Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sorunsuz bir sezon için önlemler tamam”

AFJET A.Ş. Genel Müdürü

AFJET A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, jeotermal ısınmada merak edilen ısınma bedeli zammı ve yeni abonelik verilmesi konularının yönetim kurulu toplantısında netleşeceğini söyledi. AFJET’in zam yapıp yapmayacağı Aralık ayı genel kurul toplantısında belli olacak

 

 

Jeotermal ısınma hizmeti veren Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret (AFJET) A.Ş.’nin Genel Müdürü Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Yusuf Ulutürk, yeni ısınma sezonunu gazeteniz Kocatepe muhabirine değerlendirdi.
“BU YIL ISINMA SEZONU ERKEN BAŞLADI”
AFJET A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, ısınma sezonunun normalde 15 Ekim tarihinde başlaması gerekirken yeni sezonu akşamları hava sıcaklığının düşüşüne bağlı olarak 29 Eylül 2020 tarihi itibariyle başlattıklarını söyledi. Ulutürk, “Bu yıl aboneler ısınmanın başlamasını istemeden biz AFJET A.Ş. olarak süreci erkenden başlattık. 30 Eylül 2020 akşamı ısıtmaya başladık. Abonelerimizden ısınma sezonu erken başladığı için teşekkür telefonları aldık. Jeotermal ısıtma yapan ilçelerimizde ve bazı yerlerde Ekim ayı 15 ve Kasım ayının 15. günü gibi ısınma sezonu başlatıldığını gördük. Bu yılki ısıtma sezonunda her zamankinden daha kaliteli ve düzgün bir ısıtma yapmaya çalışacağız. Bununla ilgili olarak yaz mevsiminde hazırlıklarımızı yaptık. Eğer beklenilmeyen mücbir sebeplerden dolayı herhangi bir aksilik, ana isale hattında veya şehir içi isale hattında bir arıza olmazsa ısıtmayı kesintisiz 15 Mayıs 2021 tarihine kadar planlıyoruz. Ama hava sıcaklığında anormal bir düşüş olursa bu süreyi Haziran ayına kadar uzatabiliyoruz.” dedi.
“GENİŞLEME VE YENİ ABONELİKLER YÖNETİM KURULUNUN TAKDİRİNDE”
Genel Müdür Yusuf Ulutürk, Uydukent bölgesinde deşarj hattı ile ilgili bir kazı çalışması yapılması sırasında borulara verilen küçük hasarlar nedeniyle arada kesintilerin olduğunu aktardı. Yeni abonelik beklentisi olanlarla ilgili kararı yönetim kurulunun vereceğini belirten Ulutürk, “Bunun haricinde ısınma ve enerji verilmesinde bir problemimiz yoktur. Yeni abonelikle ilgili kentsel dönüşüm sürecinde yıkılıp tekrar yapılacak olan binaların hemen aboneliklerini yaparak işleme başlıyoruz. Bunun yanı sıra turizm hattı üzerinde oradaki hattımızın el verdiği ölçüde ve buradaki hattımızın bize verdiği imkânlar ölçüsünde, özellikle AFSÜ hastanemizin ek binaları, bazı kamu binalarıyla ilgili ısıtma aboneliklerini yapıyoruz. Yeni abonelik beklentisine yönelik sorunuza şöyle cevap vermiş olayım; Şu anda kaynak rezervimiz yeterlidir. Bilindiği üzere basına da yansıdığı şekilde iki adet kuyu açtık. Şu anda Afyon’un en sıcak ve verimli kuyusu diyebilirim. AF33 adını verdiğimiz bu kuyudan 128-129 santigrat derece sıcaklıkta su çıkıyor. Elektrik üretimini genişletme amaçlı bir çalışma düşünmüştük. Ama hükümetimizin teşvikle ilgili net kararı belli olmadığı için şu anda iki kuyumuz atıl olarak bekliyor. Eğer yönetim kurulumuz ısıtma ile ilgili genişleme kararı verirse bizde projesini yapıp, uygun olan alanlarda genişlemeyle ilgili çalışmayı başlatabiliriz. Bu durum yönetim kurulumuzun takdirindedir.” diye konuştu.
“ZAM KONUSU ARALIK TOPLANTISINDA
GÜNDEME GELECEK”
Jeotermal ısınmada fiyat artışı ile ilgili olarak açıklamada bulunan Ulutürk şunları söyledi: “Isınma bedeli artışı olup olmayacağı yönünde Sayın Valimiz Gökmen Çiçek ve yönetim kurulu üyeleri bir görüşme yapmadı henüz. Mümkün olduğu kadar yönetim kurulu üyeleri vatandaşı koruyup kollayacak şekilde fiyat artışı yapılmasına özen gösteriyor. Her yıl TEFE-TÜFE oranında zam yapılıyor. Ocak ayından önce Aralık ayı ortasında yapacağımız yönetim kurulu toplantısında ısınma bedeli artışı gündeme gelebilir. Alınacak karara göre net bir açıklama yapabiliriz. Ama şu anda alınmış bir zam kararı yok.”
“SIFIR ÇEKEN RADYATÖRLER EN YÜKSEK BEDELDEN FATURALANDIRILIR”
Yeni ısınma sezonunda abonelere tavsiyelerde bulunan Ulutürk şunları kaydetti: “Abonelerimize tavsiyelerimiz var. Kalorimetre, pay ölçer kullananlar özellikle katlı binalarda birkaç günlük şehir dışına çıkışlarda sistemin komple kapatılması nedeniyle alt ve üst katlarda anormal faturalar geldiği yönünde şikâyetler var. Bu tür şeylere tenezzül edilmemesini rica ediyoruz. Böylesi durumda kul hakkına da girilmiş oluyor. Bu tür durumlar kaliteli ısınmayı da etkiliyor. Isı Paylaşımı Yönetmeliği gereğince pay ölçer ya da kalorimetre kullananabonenin evini 15 derece sıcaklıkta tutma zorunluluğu vardır. 15 derece demek termostatik vananın 2’de tutulması demektir. Böylece sistem sıcaklığı otomatik olarak 15 dereceye ayarlayıp kapatır. Zaten bu durumda cüzzi bir fatura ortaya çıkar. On gün, bir veya üç ay şehir dışında olup ısınma kullanılmaması halinde alt ve üst katlarda ki aboneler ısınan diğer daire nedeniyle makul ve dengeli bir fatura ödemiş olur. Fatura okumada sıfır çeken radyatörler manipülasyon olarak adlandırılmaktadır. Bu koda giren bina ve aboneler en yüksek fiyatlandırmadan fatura ödemek zorunda kalıyorlar. ‘Ben kapattım gittim bana yüksek fatura geldi.’ gibi bir şikâyet anlamsız olacaktır. Sezonun başında Kocatepe Gazetesi vesilesi ile uyarıda bulunmakta yarar görüyorum. Yasa nedeniyle abonenin bu durumda itiraz hakkı yoktur. Uzun süreli kullanmama halinde termostatik vananın 2’de tutulup 15 derecede kalması yeterli olur. Metrekare abonelerimize de bu kaynağın doğal ve hepimizin kaynağı olduğunu hatırlatıp, ısınma ihtiyacı olmayan hallerde vanaları ve pencereleri kapatarak milli enerjinin boşa harcanılmaması ricasında bulunuyorum. Bu kaynağı gelecek nesillere aktarabilmek için, kaynağı uzun yıllar kullanabilmek için enerji tasarrufunda zorunluyuz.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi