'Sorumlu Kim? Benim... Alın Bu Şahsı'

Afyon'un Kurtuluşu törenlerinde tehlikeli bir şekilde havai fişek ve ses bombası atan Belediye personeli göz altına alınmaktan son anda kurtuldu

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Sorumlu Kim? Benim... Alın Bu Şahsı'

Afyonkarahisar'ın Düşman İşgali'nden Kurtuluşu törenleri hem tehlikeli hem de ilginç görüntülere sahne oldu.

'Sorumlu Kim? Benim... Alın Bu Şahsı'

EMNİYET MÜDÜRÜ İTFAİYE MÜDÜRÜNÜ GÖZALTINA ALIYORDU

Dün Zafer Meydanı'nda düzenlenen törenlerde Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gündüz vakti atılan havai fişekler büyük tehlike oluşturdu. Olaya müdahale eden Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, Belediye İtfaiye Müdürü Mevlüt Cihan Demir'i neredeyse gözaltına alacaktı.

BOMBA GİBİ PATLADI

Afyonkarahisar'ın Kurtuluşu törenleri için her yıl olduğu gibi bu yıl da Zafer Müzesi karşısında, Utku Anıtı'nın merdivenlerine protokol için tribün kuruldu. Afyonkarahisar'ın tüm protokol mensupları ile vatandaşlar Utku Anıtı'na sırtları dönük vaziyette törenleri izlerken birden arkalarından gelen ve bomba sandıkları gürültü ile irkildiler. İrkilenler arasında Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ile Belediye Başkanı Burcu köksal da yer aldı.

"SORUMLU BENİM"... "ALIN BUNU"...

Patlamanın kaynağının Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gündüz vakti Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verilmeden atılan havi fişek ve ses bombaları olduğunun anlaşılması üzerine İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay anında olaya müdahil oldu.

Utku Anıtı önünden atılan ses bombası ve havai fişek rampasının yanına giden İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay "Kim atıyor bunları, kimden izin aldınız, kim buranın sorumlusu?" diye sorduğunda cevap İtfaiye Müdürü'nden geldi.
Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürü Mevlüt Cihan Demir "Sorumlu benim" dediğinde, Emniyet Müdürü Mahmut Ay, "Neden böyle bir şey yapıyorsunuz? Ne gerek var bunlara? Büyük tehlike oluşturuyorsunuz. Bu rampa devrilse, atılan fişek ya da ses bombaları birine çarpsa bunun hesabını kim nasıl verecek?" diyerek tepki gösterdi.
Olayın vahametine işaret etmek üzere görevli polislere "Olayın sorumlusunu göz altına alın" talimatı veren İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay'ı, araya giren Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Taylan ve Cem Kasapoğlu sakinleştirdiler.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARI MÜDAHİL OLDU

Belediye Başkan Yardımcılarına da yaşanan yanlışlığı ifade eden İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, "Sizler bari böyle şeylere izin vermeyin, müdahele edin. Bu tür şeylere ne gerek var. Büyük tehlike oluşturuluyor. Allah korusun birine birşey olsa dönüşü olmaz" dedi.

Yapılan tüm asayiş toplantılarında havai fişek, düğünlerde silah atma gibi uygulamalara izin verilmemesi gerektiğini anlattıklarını, Belediye yetkililerine de bu yönde telkinde bulunduklarını hatırlatan İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, "Eğer protokolün önünde böyle şeylere izin verirsek bunu halkımıza nasıl anlatacağız. Bu törenlerde havai fişek atılması vatandaşın gözünde bu işleri normal hale getiriyor. Daha bir kaç gün önce Aydın'da 11 aylık bir bebek yorgun mermi ile hayatını kaybetti. Burada attıklarınız birine denk gelse, bir can yansa, bunun dönüşü olmaz. Her toplantımızda biz bunları konuşmuyor muyuz? Yapmayın böyle şeyler" diyerek durumun ciddiyetine işaret etti.
Bir daha tehlike oluşturacak fişek, patlayıcı gibi şeylere müsaade edilmemesi noktasında uzlaşılarak konu tatlıya bağlandı.

'Sorumlu Kim? Benim... Alın Bu Şahsı''Sorumlu Kim? Benim... Alın Bu Şahsı'

Bakmadan Geçme