Sorun yaşatmayacağız – Kocatepe Gazetesi

Turex Afyonkarahisar Proje Müdürü Aydın Erdoğan, Afyonkarahisar'ın büyümeye yüz tutmuş bir şehir olduğunu belirterek, yeni yapılan hastaneyle ilgili olarak vatandaşa hiç bir şekilde ulaşım sorunu yaşatmayacaklarını kaydetti Asıl mesleği otelcilik olan ve 30 ilde yöneticilik yapan Turex Afyonkarahisar Proje Müdürü Aydın Erdoğan, Afyonkarahisar'ın trafik sorununun basit eleştirilerle çözülemeyeceğini kaydetti. Erdoğan 'Yaklaşık 10 yıl 5 yıldızlı [&hellip]

Sorun yaşatmayacağız

Turex Afyonkarahisar Proje Müdürü Aydın Erdoğan, Afyonkarahisar’ın büyümeye yüz tutmuş bir şehir olduğunu belirterek, yeni yapılan hastaneyle ilgili olarak vatandaşa hiç bir şekilde ulaşım sorunu yaşatmayacaklarını kaydetti

Asıl mesleği otelcilik olan ve 30 ilde yöneticilik yapan Turex Afyonkarahisar Proje Müdürü Aydın Erdoğan, Afyonkarahisar’ın trafik sorununun basit eleştirilerle çözülemeyeceğini kaydetti. Erdoğan; “Yaklaşık 10 yıl 5 yıldızlı otellerde yönetici olarak çalıştım. Afyonkarahisar’da yaşayan bir insan olarak inanın bu durumdan bende çok rahatsızım. Afyonkarahisar şehir için trafik sorunu ciddi bir çözüm bekliyor. İnsanlar şehir içi trafikle ilgili iyi niyetli, fakat eksik bilgi ile yorum yapıyorlar. Bu konu ciddi ve uzmanlık isteyen bir konudur. Yüzeysel konuşmalarla yada basit eleştirilerle sorun giderilemez. Fakat şunu açıkça söylemek istiyorum ki Afyon’da bu konunun konuşulmaya başlanmış olması bile önemli bir gelişme sayılabilir. Çünkü ben Afyon gelişmeye müsait, büyümeye yüz tutmuş bir şehir” dedi.
“Afyon’a ulaşım mastır planı yapılmalı”
Şehir içi trafik sorunun çözülmesi için öncelikle Afyon ulaşım Mastır Malanının yapımsa gerektiğinin altını çizen Erdoğan; “Küçük değişiklikler ile sorun çözülmez durumdadır. Komple bir reform yapılmalıdır. Bunun içerisinde birçok unsur yer almaktadır. Bunlar; otopark sorunun çözmek, yolları çift şerit işler hale getirmek, durakları yeniden belirlemek, ve toplu taşıma araçlarının girebileceği şekle getirmek, Bankalar caddesindeki kurumları şehrin değişik bölgelerine yaymak, sinyalizasyon istemini yeniden planlamak gibi bir çok konu bulunmaktadır” diye konuştu.
“Köy garajı gayet güzel oldu”
Yeni hastanenin faaliyete geçmesiyle vatandaşa ulaşım sorunu yaşatmayacaklarını ifade eden Erdoğan; “Bildiğiniz gibi şehir dışına yapılan köy garajı gayet güzel bir mekan oldu. Köy, kasaba araçlarında şehir içi trafikten çıkarılması çevre yolu istikametinden köy garajına girişlerin sağlanması Afyon trafiğinin yüzde 50 rahatlamasına olanak sağlayacak. Afyon bu stratejik kararlar sayesinde kent kimliği kazanacaktır. Yeni hastane açıldığında vatandaşımıza hiçbir şekilde ulaşım problemi yaşatmayacağız. Bu konuda hem belediye hem Turex olarak biz gereken hazırlıkları yapıyoruz. Gerekirse buraya ilave otobüsler tahsis edeceğiz. Afyon doğu ve batı garajı olarak iki bölgeye ayrılmalı ve herkes kendi bölgesinde hizmet vermeli. Böylece şehir meydanındaki araç yığılmaları azalabilir. Fakat bu ulaşım mastır planı ile yapılmalıdır” dedi.
“Her sektörün kalifiye eleman sıkıntısı var”
Kendi personellerini kendilerinin eğittiklerini ve konuda tüm personelin eğitimden geçtiğini söyleyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; “Bildiğiniz gibi trafik 4 ana unsurdan oluşuyor. Sürücü, yaya, araç ve yol. Biz sürücülerimizi düzenli olarak eğitiyoruz. Afyon’da hemen hemen her sektörde kalifiye eleman sıkıntısı yaşanıyor. Bu yüzden kendi personelimizi kendimizi eğitmekten başka çaremiz yok. Yayaların uyması gereken kurallar ve ulaşım da eğitilmeli ve kent kültürüne geçiş sağlanmalıdır.”
“Asıl mesele yol”
Yol sorunun Mastır Palanı çerçevesinde çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Erdoğan; “Bir diğer konu ise yol. İşte bu konu biraz önce de bahsettiğimiz ulaşım mastır palanı çerçevesinde çözülmelidir. Bu konu çözülmeden diğer meselelerinin halledilmiş olması, yeterli olmayacaktır. Asıl çözüm bekleyen mesele budur. Biz Turex olarak bilgi ve tecrübelerimizi bu konunun çözümü amacıyla herkese aktarmaya ve katkı sağlamaya her zaman hazırız. Afyon için ne gerekiyorsa Turex olarak yapmaya hazırız” diye konuştu.

Bakmadan Geçme