'Son defa ve net söylüyorum: Çekilme yok'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) haftalık basın toplantısına Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal, Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdurrahman Timur Bayram ve partiler katıldı.'52 BELEDİYEDE İDDİALIYIZ, İNANIYORUZ VE KAZANACAĞIZ'MHP'nin 50. yıl kutlamalarının Adana ilinde gerçekleşeceğini söyleyen Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal, Afyonkarahisar merkez başta olmak üzere 52 belediyeye talip [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) haftalık basın toplantısına Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal, Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdurrahman Timur Bayram ve partiler katıldı.
“52 BELEDİYEDE İDDİALIYIZ, İNANIYORUZ VE KAZANACAĞIZ”
MHP’nin 50. yıl kutlamalarının Adana ilinde gerçekleşeceğini söyleyen Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal, Afyonkarahisar merkez başta olmak üzere 52 belediyeye talip olduklarını ifade etti. Kartal, “Milliyetçi Hareket Partimizin kuruluşunun üzerinden 50 yılı geçmiş bulunmaktadır. İlk kurultayın yapıldığı Adana’da bu hafta sonu düzenlenecek büyük bir organizasyonla partimizin 50. yılı kutlaması tüm teşkilatlarımızın katılımıyla gerçekleşecektir. Sayın Genel Başkanımız Türkmen Beyimiz Dr. Devlet Bahçeli Bey’in ifade ettiği üzere ‘Partimizin yaşı 50, siyasetimizin yaşı 71, davamızın yaşı Türklüğün doğumu ile yaşıttır’ demiştir. MHP Afyonkarahisar il teşkilatının Türkiye genelinde en fazla belediye başkan adayı gösterdiği il Afyonkarahisar’dır. Yine hali hazırda Türkiye genelinde en fazla belediyeye sahip olduğu il de Afyonkarahisar’dır. Başta Afyonkarahisar merkez olmak üzere 52 belediyede iddialıyız, inanıyoruz ve kazanacağız” dedi.
“MHP 50 YILDIR SİYASİ ÇİZGİSİNDEN HİÇ SAPMAMIŞTIR”
Hafta sonu düzenlenecek olan bir programla MHP’nin 50. yılının kutlanacağını belirten Afyonkarahisar MHP Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti var oldukça MHP de varlığını devam ettirecektir. 9 Şubat 1969 yılında kurulan partimizin 50. yıl kutlamaları Adana da gerçekleşecektir. MHP, 50 yıldır siyasi çizgisinden hiçbir şekilde sapmamış, saptırılamamış tüm projelere, oyunlara ve bölmelere rağmen bugün itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekası noktasında devletin temel taşı olmuş bir siyasi harekettir. Ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti var oldukça MHP’de varlığını devam ettirecektir” ifadesine yer verdi.
“BELEDİYE BİZE GEÇTİĞİNDE DAHA BÜYÜK YATIRIMLARI VE HİZMETLERİ GÖRECEĞİZ”
Bir belediye başkan adayının geçmişte Afyonkarahisar’da milletvekilliği görevini yaptığını ve o adayın vekilliği boyunca ne yaptığını seçim sürecinde anlatmasını isteyen Çetinkaya, MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın ise son 1 ayda Afyonkarahisar’ın 3 önemli konusunu hayata geçirdiğini söyledi. Afyonkarahisar’da kenevirin ekilmesiyle ilgili önemli adımların atıldığını ve işin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasına kaldığını müjdeleyen Çetinkaya, “Sayın vekilimiz Genel Başkanımızın yol arkadaşı Milletvekilimiz Mehmet Taytak Bey son 1 ayda Afyonkarahisar’ın 3 önemli konusunda önemli çalışmalar yapmıştır. Siyasi rakibimiz olan bir belediye başkan adayı geçmişte ilimizde milletvekilliği yapmıştır. Başkan adayının önümüzdeki seçim sürecinde Afyonkarahisar’da vekillik yaptığı dönemde ne gibi hizmetler yaptığını anlatmasını isteriz. MHP Afyonkarahisar Milletvekilimiz Mehmet Taytak Bey ise son 1 ayda 3 önemli konuyu Afyonkarahisar’a kazandırmıştır. Kenevir ekiminde Türkiye genelinde 19 ile izin verilmiş ve Afyonkarahisar bu konuda mağdur edilmişti. Konuyu Milletvekilimiz Mehmet Taytak Bey’e ilettiğimizde bu konuyla ilgili hemen bir çalışma başlattı. Afyonkarahisar’da kenevirin ekimiyle ilgili önemli adımlar atıldı. Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımızın önünde imza da beklemektedir. Afyonkarahisar kenevir ekilir iller arasında 20. sırada yerini alacaktır. Bu sayın vekilimiz gayretleri ve çalışmaları neticesinde olmuştur. Biz kendisine buradan Afyonkarahisar halkı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yine diğer bir girişim olan hayvan kontrol ve denetimi çalışmamızda önemli safhaya gelmiştir. Yine dün gündeme düştü. Dünyadaki ve ülkemizdeki futbol takımlarının kamplarını yapabilecekleri bir kamp merkezi kurulmasıyla alakalı TBMM’ye sayın vekilimiz teklifi sundu. Bu konuyla ilgili de önemli adımlar atılmıştır. Saymış olduğumuz 3 konu son 1 ay içerisinde Afyonkarahisar’a kazandırılmış nimetlerdir. Bundan sonra inşallah Afyon Belediyesi de bize geçtiğinde daha büyük yatırımları ve hizmetleri göreceğiz.” şeklinde konuştu.
“AFYONKARAHİSAR DİSNEYLAND MERKEZİ OLACAK”
Afyonkarahisar’ın Disneyland merkezi olacağına dikkat çeken Çetinkaya, “Kamp merkezi projesinin detaylarını mutlaka açıklayacağız ama Afyonkarahisar Disneyland merkezi olacak. Bu kampla eşdeğer bütünleşik bir projenin içinde yer alacak. Bunu da kamuoyuna duyurmuş olalım.” ifadesini kullandı.
ÖZEL İNSANLAR’A ÖZEL PROJE
Sosyal medya üzerinden açıkladığı iki projenin detayları hakkında bilgi veren Çetinkaya, “Sosyal medyada iki tane proje açıklamıştık. Bunlara biraz açıklık getirelim. Birisi Özel İnsanlar İhtiyaç ve Tespit Komisyonu. Bu bizim açımızdan çok önemli. Çünkü Afyonkarahisar’da engellilerimizin sorunu medikal ihtiyacı değil. Biz şu kadar elektrikli sandalye, şu kadar şu üründen temin ettik, dağıttık demek engellilerimiz için bir şey ifade etmemektedir. Engellilerimizin ve ailelerinin günümüzde iki tane ana problemi vardır. Bir tanesi engellilerimiz toplumdan kendi aileleri tarafından tecrit edilmektedir. Ayrı odalara kapatılmakta, sosyal alanlardan uzak tutulmakta ve böylelikle biz de toplumumuz içerisindeki engelli sayısını ve oranını görememekteyiz. Birinci amacımız engellileri hayata tutundurmak bir amaç uğruna bir amaç içinde tutmak zorundayız. Bir takım müsabakalarla, yarışlarla eğitim faaliyetleri ile mümkün olabileceği gibi kendisini ait hissedebileceği bir yaşam alanında da olması gerekmektedir. Ama bundan daha önemlisi engelli yakınlarının içerisindeki bir ateştir. O ateş nedir ben ölürsem bu ne olur. Yine aynı şekilde engelli kardeşlerimiz de ebeveynim ölürse banane olur kaygısıdır. Bizim engellilerimizin gerçek ihtiyaçlarını tespit edebilmek adına maalesef çok dağınık bir dernekleşme, kurumsallaşma sistemi var. Böyle bir kurumsallaşmada ihtiyaçların tespiti doğru bir verinin ve doğru bir çözümün ortaya çıkması mümkün değil. Onun için birebir kendi evinde, teknik ekiplerimiz ve konunun uzmanları ile ziyaret edilip, bütün engellilerimizle birebir görüşülerek bir ihtiyaçlar listesi ve ortaya bir sonuç çıkacaktır. Bu komisyon engeli değişik ve kendi engelli grubunu temsil eden engelli kardeşlerimizden oluşmak zorundadır. En azından komisyonun içinde bulunmak zorundadırlar. Bu tespitleri yaparken ikinci bir projemiz olan Özel İnsanlar Yaşam Merkezi’nin de aynı zamanda yönetiminde, idaresinde ve yönetim şeklinde söz hakkına sahip olacaklar. Özel İnsanlar Yaşam Merkezi sadece engellilerimizi kapsayan sadece engellilerimize hizmet edecek bir alan değildir. En az 20 bin metrekare en yüksek 50 bin metrekare büyüklükte içerisinde doğal yaşam alanlarının, havuzlarının bulunduğu, yaşlılarımızın bir araya geldiği, kalanların olduğu, huzurevi niteliğinde olan, spa merkezlerinin olduğu, 5 yıldızlı otel konforunda ve toplumun diğer dezavantajlı kesimleriyle avantajlı kesimlerin bir araya gelebileceği kafe, restoran, sinema salonu, alışveriş merkezi gibi alanların da içinde bulunduğu bizlerin de gidip beraber olabileceğimiz bir yaşam alanından bahsediyoruz.” diye konuştu.
“MHP ADAYINI ÇEKECEK Mİ SORUSUNA SON KEZ NET CEVAP VERİYORUM”
“MHP Afyonkarahisar Merkez’de Belediye Başkan Adayını çekecek mi” sorusuna son kez net bir şekilde cevap verdiğini aktaran Çetinkaya, “Sayın Genel Başkanımız, Sayın Milletvekilimiz, Sayın İl Başkanımız ve Sayın İlçe Başkanımız defaatle ifade etmelerine rağmen Afyonkarahisar’da özellikle bir kesim tarafından çıkartılan, Milliyetçi Hareket Partisi adayını çekecek mi söylentisine son defa net bir şekilde ifade ediyoruz. Sayın Genel Başkanımız 51 tane ilde herkesin kendi adayları ile gidileceğini defaatle ifade etti. Sayın Milletvekilimiz Ankara’da aday tanıtım toplantısında ‘her kim ki Milliyetçi Hareket Partisi Afyon Merkez’de adayını çekecek iddiasında bulunursa ya haindir, ya FETÖCÜ’dür’ dedi. Sayın merkez ilçe başkanımız Genel Başkanımızın ‘Sizden Afyonkarahisar’ı istiyorum’ kararlılığını sizlerle paylaştı. Buna rağmen bu saatten sonra bu iddiada bulanan kişilerin niyetlerinin iyi olmadığını görürüz. Öyle değerlendiririz halkımızın, hemşehrilerimizinve vatandaşlarımızın kimse kanaati ile iradesi ile olmayacak bir asparagasla lütfen oynamasın. Özellikle bunu rica ediyorum. Seçimin tüm muhataplarına seslenerek bunu ifade ediyorum.” dedi.
“HİLAL KART UYGULAMAMIZ ŞİMDİ BAŞKA ADAYLARIN TAKLİT ETTİKLERİNİ GÖRÜYORUZ”
Hilal Kartı 2014 yılında gündeme getirdiklerini vurgulayan Çetinkaya, “Bunun tersini iddia edenlere hodri meydan” dedi. Çetinkaya, “Afyonkarahisar’da güzel bir seçim kampanyasının sürdüğüne inanıyorum. Afyonkarahisar’ın daha biz belediye başkanlığı görevini almadan sayemizde çok kazımlar elde ettiğini düşünüyoruz. Hastane, Kentsel Dönüşüm ve Su faturalarında indirim projelerinin kamuoyunda ses getirdiğini ve diğer adaylarından da bir ay sonra bu vaatleri duymak bizleri son derece memnun etmiştir. 2014 yılında da gündeme getirdiğimiz hilal kart uygulamamız şimdi başka adaylar tarafından her ne kadar ismi değiştirilmiş olsa da taklit ettiklerini görüyoruz. Bu şehrin vizyon, proje ve ilerleme açısından lokomotifi olduğumuzu tescil eden seçim süreci devam etmektedir. Bizim Afyonkarahisar halkının karşısına ayağı yere sağlam basan projelerle çıkıyoruz. Eğer bunun aksine iddia eden varsa buradan hodri meydan diyorum. TV karşısında projeleri tartışabilir” ifadesine yer verdi.
“AFYONKARAHİSAR’DA EN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLAN DA BİZİZ”
Afyonkarahisar’da en yeni adayın kendisi olduğuna dikkat çeken Çetinkaya, “Afyonkarahisar’da 2014 yılında gördüğümüz sorunların bugün kangren olma noktasına geldiğini görüyoruz. Özellikle esnafımızın kanı çekilmiş, alışveriş yapılacak kesimler kendisinden uzaklaştırılmış. Maalesef bundan 10 yıl önce yürüyemediğimiz Saraçlar Çarşısı’nda in cin top atar hale gelmiş. Bir dükkana girdiğimizde boş ise diğer dükkanda alışveriş edeni görürdük. Şimdi maalesef esnaf ziyaretlerimizde girdiğimizde binde bir alışveriş yapan insanları görüyoruz. Fakat bizim esnafımızda çok iyi biliyor ki onlara çare olabilecek proje de, vizyon da, enerji de tam 5 yıldır onların sıkıntısını dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi’nde ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya’dadır. Çünkü onlar bilirler ki ‘Eski berbere traş olunmaz’, onlar bilirler ki ‘Eski terziye kumaş diktirilmez’, emektar berberlerimizi, emektar terzilerimizi özellikle istisna tutarak söylüyorum; böyle bir ifade kullanıldı diye onu kullanıyorum. Benim ifadelerim değil. Eğer tartışma eski yeni tartışmasıysa Afyonkarahisar’da en genç belediye başkanı adayı olan da biziz, en yeni olan da biziz. Biz bu memlekette 5 yıl milletvekilliği yapmadık, eğer biz 5 yıl milletvekilliği yapmış olsa idik, 5 yıl boyunca anlata anlata bitiremezdik. Bizden daha genç, daha yeni bir aday varsa söylesinler biz de onu destekleyelim.” şeklinde konuştu.>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme