Soner ve Diler tahliye oldu

FETÖ/PDY davalarında dün 2 tahliye yaşandı. Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geçtiğimiz aylarda hapis cezası verilen işadamları Celalettin Soner ile Niyazi Diler'in Antalya'daki Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) kararıyla tahliye oldukları bildirildi. Tahliye edilen Celalettin Soner ile Niyazi Diler'in BAM'daki duruşmalarında etkin pişmanlık kapsamında talepte bulundukları ve bu kapsamda cezalarında indirim olma ihtimaline istinaden adli [&hellip]

FETÖ/PDY davalarında dün 2 tahliye yaşandı. Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geçtiğimiz aylarda hapis cezası verilen işadamları Celalettin Soner ile Niyazi Diler’in Antalya’daki Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) kararıyla tahliye oldukları bildirildi. Tahliye edilen Celalettin Soner ile Niyazi Diler’in BAM’daki duruşmalarında etkin pişmanlık kapsamında talepte bulundukları ve bu kapsamda cezalarında indirim olma ihtimaline istinaden adli kontrol şartıyla tahliye oldukları öğrenildi.
Celalettin Soner ve Niyazi Diler FETÖ’nün Afyonkarahisar’daki “Üst mütevelli heyeti” davalarında Mehmet Çarkgil, Ramazan Özçelik, Bülent Şahin, Ali Acar, Ahmet Acar, Kamil Türe, Ahmet Genelioğlu ve Mehmet Taner ile birlikte yargılanıyorlardı. Özçelik ve Şahin’in hapis cezaları Bölge İdare Mahkemesi’nin ardından Yargıtay tarafından tarafından geçtiğimiz aylarda onaylanarak kesinleşmişti. Dosya kapsamındaki diğer isimlerin tutuklulukları ve yargılamaları devam ediyor. Kamil Türe hariç yargılaması süren diğer sanıklar Mehmet Çarkgil, Ali Acar, Ahmet Acar, Ahmet Genelioğlu ve Mehmet Taner’in de etkin pişmanlıkta bulunma talepleri olduğu belirtiliyor.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme