• Haberler
  • Spor
  • 'Sorunlarımızı Görüştük, Olumlu Sonuçlar Alacağız'

'Sorunlarımızı Görüştük, Olumlu Sonuçlar Alacağız'

ASKF Başkanı Alişan Akgün, futbolun marka değerinin tüm paydaşlarının birbirlerine verdiği sevgi, saygı ve değerle artacağını belirtti. Akgün, 'Futbolla ilgili sorunlarımızı ilgili makamlarla görüştük. Görüşmelerimizden olumlu sonuçlar aldığımıza inanıyoruz.' dedi.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Alişan Akgün, 5 Ekim 2024 Cumartesi günü başlayacak olan 2024-2025 Futbol Sezonu nedeniyle mesaj yayımladı.
“FUTBOLDA HER SEZON YENİ BİR UMUTTUR”
“Özlemle beklediğimiz 2024-2025 futbol sezonumuz 5 Ekim 2024 tarihinde Gönbeler Süper Amatör ligi ve 1. Amatör liginin (C)  grubu maçları ile başlayacaktır.” diyen Akgün, “Futbolda her sezon yeni bir umuttur, içinde yeni beklentiler barındırır. Bizler de bu umutları taşıyor, yeni sezonun heyecanını sizlerle birlikte yaşamaktan mutluluk duyuyoruz. Heyecan ve rekabet seviyesi çok yüksek maçlar ve yoğun bir futbol mevsimi bizleri bekliyor. Öncelikle dostluğun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin hüküm sürdüğü, futbolun güzelliklerinin konuşulduğu bir sezon yaşanmasını ümit ediyorum. Futbolumuzun kitlelere yayılmasında sevilmesinde ve ilerlemesinde öncü rolü oynayan yetenekli gençlerimizi vitrine çıkaran onlara ekmek kapısı olan Amatör Sporumuzun temel felsefesi sevgi, barış ve dostluğun sürekli ön planda tutulmasıdır.” dedi.
“AMATÖR FUTBOLA VERİLECEK DEĞER ÖNEMLİ”
ASKF Başkanı Alişan Akgün, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gençlerimizin amatör spor kulüplerimizin kutsal çatısı altında toplanmasında, onlara spor eğitimi dışında milletçe arzu ettiğimiz çok üstün niteliklerin kazandırılmasında ve topluma sunulmasında emeği geçen, bu işi maddi çıkar beklemeksizin yöneten kişi ve kurum ve kuruluşları takdir etmemek vefasızlık olur. Amatör spor kulüplerimizin her bakımdan zor koşullarda birkaç cefakâr, fedakâr insanın omuzlarında ağır bir yük teşkil ettiğini biliyoruz. Bizim için onlar manevi açıdan genç nesilleri bir fidan gibi diken, sulayan, budayan ve meyvelerini topluma sunan insanlardır. Bizlerin amatör futbolumuza ve futbolcumuza verdiği değer nispetinde Türk Sporunun ve sporcusunun alt yapısının daha sağlam ve daha sağlıklı olacağına daha geniş kitlelere yayılacağına ve toplumumuza nitelikli, sağlam karakterli, elit insanların kazandırılacağına yürekten inanıyoruz.”


“KANUN VE TALİMATLAR YAKİNEN TAKİP EDİLMELİ”
Alişan Akgün, mesajının devamında şunları kaydetti: “Spordan ve sporcumuzdan beklediğimiz temel nitelikler hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir. Sevgi, barış ve dostluğumuzu zedeleyen olumsuzluklara kesinlikle ödün verilmemelidir. Kulüplerimizin müsabakaların yürütülmesi ile ilgili kanun ve talimatları yakinen takip etmelerini, bu konuda duyarlı olmalarını diliyoruz. Federasyonumuzun kuruluş amacı spor kulüplerimizin sportif, sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarını çözmektir. İşlevleri federasyonumuza verilen futbolla ilgili sorunlarımızı ilgili makamlarla görüştük. Görüşmelerimizden olumlu sonuçlar aldığımıza inanıyoruz. Hiç bir maddi ve manevi çıkar beklemeden gençlerimize ve amatör spor camiamıza hizmet etmek felsefesi ile yola çıkan federasyonumuzun hiç bir şahıs, kurum ve kuruluşa karşı olumsuz tavrı olamaz ve olmayacaktır. Futbolun marka değeri tüm paydaşlarının birbirlerine verdiği sevgi, saygı ve değerle artar.”


“YENİ SEZONDA GÜZELLİKLERİN YEŞERMESİNİ DİLİYORUM”
Akgün, sözlerini şöyle tamamladı: “Kulüp yöneticileri ile aldığımız kararla Fair Play’e de ayrı bir özen göstereceğiz. Yeni sezonla birlikte; sevgi, saygı, hoşgörü önceliğimiz, Fair Play yaşam tarzımız olacak. Futbol ailemizin Fair Play ruhuna duyarlı olmaya gayret sarfedeceğine yürekten inanıyorum. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak bu konuda önemli bir adım atıyoruz. Fair Play Kurulu’nu kurma kararı aldık. Bu kurulumuz, Fair Play’i teşvik etme ve ödüllendirme konusunda çok önemli bir misyon üstlenecektir. Ödüllendirmeler Süper Amatör lig isim sponsorumuz Gönbeler Lokumculuk tarafından karşılanacaktır. Büyük bir gönüllüler ordusu ile yürüttüğümüz Amatör Spor Ailemize hizmeti geçen kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. 2024-2025 Futbol sezonunun spor adına tüm değişim, dostluk ve güzelliklerin yeşerdiği yeni bir sezon olmasını temennisi ile spor kulüplerimize ve sporcularına başarılar diliyorum.”
 

Bakmadan Geçme