'Sorumlu Afyonkarahisar Belediyesi'

SP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva, arka arkaya sıraladığı eleştirilerde tüm sorumluluğun Afyonkarahisar Belediyesi'ne ait olduğunu söyledi. Ayva, 'Parke taşları biriktirmek için kaç tane deponuz var? Varsa nerede, bekçisi var mı diye sorduk hala cevap gelmedi. Sorumlusu Belediye'dir' dedi   Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva, dün partide basın toplantısı düzenledi. Ayva, [&hellip]

SP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva, arka arkaya sıraladığı eleştirilerde tüm sorumluluğun Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait olduğunu söyledi. Ayva, “Parke taşları biriktirmek için kaç tane deponuz var? Varsa nerede, bekçisi var mı diye sorduk hala cevap gelmedi. Sorumlusu Belediye’dir” dedi

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva, dün partide basın toplantısı düzenledi. Ayva, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in açıklama ve icraatlarını eleştirdi.
“MOTOR FABRİKASI YERİNE
MİLLET BAHÇESİ YAPILIYOR”
Hüseyin Ayva, Merhum Mehmet Zahid Kotku’nun, Milli Görüş hareketinin merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın öncülük etmesini istemesiyle kurulan Gümüş Motor’un uzun yıllar Türkiye’nin sanayi ve tarımına hizmet ettiğini söyledi. Ayva, “1956 yılında temeli atılan, 1964’de özelleştirilerek Pancar Motor ismini alan fabrikanın, 2011 yılında motor sesi sustu. 40 bin metrekarelik arazideki yıkılan fabrikanın yerine millet bahçesi yapılacak. Diyorlardı ki ‘SP Erbakan hocanın kemiklerini sızlatıyor.’ Buyurun kemiklerini kimlerin sızlattıklarını sizler görün tabii ki bakmasını biliyorsanız.” dedi.
“FIRINCILARA YAPILAN DESTEK HALK İÇİNDE YAPILMALIYDI”
Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün’ün, makul fiyata un temini için yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuç verdiği açıklamasına değinen Ayva, “Sayın Cengiz Üstün, ‘Allah nasip ederse 185 TL artı KDV ve yol masrafı olmak üzere en fazla 195 TL gibi rakamlarla fırıncı esnafımıza un temin etme sözünü aldık.’ dedi. Fırıncılarımız için olumlu çalışma olmuştur. Bu yapılanı tebrik ediyoruz. Sayın Üstün, ‘Bu çalışmalarımızda Afyonkarahisar AK Parti Milletvekilimiz Sayın Ali Özkaya’nın da bizlere bizati destek olup konunun Cumhurbaşkanımıza kadar iletildiğini biliyoruz.’ demiş Cengiz Başkan. Biz yapılan bu desteğin tek fırıncılar için değil unu esnaftan 390 TL’ye alan halkımız içinde yapılmalıydı diyoruz. Afyon’da yaşanan eksiklikler yetkili kişiye iletildiğinde fayda sağlıyormuş sayın vekilim. Biz bunları yetkililere iletemedik rica ediyoruz siz yardımcı olun.” şeklinde konuştu.
“BİRİ DOĞRUYU SÖYLEMİYOR AMA KİM?”
Hasan Ayva basın toplantısının son bölümünde Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in açıklamaları ve icraatlarını eleştirdi. Zeybek şöyle konuştu: “Belediye Başkanın Yukarı Mahalleler diye bahsettiği yerlerde; Elektrik ve telefon kablolarından dolayı yangın tehlikesi vardır. Mahalle sakinleri, ‘Aylık kullanım ücreti için evimize geliyorlar tamirat için gelmiyorlar.’ demektedir Sorumlusu EDAŞ, Telekom ve Belediye’dir. 2022 meclis bütçesinden Sayın Burhanettin Çoban beton ve parke taşları için bütçe ayrıldığını söyledi. Sayın Mehmet Zeybek ‘Biz depolarımızdan isteyene veriyoruz.’ diyor. Biri doğruyu söylemiyor ama kim? Sorumlusu Belediye. Parke taşları biriktirmek için kaç tane deponuz var? Varsa nerede, bekçisi var mı diye sorduk hala cevap gelmedi. Sorumlusu Belediye.
“7 MAHALLENİN TALEBİ
NE ZAMAN İLETİLECEK?”
Ayva sözlerini şöyle tamamladı: “Kentsel dönüşüm yapılması planlanan 7 mahallenin halkı, ‘Biz imara açılmasını istiyoruz.’ taleplerini Cumhurbaşkanı’na ne zaman iletmeyi düşünüyorsunuz? Sorumlusu Belediye. ‘Bizi eleştiren arkadaşlar 5 yıldır yaptığımız yerleri bilmiyorlar demiş.’ Sayın Zeybek. SP Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Erhan Akpınar, 22 yıldır bu yukarı diye tabir ettiğin mahallelerde kalıyor. Bu arada size gelen misafirleri evin dışında ağırlayıp gönderiyorsanız herhalde bu sizin bileceğiniz iştir. Biz de misafir evin içine buyur edilir. İkram evde verilir. Sorumlusu Belediye.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme