'Soylu'nun istifası 'el yükseltme'dir'

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifasının bir algı oluşturma operasyonu olmadığını söyledi   Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifası ve istifasının kabul edilmemesini değerlendirdi. 'SAYIN ERDOĞAN'A KARŞI BİR EL YÜKSELTMESİ VAR' 'Algı olduğu kanaatinde değilim. AK Parti'nin kendi iç denkleminde [&hellip]

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifasının bir algı oluşturma operasyonu olmadığını söyledi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifası ve istifasının kabul edilmemesini değerlendirdi.
“SAYIN ERDOĞAN’A KARŞI BİR EL
YÜKSELTMESİ VAR”
“Algı olduğu kanaatinde değilim. AK Parti’nin kendi iç denkleminde bir güç sınaması gibi duruyor biraz.” diyen Uysal, “Hepimizin mülahazalarında çeşitli bakanların kendi arasındaki rekabeti gibi elbette biriken birtakım hususlar vardır. AK Parti’nin geçmişte açık ara önde bir pozisyonu var bu tür krizlerde. Sayın Erdoğan hiçbir zaman tersini yapmamıştır ama Türkiye’nin içine düştüğü bu virüs ortamında kriz yönetme anlamında zorlanıldığı, bütün dinamiklerin aleyhlerine işlediği, dolayısıyla Türkiye’nin de aleyhine işlediği böyle bir dönemde kendi adlarına iç krizleri taşıyabilme imkânları yok. Elbette Türkiye’nin içine savrulduğu, özellikle barış sürecinin akabinde, dini, milli, hamasi bir iklim var. Bu iklim içerisinde sürecin Sayın Soylu’nun da kendisine, şahsına yüklediği bir mana var, orada bir performansı var. MHP ile ilişkileri bağlamında da elbette bir değeri var. O açılardan bakınca Sayın Erdoğan’a karşı bir el yükseltmesi olarak değerlendiriyorum bunu. Planlı bir şey olduğu şeklinde de okunabilir elbette ama ben o şekilde okumuyorum.” dedi.
“BU HAMLE SOYLU’NUN
ETKİ SAHASINI GENİŞLETİR”
Gelinen noktada sonuç itibariyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ikinci istifa denemesi olduğunu belirten Uysal, “İçeride, özellikle Ekonomi Bakanı ile nispet yaparak değerlendirmeleri geçmişte kamuoyunda tartışmalar yaptı. Adeta bir koalisyon ortağı hüviyetinde, bir güç elde edeceği kanaatindeyim. Geçmişe kıyasla Sayın Erdoğan belki de siyasi kariyerinin en düşük profilli siyasi kadrosuyla, en düşük profilli Bakanlar Kurulu ile çalışıyor. Siyasi kimliği, eksileri, artıları, onayladığımız ve onaylamadığımız adımları ve üslubu gibi yönlerden bakınca, bu kurulun içerisinde Sayın Soylu’nun her şeye rağmen siyasi bir niteliğinin var olduğu görülür. Bu açıdan da Bakanlar Kurulu içerisinde müstakil bir söz söyleme salahiyeti, etki sahası geçmişte de vardı, bence bu hamle ile daha da genişleyecektir.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme