• Haberler
  • Genel
  • Soykırım iddiaları asılsız – Kocatepe Gazetesi

Soykırım iddiaları asılsız – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Tarih Kulübü, Türk-Ermeni İlişkileri ve Karabağ Meselesi başlıklı bir konferans düzenledi. Konferansta konuşan Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Abdülhaluk Çay, Ermeni Soykırımı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söylediAfyon Kocatepe Üniversitesi Tarih Kulübü, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Birinci Eğitim Fakültesi Abdullah Kaptan Konferans Salonu’nda Türk-Ermeni ilişkilerini masaya yatırdı. Türk-Ermeni İlişkileri [&hellip]

Soykırım iddiaları asılsız

Afyon Kocatepe Üniversitesi Tarih Kulübü, Türk-Ermeni İlişkileri ve Karabağ Meselesi başlıklı bir konferans düzenledi.

Konferansta konuşan Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Abdülhaluk Çay, Ermeni Soykırımı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi
Afyon Kocatepe Üniversitesi Tarih Kulübü, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Birinci Eğitim Fakültesi Abdullah Kaptan Konferans Salonu’nda Türk-Ermeni ilişkilerini masaya yatırdı.
Türk-Ermeni İlişkileri ve Karabağ Meselesi başlıklı konferansta konuşan Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Abdülhaluk Çay, Türkiye’de 1950’lere kadar Ermenistan ve Ermenilerle ilgili eserler yazılmadığını söyledi. Çay, Ermenilerin ise soykırım tezini gündeme getirmek için değişik ülkelerde faaliyetlerde bulunduğunu kaydetti. Daha önce Osmanlı sanatına katkı veren Ermeni sanatçıların, 1856’dan sonra Taşnak gibi ayrılıkçı örgütlere katıldıklarını belirten Çay, 1820’lere kadar Avrupa’da yayınlanan haritalarda Armania ya da Kürdistan ibarelerine rastlanmadığını, bu ibarelerin 1820’lerden sonraki dönemde görüldüğüne dakket çekti.
Prof. Dr. Abdülhaluk Çay, Ermenilerin, Türkiye’nin soykırım yaptığına dair iddialar öne sürdüklerini bunu da genel olarak 3 grupta topladıklarını söyledi. Çay, şöyle konuştu:
“Birinci iddia, Türklerin bir buçuk milyon Ermeni’yi katlettiği iddiasıdır. İkinci iddia, ölüleri de nüfusa dahil ederek Ermeni nüfusunun aslından çok olduğu yönündedir. Üçüncü iddia ise Osmanlı Devleti’nin Ermenilere hunharca davrandığı yönünde iddiadır.”
Eski Devlet Bakanı Çay, Ermeni iddialarının asılsız olduğunu, Osmanlı İmpatorluğu’nun Ermenileri sadık millet olarak gördüğünü kaydetti. Çay, Fatih Sultan Mehmet’ten bu yana Ermenilerin haklarının Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti’nde güvence altında olduğunu hatırlattı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme