Son Dakika: Kenan Işık Hayatını Kaybetti

Ünlü sunucu, seslendirme sanatçısı ve oyuncu Kenan Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti

Yaklaşık 10 sene önce 2014 yılında geçirdiği bir kaza sonucu beyin kanaması geçiren Kenan Işık yoğun bakıma alınmıştı. Işık, geçirdiği ameliyatlardan sonra yaklaşık 10 yıldır da komadaydı. Acı haber bugün geldi. Kenan Işık 76 yaşında hayatını kaybetti.

Kenan Işık Kimdir?

Yusuf Kenan Işık (d. 1 Ekim 1947, Malatya), Türk oyuncu, sunucu, eski gazeteci ve eski ana haber sunucusu. Özellikle Kim Milyoner Olmak İster adlı televizyon programı ile tanınmaktadır.

Devlet Demiryolları’ndan emekli bir memurun çocuğu olan Kenan Işık ortaokul öğrenimi gerçekleştiği dönemde Malatya Halkevi’nde amatör tiyatro yapmaya başladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olan Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı oldu.

Işık ayrıca, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yaptı. Sanatçı ayrıca Türk televizyon programları arasında fenomenler arasına giren Kim 500 Bin İster yarışmasının Osmantan Erkır’ın yönlendirmesiyle sunuculuğunu yaptı; değişen yeni adı ile Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının sunuculuğunu yapmaya devam etti.

Bakmadan Geçme