• Haberler
  • Genel
  • Sosyologların istihdam alanları genişliyor – Kocatepe Gazetesi

Sosyologların istihdam alanları genişliyor – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, sosyologların istihdamları ile ilgili olumlu gelişmelerin olduğunu belirtti Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından birinci sınıf öğrencilerine yönelik, “Sosyolojide Son Gelişmeler ve Kariyer-İstihdam İmkânları” konulu bir konferans düzenledi. ANS Kampüsünde bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi Amfi-5’te 6 Kasım 2013 günü düzenlenen konferansı [&hellip]

Sosyologların istihdam alanları genişliyor

AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, sosyologların istihdamları ile ilgili olumlu gelişmelerin olduğunu belirtti

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından birinci sınıf öğrencilerine yönelik, “Sosyolojide Son Gelişmeler ve Kariyer-İstihdam İmkânları” konulu bir konferans düzenledi.
ANS Kampüsünde bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi Amfi-5’te 6 Kasım 2013 günü düzenlenen konferansı AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş verdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Prof. Dr. Karakaş, sosyolog adaylarına kariyer planlamaları konusunda ipuçları verdi.
Konuşmasına Sosyoloji Bölümünün dersleri ve öğretim elemanları hakkında bilgi vererek başlayan Prof. Dr. Mehmet Karakaş dünyada ve Türkiye’de sosyoloji mezunlarının iş alanlarını anlattı. Prof. Dr. Karakaş konuşmasında “Türkiye’de son 10 yılda sosyologların istihdam kaynaklarına baktığımızda pozisyonların iyileştiğini görüyoruz. Sosyoloji, istihdam alanı en hızlı gelişen mesleklerden biri haline geldi. Ama buna paralel olarak da bu hızlı gelişimden daha hızlı bir şekilde mezun veren bir alan haline geldik. Dolayısıyla rekabetin çok yoğun yaşandığı bir meslek dalı. Çünkü çok kısa sürede çok sayıda bölüm açıldı. Mesela bizim bölümümüzde öğretim üyesi başına 70 öğrenci düşüyor. Bu çok yüksek bir rakam. Türkiye geneli de bundan çok farklı değil. Bu da sosyologların istihdamını en çok tehdit eden unsurlardan birisi. Fırsatlar ve kariyer anlamında sosyoloji bölümlerinin sunduğu elbette ki önemli imkânlar var. Ama ciddi anlamda tehditleri de var. Dolayısıyla bu kadar tehdit altındaysak fırsatı yakalayabilecek imkânlar yaratmamız gerekiyor. Yani kalifiye hale gelmemiz gerekiyor” dedi.
4 YILI İYİ DEĞERLENDİRİN
İyi bir not ortalamasıyla mezun olmanın ve mutlaka bir yabancı dili öğrencilik süreci içinde öğrenmenin gerekliliğine dikkat çeken Prof. Dr. Karakaş, “Öğrencilik boş zamanın en çok olduğu zaman dilimidir. 4 yılınız var. Bir yabancı dil, bu süre içinde çok rahat bir şekilde öğrenilebilir. Öğrenim süreniz içerisinde iyi ilişkiler kurmanız da sizin yararınıza olacaktır. Güçlü referanslar bulmak önemlidir. Referans bulmak torpil değildir. Bu işin stratejisinin bir uzantısıdır. Dolayısıyla daha birinci sınıftasınız ve önünüzde büyük bir zaman dilimi var. İyi bir ortalama yapmak, güçlü referanslar oluşturmak, bir yabancı dili iyi şekilde öğrenmek ve teknik bilgi donanımına sahip olmak sizin elinizde. Bunlara mutlaka zaman ayırın. Kendinizi ders dışı zamanlarda geliştirebilecek her türlü ortamı iyi değerlendirin. Kültürel hayatta ve sosyal yaşamda da var olun. Diğer adaylarla rekabet edebilecek donanıma sahip olmak sizin elinizde” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme