'Soygun amaçlı mezarlar açıldı mı?'

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, asri mezarlıkta soygun amacıyla mezarların açıldığını iddia etti. Akyıldız, bu iddanın Belediye'ye iletildiği yönünde

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, asri mezarlıkta soygun amacıyla mezarların açıldığını iddia etti. Akyıldız, bu iddanın Belediye’ye iletildiği yönünde duyum aldıklarını belirterek, “Afyon Belediye Başkanı’na da sormak istiyorum. Ölülerimiz mezarlıkta rahat uyuyamayacak mı?” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, partide düzenlediği basın toplantısında korkunç bir iddia ortaya attı. Asri mezarlıkta soygun amacıyla mezarların açıldığını ileri süren Akyıldız, Afyonkarahisar Belediyesine durumun bildirildiğini belirterek Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e olay hakkında soruşturma açılıp açılmadığını sordu.
“MEZARLIKTA ÇALIŞAN GÖREVLİLERİN İHMALİ VAR MIDIR?”
Ömer Akyıldız konu hakkında şunları söyledi: “Buradan Afyon Belediye Başkanı’na da sormak istiyorum. Bu süreçte tabii ki siyaset yapmak istemeyiz. Ama Afyon halkı adına da bu soruları sormak tabii ki bizlerin görevidir Aldığımız bilgiler üzerine Afyon’da çalışan bir görevli arkadaşımızın asri mezarlıkta mezarları açtığı söyleniyor. Bu bilginin de Belediye Başkanlığına ulaştırıldığı duyumlarını aldık. Bu bilgiler doğru mudur? Ölülerimiz bile, cenazelerimiz bile mezarlıkta rahat uyuyamayacak mı? Siz bu bilgiyi aldınız doğruysa bu olayla ilgili herhangi bir araştırma ya da soruşturma açtınız mı? Afyon halkı adına Belediye Başkanına sormak istiyorum. Sayın Belediye Başkanından mezarları açan kişinin kim olduğunu açıklamasını bekliyoruz. Eğer belediye bunlarla ilgili bir açıklama yapmazsa elbette bu bilginin geldiği kaynağı da söyleyeceğiz. Eğer ihtiyaç olursa da o kişiyi de paylaşabiliriz. O kişinin ismi şu an için bizde saklıdır. Gerçekten bu çok çirkin bir olaydır. Uykularımızı kaçıran bir olaydır. Biz bu nedenle o kişinin ismini açıklamak istemiyoruz. Açan kişi vatandaş mı yoksa Belediye’de çalışan bir arkadaşımız mı? Mezarlıkta çalışan görevlilerin ihmali var mıdır? Elbette bunu da soruyoruz.”
“BELEDİYE’NİN İNCELEME BAŞLATMIŞ OLMASINI UMUYORUZ”
Akyıldız sözlerini şöyle tamamladı: “ Konu belediyeye gitmişse bununla ilgili inceleme mutlaka başlatılmıştır diye umut ediyoruz. Çünkü biz pozitif olarak düşünmek istiyoruz. Buna kimsenin duyarsız kalamayacağına inanıyoruz. Daha doğrusu Belediyenin de bu konuda gerekli incelemeyi başlatmış olduğunu düşünmek istiyoruz. Dilerim de başlatmıştır. Belediyenin görev verip de mezar açın diye bir görevlendirmesi yoktur. Sakın yanlış anlaşılmasın. Belediye’yi suçlamıyoruz işte. Belediye birisini göndermiş. Bu mezarı açtırmış. Böyle bir şey yok. Örneğin ölülerin altın dişinin söküldüğü, alındığı gibi soygun amacıyla açıldı yönündedir. Bunun dışında başka da konuyla ilgili açıklama yapmayacağım.” Burcu AYDIN’ın Haberi
#chp, #afyon, #afyonkarahisar, #mezarlık, #ömerakyıldız, #belediye

Bakmadan Geçme