• Haberler
  • Genel
  • Sonbaharda göz sağlığına dikkat – Kocatepe Gazetesi

Sonbaharda göz sağlığına dikkat – Kocatepe Gazetesi

Özel Fuar Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Oflu, sonbaharda göz sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı Göz sağlığında alınması gereken tedbirler hakkında bilgi veren Özel Fuar Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Oflu, göz nezlesine yakalanmamak için toplu taşıma araçlarında dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Göz sağlığını koruyucu önlemler alınabileceğini [&hellip]

Sonbaharda göz sağlığına dikkat

Özel Fuar Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Oflu,
sonbaharda göz sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı

Göz sağlığında alınması gereken tedbirler hakkında bilgi veren Özel Fuar Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Oflu, göz nezlesine yakalanmamak için toplu taşıma araçlarında dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Göz sağlığını koruyucu önlemler alınabileceğini anlatan Op. Dr. Oflu, “Bu mevsimde özellikle kalabalık yerlerde, otobüs, tramvay gibi toplu taşıma araçlarında dikkatli olunmalı. Bu mevsimde gözde en ufak bir bulgu olduğunda kızarıklık, kaşıntı, çapaklanma olduğunda göz hekimine başvurulmalıdır. İlaçlarımızı özenle kullanmalıyız. Tedavimizi yarım bırakmamalıyız” dedi.
MONİTÖRE KARŞI ÖNLEM ALIN
Oflu, “Ofis çalışanlarında görülen ciddi problem günümüzde monitör hastalığıdır. Hepimizin hayatında bilgisayar çok önemli bir yer tutuyor. Klimalar, yoğun klima kullanımı ofis çalışanlarında göz sağlığını ciddi derecede etkiliyor. Herhangi bir göz hastalığı varsa bunu tetikleyebiliyor. Bu hastaların göz hastalıkları hekimine başvurmalarını önereceğim. Özellikle klimalı ortamlarda göz kuruluğuna yönelik nemlendirici damla kullanılabilir. Düşük derecede olsa sürekli bilgisayara bakan kişilerde gözlük kullanımı yine faydalı olabilir” şeklinde konuştu.
ERKEN TANI ÇOK ÖNEMLİ
Çocuklardaki göz hastalıklarının erken tanısının önemine dikkat çeken Op. Dr. Oflu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlimizde çocukluk çağında göz hastalıkları çok sık görülüyor. Bu konuda ailelerden ricam çocuklarında göz sulanması, kızarıklık, gözün saydam tabakasında kızarıklık gördüklerinde hatta gözde bir odaklanma problemi gördüklerinde zaman kaybetmeksizin göz hekimine başvurmaları gerekir. Çünkü, bu çağda erken teşhis çok önemli 1 ay veya 2 bile çocuklarda kalıcı görme problemlerine yol açabilir gecikmeler. Bu nedenle en geç 1 yaşında bütün çocukların göz muayenesinden geçmesini tavsiye ediyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme