Sosyoloji’den 800 öğrenci mezun oluyor

Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törene AKÜ Rektörü ve Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, AKÜ öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı. Töreninin açış konuşmasını yapan bölüm birincisi Özgül Ekici, bundan sonra da çıkacağı yolları zaferlerle taçlandıracağını ifade etti. Ekici, 'Sosyolog kimliğine bürünmüş olduğum [&hellip]

Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törene AKÜ Rektörü ve Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, AKÜ öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı. Töreninin açış konuşmasını yapan bölüm birincisi Özgül Ekici, bundan sonra da çıkacağı yolları zaferlerle taçlandıracağını ifade etti. Ekici, “Sosyolog kimliğine bürünmüş olduğum bu andan itibaren yüklenen sorumluk, hissettiğim sevinç, duyduğum gurur ve arkadaşlarımdan ayrılmanın hüznü içerisindeyim. Önüme çıkan bütün engelleri aşarak hedefime ulaştım. İnsanların hedefleri olmalı ki başarılı olabilsin.” diye konuştu.
“800 ÖĞRENCİ HAZIR”
AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış ise 20 yılı aşkın süredir eğitim-öğretim faaliyetini yürüten Fen Edebiyat Fakültesinde 15 bölümün bulunduğunu söyledi. Yaramış, “Bunların 11’inde lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim faaliyeti yapılmaktadır. Bugün eğitim-öğretim yürüttüğümüz fakültemizde 8 bölümde mezuniyet töreni yapılmakta ve yaklaşık 800 öğrencimiz mezuniyet törenleri yapılarak mezun olacaklardır.” diye konuştu.
“2000 YILINDAN BU YANA
ÖĞRENCİ YETİŞTİRİYORUZ”
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise AKÜ Sosyoloji bölümü ile ilgili bilgiler verdi. Karakaş, “1993 yılında kurulan ve 2000 yılından itibaren öğrenci yetiştirmeye başlayan bölümümüzde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim öğretim faaliyetleri yürütmekteyiz. Bölümümüzde, halihazırda 10’u öğretim üyesi 4’ü araştırma görevlisi olmak üzere 14 kadrolu öğretim elemanı görev yapmaktadır. Bölümün dışında tarih bölümünden, kamu yönetimi, hukuk fakültesi, felsefe ve psikoloji bölümünden destek alıyoruz. Dolayısıyla 20-25 civarında öğretim elemanı ile öğrencilerimizi mezun ediyoruz” dedi. Mezuniyet sonrası gençlerin çalışabileceği alanlarla ilgili de bilgiler veren Karakaş, “İstihdam alanı genişleyen mesleklerden biri olan sosyoloji bölümünden mezun olan öğrencilerimiz, farklı kurumlarda sosyolog, araştırmacı, yazar ve yorumcu, felsefe grubu öğretmeni ve akademisyen olarak çalışabilmektedirler. Saydığım bütün unvanlarla mesleğini icra eden mezun öğrencilerimiz bulunmaktadır.” dedi.
“BİZİ UNUTMAYIN”
Konuşmasının son kısmında mezun öğrencilere seslenen Karakaş, “Bölümümüzün başarısı, kuşkusuz sizlerin başarısı ile özdeştir. Bizleri ve üniversitenizi hiçbir zaman unutmayınız. Her zaman gururla temsil ediniz ve bağlarınızı koparmayınız. Siz mezunlarımız bizim gurur kaynağımızsınız. Sizlerle yaşamın her karesinde işbirliğini sürdürmeye hazır olduğumuzu unutmayınız. Yaşamın yeni bir evresine adım attığınız bugünden itibaren vereceğiniz mücadelede sizlere başarılar diliyor, tek tek hepinizin gözlerinden öpüyor ve hocalık haklarımı helal ediyorum.” ifadelerini kullandı.
BİRİNCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Konuşmaların ardından Sosyoloji Bölümü 2018-2019 Akademik Yılı dönem üçüncüsü Sümeyra Akdeniz, dönem ikincisi Merve Kayacı ve dönem birincisi Özgül Ekici’ye temsili diplomaları ve plaketleri AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış tarafından verildi. Tören, halk oyunu gösterisi ve slayt gösterilerinin ardından mezun öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

Bakmadan Geçme