'Son Kanun Hükmünde Kararname düzeltilmelidir'

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Murat Öksüz, ülke gündemi hakkında yaptığı değerlendirmede '15 Temmuz gecesi Ülkemiz büyük bir tehlike atlatmıştır. Bu tehlikenin atlatılmasında en büyük pay Büyük Türk Milleti'nindir. En büyük pay tankların altında, kurşunların altında can veren şehitlerimizindir. Bir kez daha bu kahramanlarımızın mekanları cennet olsun ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Son yapılan değişiklikte [&hellip]

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Murat Öksüz, ülke gündemi hakkında yaptığı değerlendirmede “15 Temmuz gecesi Ülkemiz büyük bir tehlike atlatmıştır. Bu tehlikenin atlatılmasında en büyük pay Büyük Türk Milleti’nindir. En büyük pay tankların altında, kurşunların altında can veren şehitlerimizindir. Bir kez daha bu kahramanlarımızın mekanları cennet olsun ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Son yapılan değişiklikte muğlaklık vardır. 696 sayılı kanun hükmünde kararnameyle yapılan düzenlemede yanlış anlaşılmalara açık ifade vardır. Hiç kimse darbeye karşı duran siviller yargılansın demiyor. Bu düzenlemeye sadece 15-16 Temmuz’u kapsamaktadır ibaresi eklenmelidir. Aksi takdirde gelecekte bu değişiklik ülkenin lehine kötü sonuçlar doğurabilir” dedi.
HUKUK DEVLETİ İLE BAĞDAŞMAZ
Hukuk devleti ilkesinin önemine dikkat çeken Öksüz, “696 sayılı KHK’daki demokratik hukuk devleti ilkesi ile bağdaştırılamayacak düzenleme ile ilgili endişelerin bir an önce ortadan kaldırılması adına; KHK’ ya sadece 15/16 Temmuz’daki hain darbe girişimine karşı mücadele eden vatandaşlarımızı kapsadığı açık bir şekilde yazılmalıdır. Her nedense bu dostça uyarı yanlış anlaşılmaktadır. ‘Benim yaptığım doğrudur, ben hata yapmam’ anlayışı demokrasi dışı bir anlayıştır. Böyle bir anlayışı kabul edemeyiz. Vatan tehlikede olursa… İşgal söz konusu ise, zaten bu millet kendiliğinden ortaya çıkar, tepkisini kor, gereğini yapar. Bu işlerin yasayla falan düzenlenmesine ihtiyaç yoktur” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme