• Haberler
  • Genel
  • Sorunları hep birlikte çözeceğiz – Kocatepe Gazetesi

Sorunları hep birlikte çözeceğiz – Kocatepe Gazetesi

Vali Güner, sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcilerine iade-i ziyarette bulunmayı sürdürüyor Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner iade-i ziyaretleri kapsamında sırasıyla Ticaret Borsası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Organize Sanayi Bölgesi, AK Parti İl Başkanlığı, AFSİAD ve MHP İl Başkanlığı'na ziyaretlerde bulundu. İLK DURAK BORSAProgramları dahilinde ilk olarak Ticaret Borsası'na iade-i ziyarette bulunan Vali Hakan [&hellip]

Sorunları hep birlikte çözeceğiz

Vali Güner, sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcilerine iade-i ziyarette bulunmayı sürdürüyor

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner iade-i ziyaretleri kapsamında sırasıyla Ticaret Borsası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Organize Sanayi Bölgesi, AK Parti İl Başkanlığı, AFSİAD ve MHP İl Başkanlığı’na ziyaretlerde bulundu.
İLK DURAK BORSA
Programları dahilinde ilk olarak Ticaret Borsası’na iade-i ziyarette bulunan Vali Hakan Yusuf Güner, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler ve Ticaret Borsası yetkilileri tarafından karşılandı. Burada Canlı Hayvan Borsası, İhracat rakamları ve Ticaret Borsası’nın işlem hacmi açısından Türkiye sıralamasında 12. sırasında olduğuna ilişkin bilgiler Borsa Başkanı Mehmet Mühsürler tarafından verilirken, Vali Güner, bu önemli başarıda emeği geçen başta Ticaret Borsası Başkanı ve tüm çalışanlarına teşekkür etti.
TRAFİĞİ ÇÖZECEĞİZ
Ticaret Borsasındaki ziyaretlerini tamamlayan Vali Güner, daha sonra Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker’e iade-i ziyarette bulundu. Karşılıklı bilgi alışverişinin yapıldığı ziyaretlerde konuşan ValiHakan Yusuf Güner, ilimizin trafik sorununa çözüm getireceğini belirtirken bu çözüm sürecinde Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın da yer alacağını belirtti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Oda Başkanı Ülker ise Vali Hakan Yusuf Güner’in vereceği emirlere hazır olduklarını belirtti.
OSB’NİN ÇEVRESİ YENİ
GİRİŞİM ALANI OLMALI
Programı dahilinde Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay’a ziyarette bulunan Vali Hakan Yusuf Güner karşılıklı bilgi alışverişinin ardından şu ifadeleri kullandı: “Bizler üretimi kutsal sayan bir yönetim modelini esas alıyoruz. Bu anlamda bu şehirde bir zamanda vali önderliğinde kurulan organize sanayinin çok güzel bir gelişim kaydederek mevcut üreticilere fayda sağladığını bize gelen geri dönüşümlerle memnuniyetle müşahede ediyoruz. Hedefine ulaşmış bir organize sanayi görüyorum. Bu hedefe nasıl ulaşmış? Valiler burayı geçici müteşebbis heyeti olarak burayı kurmuş. Daha sonra buradaki sanayi yönetimine devrederler. Burası çok başarılı bir uygulama örneği göstermiş. Hepinizin gördüğü gibi burası yaklaşık 4 bin dönümlük alan sanayiciyle dolmuş taşmış ve hatta ilave olarak 3 bin dönümlük arazi talep edilmiş. Devlette buranın arazisini kredi olarak verecek. Yönetim satın alınacak ve buradan elde edilen gelirlerle arazinin bedelini peyder pey devlete ödeyecek. Ben şu ana kadar olan başarılı uygulamalardan dolayı Bekir Bey başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizim amacımız organize sanayinin olduğu alanı bu şehre yeni bir girişim alanı olarak oluşturmaktır. Bu anlamda bu şehre yapılacak olan yatırımlarla bu bölge içerisine Organize Alanı ile beraber burada KYK’nın, PMYO’nun olduğu yeni bir Afyonkarahisar’ın gelişim alanın burada olmasını arzu ediyoruz.
OSB ÇEVRE KİRLİLİĞİYLE ANILMAYACAK,
CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Bu anlamda buranın çevre kirliğiyle anılan bir yer olarak değil, Afyonkarahisar’ın 2. cazibe merkezi olarak anılmasını sağlamış olacağız. 2. Yerleşim yeri olarak geliştirmeyi hedefliyoruz. Hem kamu yatırımları, hem de organize yatırımlarını sağlamaya çalışıyoruz. Ben bu anlamda iş gücü sağlamalarından ve başarılı iş ve işlemlerde bulunmalarından dolayı Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanımız Bekir Yeşilay olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizim amacımız üretimi kutsal sayan bir amaçtır. Bu çerçevede arkadaşlarımızın sıkıntıları, onların dertleri bu ilin yöneticisi olarak, idarecisi olarak bizlerinde sorun ve sıkıntıları sayılır. Gönül kapımız ve tüm güzergahlarımız tüm üretici kardeşlerimize açıktır. Bu anlamda kamu otoritesinin başında olan biri olarak, organize sanayimizin karşılaşacağı sorunları da inşallah süratle çözeceğiz. Burası bizim var ettiğimiz, Valilerin var ettiği bir yerdir. Dolayısıyla burayı kendi ayakları üzerinde duruyor vaziyette görmekte bizi mutlu ediyor. Çünkü daha önce görev yaptığım yerlerde başlamış ama halen faal hale geçemeyen yerleri gördük. Bizler buraları bu halde görünce mutlu oluyoruz. İnşallah burada üretimi ihracatı artırmaya yönelik çalışmalarda hep birlikte hareket edeceğiz. Bundan sonra ilimizin gelişimi için alacağımız stratejik kararlarda ve yapacağımız çalışmalarda Organize Sanayi Bölgesi Yönetimini de söz sahibi yapacağız. Onların da görüşlerini şehrimizde üretici bir kurum alarak alacağız. Emek kutsaldır. Üretim kutsaldır. Bu çerçevede üretime emeğe katkı sağlayan iş adamlarımızın Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanımızın şahsında kutluyorum. dedi.
AK PARTİ VE AFSİAD’DA ZİYARET
AK Parti İl Başkanlığı’na da iade-i ziyarette bulunan Vali Hakan Yusuf Güner, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven tarafından karşılandı. Makama geçen Vali Güner, ilimizin gelişimi için siyasetçiler nazarında yapılması gerekenler hususunda görüş alış verişinde bulundu. Daha sonra Afyonkarahisar Sanayiciler ve İşadamları Derneğine ziyarette bulunan Valimiz Hakan Yusuf Güner, Dernek Başkanı Hüseyin Şehitoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Vali Güner’in kendilerini ziyaret etmelerinden onur ve gurur duyduğunu belirten Şehitoğlu, ilimizin gelişimi ve kalkınması için ellerini taşın altına sokmaya hazır olduklarını, bu uğurda kısa sürede önemli girişimlerde bulunan Sayın Valimizin her türlü emir ve önerilerine hazır olduklarını belirterek, kendilerine gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.
KLASİK VALİ ANLAYIŞINA SON
Afyonkarahisar Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin Afyonkarahisar’da önemli bir ağırlığının olduğunu ve bu ağırlığa Afyonkarahisar’ın daha ileri taşınması için ihtiyaçlarının olduklarını belirten Vali Güner; “Bizler Afyonkarahisar’a Valilik olarak yeni bir idari yönetim şekli getirdik. Klasik Vali anlayışını yıkıyoruz. İlimizin kalkınmasında ve ilerlemesinde daha aktif ve daha üretken bir şeklide yer alacağız. Bu anlamda gelişim, üretim, ilerleme ve daha yaşanabilirlik adına çok daha önemli çalışmalarda bulunacak, çok daha gerçekçi analizler yapacak ve çok daha verimli bir koordinasyon getirerek tüm kurum ve kuruluşları tek paydada buluşturacak biz çalışma sergileyeceğiz. İlimizde güzel bir tablo oluşturmak istiyoruz. Bu anlamda üreten, risk alan, topluma karşı ciddi sorumluluk sahibi olan tüm işadamlarımıza yardımcı olmak onların dertleriyle dertlenmek devletin temsilcisi olarak bizlerin görevidir. Bir ilin ileriye taşınması için sadece Devlet gücü yeterli değildir. Bu uğurda sivil toplum örgütlerinin, derneklerin, vakıfların ve bu çerçevede şehirde üreten herkesin destek ve gayretleri olması gerekir. Sizler bu iş ve işlemleri başaran kişilersiniz.
SİZLER AFYON’UN GÜCÜNÜ
YANSITIYORSUNUZ
Bu anlamda sizler Afyonkarahisar’ın kuvvetini yansıtan kişilersiniz. Bu tür derneklerin şehir için katma değerleri vardır. Onun için sizlere bu formatı ve başarıyı oluşturduğunuz için başta AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu olmak üzere tüm yönetim kurulu ve dernek üyelerine teşekkür ediyorum. İnşallah bizim zamanımızda çok daha önemli projelere ve başarılara birlikte imza atılacağına eminim. Bu düşüncelerle Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun Afyonkarahisar için ne kadar önemli bir değer olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu şehrin en büyük şansının Bakanımızın olmasıdır. İnşallah Valiliğimiz Sayın Bakanımızın önderliğinde ve sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle önemli başarılara imza atacaktır. Geleceğe daha doğru bir şekilde yürüyeceğiz. Doğrunun anahtarı da şudur; ‘Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen.’ Önce biz doğru olacağız. Bu anlamda bizim yanımızda bulunacak olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.“dedi.
MHP’Yİ DE ZİYARET ETTİ
Gün içerisindeki iade-i ziyaretlerinin son durağı olan MHP İl Başkanlığına ziyarette bulunan Vali Güner, MHP İl Başkanı Aziz Aslan ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Vali Güner burada Afyonkarahisar adına nasıl daha verimli, daha önemli ve daha başarılı çalışmalar yapılabilirliği konusunda görüş alış verişinde bulundu. Afyonkarahisar’ı daima ileriye taşımak için elinden gelen gayreti sarf edeceğini belirten Vali Hakan Yusuf Güner, MHP İl Başkanlığı’nın bu önemli çalışmalarda en iyi şekilde yer alacağına emin olduğunu belirtti. Vali Hakan Yusuf Güner, MHP İl Başkanlığı iade-i ziyareti ile gün içerisindeki iadeyi ziyaret programını tamamlamış oldu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme