• Haberler
  • Genel
  • Sosyal kalkınmaya ZEKA desteği – Kocatepe Gazetesi

Sosyal kalkınmaya ZEKA desteği – Kocatepe Gazetesi

Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2012 yılı içindeki 5’inci Yönetim Kurulu toplantısı Afyonkarahisar Korel Termal Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda yeni bir mali destek programının başlatılması öngörüldü Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa’yı kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı, 2012 yılının 5’inci Yönetim Kurulu toplantısını Korel Termal Otel’de gerçekleştirdi. Ajans’tan yapılan açıklamaya göre bu yıl içinde Sosyal Kalkınma İçerikli Yeni Mali Destek [&hellip]

Sosyal kalkınmaya ZEKA desteği

Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2012 yılı içindeki 5’inci Yönetim Kurulu toplantısı Afyonkarahisar Korel Termal Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda yeni bir mali destek programının başlatılması öngörüldü

Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa’yı kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı, 2012 yılının 5’inci Yönetim Kurulu toplantısını Korel Termal Otel’de gerçekleştirdi. Ajans’tan yapılan açıklamaya göre bu yıl içinde Sosyal Kalkınma İçerikli Yeni Mali Destek Programı’nın başlatılmasına karar verildi. Yeni başlatılacak programın sosyal ve beşeri kalkınmaya öncelik vermesi, bu çerçevede sivil toplum kuruluşlarının ve kamuya ait sosyal projelerin desteklenmesi öngörüldü. Ajans Genel Sekreterliği programın teknik detayları üzerinde çalışacak ve bir sonraki Yönetim Kurulu Toplantısında programın kapsamı netleştirilecek. Böylelikle Zafer Kalkınma Ajansı 2012 yılı içerisinde Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinden oluşan TR33 Bölgesi’nde sosyal girişimciliğe ve sosyal projelere önemli mali destekler vermek üzere yeni bir proje teklif çağrısı başlatabilecek.
DESTEK HAKKI KAZANAN
PROJELER AÇIKLANDI
Ajans’ın Yönetim Kurulu toplantısında 2012 Doğrudan Faaliyet Desteği Kapsamında Desteklenmesi Onaylanan 4 Proje Toplantıda ayrıca 2012 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında Zafer Kalkınma Ajansına sunulup başarılı bulunan 4 projenin desteklenmesi onaylandı. Destek almaya hak kazanan dört proje şu şekilde:
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü; “TR33 Bölgesinin Yenilenebilir Enerji Potansiyelinin Ve Stratejik Alt Bölgelerinin Tespiti”
T.C. Manisa Valiliği; “Manisa Turizm Marka Kent Stratejik Kalkınma Planı”
T.C. Manisa Valiliği İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü; “İl Acil Yardım Planı Çerçevesinde Afet Yönetimi”
Saruhanlı Belediyesi; “Saruhanlı Yaş Meyve Sebze Üretiminde Katma Değerin Ve Pazar Payının Arttırılması”
ANKET ÇALIŞMASI YAPILIYOR
Yönetim Kurulu toplantısında bir diğer önemli gündem maddesi olarak 10. Kalkınma Planı ve Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi kapsamında bölgede yapılan anket çalışması görüşüldü. Zafer Kalkınma Ajansı, Kalkınma Bakanlığı tarafından yapılacak Kalkınma Planına girdi oluşturacak şekilde bölge aktörlerinin katılımcılığını sağlamak üzere anket çalışması başlattı. Ajans internet sitesi üzerinden doldurulan anket 24 Ağustos’a kadar devam edecek ve sonuçlar Kalkınma Bakanlığına iletilecek.
AJANSLARA YENİ GÖREV
Kalkınma Ajansları Kalkınma Planı ve Bölge Planı konularındaki görev ve yetkilerinin yanında yeni bir Bakanlar Kurulu Kararı ile il yatırım programlarının değerlendirilmesinde de görevlendirildiler. İllerin yatırım programları bundan sonra öncelikle Kalkınma Ajansları Yönetim Kurullarında görüşülerek onaylandıktan sonra merkez kurumlara teklif edilecek.
JAPONYA’DA
İNCELEME YAPILACAK
Toplantıda ayrıca yıl içerisinde Japonya’nın Tsukuba ve Osaka kentlerine bir teknik çalışma ziyareti düzenlenmesi; bu kapsamda Tsukuba bilim şehrinin incelenmesi, bölgeyle ilgili bazı sektörlerde iş görüşmeleri yapılması, ayrıca yerel yönetim ve idarelerle tecrübe paylaşım toplantıları gerçekleştirilmesine karar verildi. Ayrıca turizm alanında illerin tanıtımını yapmak üzere 6-9 Aralık 2012 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilecek Travel Turkey fuarına ortak katılım sağlanması kararlaştırıldı.
ÇAKACAK’IN ZEKA’DAKİ
GÖREVİ SONA ERDİ
Toplantı aynı zamanda geçtiğimiz sene Ajans’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmış olan Uşak Valisi Özdemir Çakacakiçin son toplantısı idi. 1 Ağustos 2012 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan ve 03 Ağustos 2012 tarihinde Resmi Gazete ’de yayınlanan kararname ile Kırşehir Valisi olarak atanan Uşak Valisi Özdemir Çakacak’a toplantı sonrasında Ajans’a sunduğu katkılardan ötürü bir hediye takdim edildi.
Toplantıya Afyonkarahisar Valisi Sayın İrfan Balkanlıoğlu, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş, Uşak İl Genel Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun, Afyonkarahisar TSO BaşkanıHüsnü Serteser, Uşak TSO Başkanı Mustafa Kuvvet katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme