• Haberler
  • Genel
  • “Sorun Afyon’un çocuğundaymış” – Kocatepe Gazetesi

“Sorun Afyon’un çocuğundaymış” – Kocatepe Gazetesi

Akcan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun eğitimde başarı düşüklüğünde sorunun Afyonkarahisar’lı çocuklarda olduğunu söylediğini açıkladı MHP Milletvekili Abdülkadir Akcan, Türkiye’nin “parti ve korku devleti” olması yönünde çaba sarf edildiğini iddia etti. Dinar’ın Haydarlı beldesine gölet yapımının iktidar partisine geçişe rağmen bitirilmediğini söyleyen Akcan, Gebeceler beldesinde yaşanan okul sıkıntısının takipçisi olacağını açıkladı. Milletvekili Akcan, Milli Eğitim [&hellip]

"Sorun Afyon'un çocuğundaymış"

Akcan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun eğitimde başarı düşüklüğünde sorunun Afyonkarahisar’lı çocuklarda olduğunu söylediğini açıkladı

MHP Milletvekili Abdülkadir Akcan, Türkiye’nin “parti ve korku devleti” olması yönünde çaba sarf edildiğini iddia etti. Dinar’ın Haydarlı beldesine gölet yapımının iktidar partisine geçişe rağmen bitirilmediğini söyleyen Akcan, Gebeceler beldesinde yaşanan okul sıkıntısının takipçisi olacağını açıkladı. Milletvekili Akcan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun eğitimde başarı düşüklüğünde sorunun Afyonkarahisar’lı çocuklarda olduğu ifadesinin mecils tutanaklarında yer aldığını vurguladı.
Yandaş medyaya dava
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, AK Parti hükümetini sert bir dille eleştirdi. Hükümetin milleti kandırmaya yönelik bir anlayış içerisinde olduğunu öne süren Akcan, iktidarın kendisini “bölünmüş yollar fatihi” olarak adlandırdığını belirtti. Karadeniz sahil yolununun yüzde 85’nin 57. hükümet döneminde bittiğini söyleyen Milletvekili Abdülkadir Akcan, yolsuzluk arayanların ihaleleri Yüce Divan’a gönderdiklerini dile getirdi. Bu süreçte 2 yıl kürek oynatılmadığını kaydeden Akcan; “Maliyetler inanılmaz boyutlarda arttı. O yolun maliyeti zamanında yapılmamaya dahil arttı. Yüzde 20 fiyat farkı milletin cebinden çıktı. Bunu başarıları gibi yandaş medya ile takdim ettiler. 17 Şubat Perşembe sabahı Edirne’de bir kanalda sabah haberlerini dinledim. Deniliyor ki ‘Muhalefetin engellemesi yüzünden emeklilere verilecek olan zamlı maaş Şubat ayında da verilemiyor Torba Yasa geciktiği için.’ Torba Yasa’yı görüşüyoruz. Programı kabul edenler etmeyenler. Programı teklif eden AKP Grup Başkanlığı. 336 Milletvekili kabul ederken 71 MHP Milletvekili hayır dedi de bu yüzden mi olmadı? Yani 71 sayısı hükmen veya matematiksel olarak 336’nın üzerinde hüküm mü ifa etmiş? Bunu dahi düşünmeden bu haberi verebiliyor yandaş medya. Ben kendi adıma söz konusu kanalı mahkemeye vereceğim. Torba Yasa görüşmesinde AKP grup önerisiyle yasayı görüşmeye ara veri-yoruz. Bu olayların tamamı dünyanın gözü önünde cereyan ediyor. Yargıtay ve Danıştay’a ilave hakim ve daire sayısı iştihak etmek için 3 gün meclis ara veriyor Torba Yasa görüşmelerine. Bu yasalar kabul ediliyor sonra kaldığımız yerden devam ediyoruz.” dedi.
“Haydarlı’ya gölet vergilerle yapılır”
Siyasi iktidarın parti devleti olmaktan korku devleti yaratmaya çalıştığını iddia eden MHP Milletvekili Abdülkadir Akcan, insanların acaba sorusuyla muhatap kılındığını kaydetti. Milletvekili Genel Seçimleri’nde Türkiye’nin AK Parti iktidarından uzaklaşmayı başaramaması halinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bugünkü şekliyle sağlıklı ayakta kalamayacağını savunan Milletvekili Akcan; “Bizi bekleyen tehlikeleri etrafımızda ki olaylarla bir bir gözlüyoruz. Ne olacağını kolayca tahmin edebileceğiz. Korku devleti ve parti devleti. Işıklar Belediye Başkanımız beni aradı. Çevre Bakanlığına çöp arabası için başvurduğunu söyledi. Gelen yazı da böyle bir kaynak olmadığının belirtildiğini söyledi. Aradan 3 ay geçti Başbakan hangi partili olduğuna bakmaksızın Belediyelere 95 tane çöp arabası veriyoruz. Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan diyerek araçları törenle teslim etti. Bir bakıyorsun hepsi AKP’li. Aralarında namzet belki birer MHP’li , DP’li ve CHP’li olabilir. Haydarlı Belediye Başkanı ret ret ret. Kendi ili-mizde ‘Referandum da evet oyu çıkarsa Haydarlı’ya gölet yaparız.’ deniliyor. Peki Haydarlı’ya gölet yapma iradesi sende yapmıyorsun kimin parasıyla yapacaksın? Şuhut’lu Sıçanoğulları’nın tarlasını satarak mı bu göleti yapacaksın Sayın Çevre Orman Bakanı? Verilen vergilerle Haydarlı’ya gölet yapacaksın. Tarımsal sulama yapılabilecek, verim artıp para cebe girecek, insanlar bir daha Haydarlı’yı terk etmeyecek. 1999 Yılında ilçe olma mücadelesi veren Haydarlı, Belediye olarak bugün verdiği göçlerle nüfusu 2 binin altına düşme tehlikesi ile karşı karşıya. Köy olma noktasına geldiği için Belediye Başkanı ve belde halkı çırpınış halinde. Bunun adına demokraside parti devleti derler. Parti devleti, korku devleti, Recep Tayyip Erdoğan’ın saltanatı.” diye konuştu.
“Gazap 12 Haziran’da görülecek”
Yolsuzluğun dizboyu olduğu tespitini aktaran MHP Milletvekili Abdülkadir Akcan, Başbakan Erdoğan’ın tüm detarjanları toplayıp AK Partide pisliğe bulaşanları bir araya getirip, yıkayıp temizleyeceği ifadesine vurgu yaptı. KPSS sonucu 30 kişilik müracaatlara 90 kişinin çağrıldığını söyleyen Akcan; “Bunun içinde ne kadar yandaş yaratabilirim? Sordukları sorular saçma sapan. Kişinin sahip olması gereken bilgiyle hiç alakası yok. Çocuk hakkı olana giremiyor. Bir bakıyoruz ki AKP’nin il merkezlerinde hazırlanan listeler Ulaştırma Bakanlığına veya personel alınacak bakanlıkların özel kalemle-rine fakslanıyor. Parti devleti. Bir müteahhit hastanede temizlik ihalesi alıyor. Çalışacak temizlik işçisi AKP’nin ilçe teşkilatlarında düzenlenen listede olmak zorunda. Mütehahhit almayabilir, almazsa hak edişi 4 ay gecikti mi o adamın işi bitmiştir. Ödeme 4 ay gecikiverdi mi bankanın veya tefecinin kucağına düşer. Düşmemek için e ne yapalım oradan ne liste gelirse ehildir değildir hiç bakmadan alınacaktır. Asgari ücretle çalışan insanları bile parti süzgecinden geçirerek 3 lokma ağzına ekmeği bu süzgeçten geçemeyenin hak etmeyeceği inancını topluma pompalamış adaletsiz bir Adalet ve Kalkınma Partisi elbette ki Yüce Allah’ın gazabını görecektir. Bu gazap 12 Haziran 2011 tarihidir. ” şeklinde konuştu.
“Başkanlara parti değiştirme teklifi”
“Afyon Batı Anadalu ve İçbatı Anadolu’ya göç veriyor içi boşalıyor.” dediğini tekrarlayan MHP Milletvekili Abdülkadir Akcan, eski Vali Haluk İmga’ya 5 defa Gebeceler beldesinde yaşanan okul sıkıntısı söylediğini açıkladı. Vali İmga’nın “Tamam Sayın Bakanım bizzat gideceğim.’ dediğini aktaran Akcan şunları söyledi: “Gebeceler de deprem konutları var. Zemin sağlam olsun diye zemin arandı. Oraya deprem konutları yapıldı. Ora ile eski merkez arasında 2 kilometre mesafe var. Eski merkezde okul var. Sabah bebeler karda, yağmurda kalkıyor evinden 2 kilomet-re yürüyor. Sonra öğle yemeğine evine geliyor. Tekrar gidiyor sonra tekrar paydos olunca evine geliyor. Günde 8 kilometre yol kat ediyorlar. Adı taşımalı eğitim olsa araçlara taşıttıralım. Ey Gebeceler Belediye Başkanı Mehmet Ali Başkan. AKP’ye geçersen hemen okulunu yaparız. Başkan burada kapalı kapılar ardında kendisine söylenen bu. Bu devletin adı parti devleti değil de ne? Şimdi yeni Vali İrfan Bey’e söyledim peşini takip ediyorum. Sonuna kadar takip edeceğim, bu benim vebalimdir. MHP’li Belediye Başkanını istifa ettirip partisinden kendi partisine alan, istifa karşılığında gölet yapacağını iddia eden Çevre Orman Bakanı o söz veripte yapmadığı göletlerle ilgili burnundan fitil fitil getirmek benim Afyonkarahisarlı’ya vefa borcumdur. Bunun adı parti devletidir. Söylediğim her sözü tek tek ispatlarım. “
“Bir Afyon’lu vekil tepki vermedi”
Komşu il Burdur’da eğitim başarısında 10 üzerine çıkmadığını belirten MHP Milletvekili Abdülkadir Akcan, Gebeceler’e ihtiyaç duyulan okulun yapılmaması halinde velilerin “Allah kahretsin böyle tahsile.” diyeceklerini ifade etti. Bu durumda ki çocukların ilköğretim sonrası okumayacaklarını bildiren Akcan şöyle konuştu: “İlköğretim sonrası okumayan sağda solda ona buna hizmetkarlık yapacak. Afyonkarahisarlıya sesleniyorum; Çocuklarınızın birilerinin hizmetkarı olmasına rıza gösterecek misiniz? Hayır diyecek Afyonlu. Bırakın meslek sahibi olmayı üniversite sınavını bir meslek edinmek için eğitim alma amacyıla kazanırız. Afyon Diyarbakır’dan geride. Diyarbakır Türkiye ili değil mi? Bizim çocuklarımız geri zekalı değil. Nimet Çubukçu’ya sordum. Afyonkarahisarlı’nın çocuğunda mı problem var yoksa eğitim alt yapısı mı problemli dedim. Büün Afyonkarahisar’ın basın mensupları kuliste beni ziyarete geldiklerini Sayın Bakanın cevabını dinlettim. Sayın Bakan problemin Afyonkarahisarlı’nın çocuğunda olduğunu itiraf etti. Meclis genel kurulunda. Verdiği cevap tutanaklarda. Bir Afyonkarahisar’ın milletvekil veya aynı kabinede görev yapan Sayın Bakan ne demek istiyorsun demediler. Bu olay veya ben-zerleri benim kaderim olamaz. 12 Haziran da Afyonkarahisarlı kendi kaderine hükmedecektir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme