• Haberler
  • Gündem
  • Sosyal tesisleri Belediye işletecek – Kocatepe Gazetesi

Sosyal tesisleri Belediye işletecek – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi dün olağan toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclisi'nde Belediye heyetinin Almanya'nın Hamm Kentine gitmesine karar verilirken, yeni yapılan Kent Meydanı'nda, bugünkü Anıtpark Çay Bahçesi'nin bulunduğu alanda Belediye'ye ait kafetarya yapılmasına da karar verildi. 21 gündem maddesinin görüşüldüğü Belediye Meclisi toplantısı 40 dakikada tamamlandı.ASFALTFİYATLARI ZAMLANDIBelediye Meclisi toplantısı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın başkanlığında önceki toplantının tutanak [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclisi dün olağan toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclisi’nde Belediye heyetinin Almanya’nın Hamm Kentine gitmesine karar verilirken, yeni yapılan Kent Meydanı’nda, bugünkü Anıtpark Çay Bahçesi’nin bulunduğu alanda Belediye’ye ait kafetarya yapılmasına da karar verildi. 21 gündem maddesinin görüşüldüğü Belediye Meclisi toplantısı 40 dakikada tamamlandı.
ASFALT
FİYATLARI ZAMLANDI
Belediye Meclisi toplantısı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında önceki toplantının tutanak özetinin okunması ve oylanması ile başladı. Toplantıdaki tüm kararlar oy birliğiyle alındı. Gündemin ikinci maddesinde asfalt satış fiyatlarının yeniden belirlenmesi görüşüldü. İlgili komisyondan gelen rapor doğrultusunda, petrol, döviz ve bitüm fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 110 oranında artması nedeniyle asfalt satış fiyatlarına bu oranda zam yapılmasına karar verildi.
Diğer gündem maddesi gereğince Bolvadin Belediyesi’ne Afyonkarahisar Belediyesi’nce asfalt hizmeti verilmesi kararlaştırıldı. Belediye Başkanı Çoban, Bolvadin Belediyesi’nin asfalt şantiyesi ve araç-gerecinin yeterli olmaması nedeniyle, tüm masrafları Bolvadin tarafından karşılanmak üzere asfalt yapımı konusunda işçilik ve şantiye hizmeti verileceğini kaydetti.
HAMM’A YOLCULUK VAR
Almanya’nın Hamm kenti ile kardeşlik ilişkilerinin 10’uncu yılı kutlamalarına katılmak üzere Belediye Başkanı, Meclis üyeleri, Belediye çalışanları, Belediye halk oyunları ekibi ve müzisyenlerden oluşan 40-50 kişilik heyetin 1-6 Ağustos tarihlerinde Hamm kentine gitmeleri konusu oylandı. Geçen yıl Hamm heyetini Afyon’da ağırladıklarını hatırlatan Başkan Çoban, “Bu yıl da biz gideceğiz. Heyetin konaklama ve yeme-içme masrafları Hamm Belediyesi tarafından, yolculuk masrafları Belediyemiz tarafından karşılanacak” dedi. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
GÜNDEMDEKİ
KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ
Diğer gündem maddeleri gereğince Uydukent minibüs hattındaki bir minibüs ile Ataköy minibüs hatlarındaki birer aracın karşılıklı olarak yer değiştirmesi teklifi kabul edildi. Mareşal Fevzi Çakmak, Zafer, Kanlıca ve Fatih mahallelerinde teklif edilen noktalara hız kesici tümsek yapılmasına karar verildi. Belediye’nin hissedar olduğu parsellerde taksim işleminin yürütülmesi için İmar ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Mustafa Bülent Bilen ile Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden teknisyen Celal Uyar’a imza yetkisi verildi. Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi 3711 ada 11 parseldeki imar değişikliği teklifi emsal sabit kalmak şartıyla hmax=serbest yapı nizamı imar plan tadilatı onaylandı. Dörtyol mahallesindeki alanlarda trafo kurulması için sunulan teklif kabul edildi. Hamidiye (Hasan Karaağaç) Mahallesi 146 pafta 290 ada 62 nolu parselde konut amaçlı ilave imar planı yapılması hakkındaki komisyon raporu kabul edildi. Otogar karşısı TOKİ konutları yanında bulunan alanda mahalle fırını yapılması için gereken imar planı teklifi onaylandı. PTT’ye ait Ankara yolu üzerindeki Posta İşleme Merkezi’nin imar planında değişiklik yapılarak PTT’ye yeni yer yapımı için imkan tanındı.
HUZUREVİ VE YENİ CAMİ’YE YENİ PLAN
Erkmen yolu üzerinde bulunan Huzurevi binasının imarda halen tarla vasfında görüldüğünü belirten Belediye Başkanı Çoban, “Burada gerekli imar düzenlemesini yapıyoruz. Orası imar planında halen tarla olarak görülüyor. Devletimiz burada yeni bir Huzurevi yapacak. Bu düzenlemeyi yaparak imar durumunu uygun hale getiriyoruz” dedi.
Demirciler Çarşısı’nda bulunan Yeni Cami çevresindeki parsellerin Koruma Kurulu’ndan gelen karar doğrultusunda “cami alanı” olarak ilan edilmesine karar verildi.
KENT MEYDANI’NA “CAM” KAFE
Cumhuriyet Meydanı Kentsel Tasarım Uygulama Projesi kapsamında sökülüp takılır malzemeden kafetarya yapılması hakkındaki teklif oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Çoban bu alanın eski Anıtpark yanında Çağlayan Aile Çay Bahçesi olarak bilinen alan olduğunu belirterek, “Belediyemiz burada tamamen çelik yapı ve cam kaplama usulüyle 200 metrekare alanlı bir kafetarya yapacak. Eski çay bahçesi 3 kademeden oluşurken yeni yapılacak olan kafeterya sadece üst kısımda yer alacak. Diğer kısımlar yeşil alan olarak kalacak. Afyonkarahisar’da ilk olacak bu tamamen cam kaplı proje ile yapılacak kafeteryayı Belediyemiz işletecek. İlgili planlar Koruma Kurulu’nca onaylandı” dedi.
“İHALELERE ÇOK
RAĞBET VAR AMA
 BİZ İŞLETECEĞİZ”
Bu tür yerlerin ihalesi için çok rağbet olduğunu hatırlatan Başkan Çoban, “İhalelerde bazen tamamen mafya olarak anılan, bıçakla, silahla anılan insanlar ihaleye katılmak isteyebiliyor. Bu nedenle burayı ihaleye çıkartmayacağız. Belediyemiz işletecek. Eski Devlet Hastanesi yanındaki İbni Sina parkına da çok talip var. Orayı de Belediyemiz işletecek. Yeni Devlet Hastanesi yanında tamamladığımız, 20 Temmuz’da açılışını yapacağımız kafetaryamızı da Belediye işletecek. Karayolları Parkı’nı da Belediyemiz işletecek” dedi.
“BENİ SEÇİN,
KİRAYA VERİLMESİN”
Belediye Meclisi üyelerinin Kent Meydanı’ndaki kafe için “Buranın ileride kiraya verilme ihtimali doğabilir mi” soruları üzerine Başkan Çoban, “Ben burada olduğum müddetçe olmayacak. Sonrasını bilemem” dedi. MHP Grup Başkanı Halil İbrahim Baykara, “Bir şerh koyalım, hiçbir zaman kiraya verilemesin” teklifi üzerine Başkan Çoban, “Halil İbrahim kardeşim, o zaman hep birlikte beni seçin. Böyle bir ihtimal doğmasın” diyerek espri yaptı.
Afyonkarahisar Belediyesi’nin artık sosyal tesis işletmeciliğine girdiğine dikkat çeken Çoban, “Ben olduğum müddetçe işletmeleri Belediye yapacak. Artık bu işe giriyoruz. Sosyal tesisleri Belediyemiz işletecek. Yasal olarak öyle bir şerh koyma hakkımız yok. Ben burada olduğum müddetçe kiraya verilmeyecek. Ama sonrasını bilemem” dedi.
Bir sonraki Belediye Meclisi toplantısının 1 Ağustos günü saat 09.00’da yapılmasına karar alınarak toplantı sona erdirildi.

Bakmadan Geçme