• Haberler
  • Siyaset
  • Soner: Grup kararı yok, alınsaydı da oyum evet olurdu

Soner: Grup kararı yok, alınsaydı da oyum evet olurdu

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Grup Başkanı Halil İbrahim Baykara iki ayrı parka Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu ile Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk'un isimlerinin verilmesine MHP grubunun ret oyu verdiğini açıklamıştı.MHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Soner, bu konuda grup kararı alınmadığını, 13 kişilik MHP grubundan söz konusu karara 7 evet, 5 hayır oyu verildiğini [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Grup Başkanı Halil İbrahim Baykara iki ayrı parka Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu ile Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk’un isimlerinin verilmesine MHP grubunun ret oyu verdiğini açıklamıştı.
MHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Soner, bu konuda grup kararı alınmadığını, 13 kişilik MHP grubundan söz konusu karara 7 evet, 5 hayır oyu verildiğini açıkladı. Soner şöyle konuştu: “Ocak ayı Meclis Toplantısında gündeme gelen Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu ile Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk’un isimlerinin verilmesine karşı hayır oyu kullanımına yönelik bir grup kararı alınmamıştır. Ayrıca böyle bir grup kararı alınsaydı da benim oyum yine evet olurdu. MHP’nin toplam 13 Belediye Meclis Üyesi vardır. Toplantıya bir MHP Üyesi rahatsızlığı nedeniyle katılamadığından konu ile ilgili 12 MHP Belediye Meclis Üyesi oy kullanmıştır. MHP Grubundan 7 evet oyuna karşı 5 hayır oyu çıkmıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için bu açıklamayı yapmayı uygun gördüm.”

Bakmadan Geçme