çıkan bir adayımız var. Sadece CHP ve MHP’nin değil hemen hemen AKP dışında gördüğümüz kadarıyla HDP dışında tüm siyasi partiler ve kitle örgütlerinin bir teveccühle karşılayıp desteklediklerini ifade ettikleri bir adayımız var. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu. Gerçekten İhsanoğlu Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve Cumhuriyetimizin ilkelerini benimsemiş, gerçekten Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla onur duyan, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün varlığını kesinlikle yadsımayıp gurur duyduğunu ifade eden bir adayımızdır. Bizde bundan dolayı gurur duyuyoruz. CHP olarak Türkiye Cumhuriyetinde ilk defa halkın seçeceği bir Cumhurbaşkanı adayı olacağından süreci çok önemsiyoruz.” dedi.
SP’NİN DESTEĞİ ÖNEMLİ
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’nun hiç kimseyi ayrıştırmadan, kardeşlik ve barış havası yaratarak Türkiye’de ve dünya da böyle bir cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğunu söyledi. Bilim insanı olan bir Cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğunu dile getiren Görgöz; “Hiçbirimiz partimize genel başkan seçmiyoruz. Bu bilinçle hep birlikte çalışmaktan yanayız. SP’de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geçmişi ve bugününde çok önemi olan bir partidir. Bundan dolayı SP’nin desteği çok önemlidir. Sizlerin örgütlerin, genel merkezimize ve Genel Başkanınız Sayın Kamalak’a vereceğiniz mesajlar da çok çok önemlidir. Bu bilinçle sizlerle ülkemiz geleceği için birlikte hareket etmeye bir olmaya bir çağrıda bulunmaya geldik. Karşılıkta alabilirsek gerçekten hep birlikte mutlu olacağız. Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.” diye konuştu.
CUMHURBAŞKANI BİRLEŞTİRİCİ OLMALI
SP İl Başkanı Adnan Şenel, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün iyiyi, kötüden ayırarak Afyonumuz, Türkiyemiz ve İslam Alemi için güzel bir cumhurbaşkanı adayı belirlediklerini aktardığını söyledi. İki siyasi parti dışında tüm partilerin cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermeyi düşündüklerini belirten Şenel; “Rahmetli Erbakan Hocamızın söylediği gibi ‘Hayra motor, şerre fren olacağız.’ Hayırlı işlerde kim olursa olsun toplumumuzun, ülkemizin, Afyonumuzun menfaati için ona destek vermemiz lazım. Şer işlerde ise kim olursa olsun buna dur dememiz lazım. Bunu da bu vesile ile hatırlatıyoruz. Daha önce biz bunu yaptık. 1974 Yılında CHP ile rahmetli Erbakan hocam koalisyon kurdular. Biri sağ diğeri ise sol partiydi. Ama büyük şeyler yaptılar. Kıbrıs savaşında beraber çalıştılar. İmam hatiplerin kurtulması için rahmetli Ecevit’te destek verdi. Bu şekilde dini değerlerimize ve ülkemiz menfaatlerine gelecek şeylerde birleştiler. Niye olmasın ki? Bizim disturumuz; Milliyetçi olacak, Türkiye’yi hiç kimseye satmayacak ve kararlı olacak. Ruh kökünü bu milletten alması lazım. Aynı zamanda İslam coğrafyasını birleştirmesi lazım.” şeklinde konuştu.
İHSANOĞLU’NUN DURUŞU ORTADA
Ekmeleddin İhsanoğlu’nun İslam Teşkilatı Genel Sekreterliği görevini yürüten bir kişi olarak İslam coğrafyasını iyi bildiğini söyleyen Adnan Şenel şöyle konuştu: “İnşallah Sayın İhsanoğlu’nun adaylığı hayırlı olur. Şu anda cumhurbaşkanlığı seçimleri için önümüzde 40 gün var. Genel merkezimize biz bunları ileteceğiz. Beraberce kararımızı vereceğiz. Teşkilatlarımızdan alacakları bilgilerle beraber değerlendirme sonrası son noktayı koyacağız. Biz Sayın İhsanoğlu’nun geçmişini ve şu anki duruşunu da biliyoruz. Hiç kimsenin değil, siyasi bir ortamda değil, Türkiye’yi birleştirici bir Cumhurbaşkanı adayı olduğunu biliyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bunu tekrar paylaşacağız. Bizde ziyarette bulunuruz yine sizlerde ziyaret edersiniz. Önümüzde bu süreçte bu milleti, vatanı koruyabilecek bir taraf tutmayacak bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme