Son Dakika Deprem Nasıl Bakılır?

Deprem kuşağında yer alan tüm coğrafyaların ortak gerçeği olan depremle ilgili olarak son dakika deprem bilgisine nasıl bakılır?

Depremin tanımı yer kabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin, dalgalar halinde yayılarak yeryüzünü sarsmasıdır. Deprem, şiddetine ve yapı güvenliğinin olmamasına paralel can kayıplarına neden olabilmektedir. Dünyanın her yerinde her an görülebilen depremle ilgili son dakika depreme nasıl bakılır?

DEPREM UYARILARI BİLDİRİMLERİ ÜCRETSİZ SAĞLANIYOR
Türkiye’de deprem kuşağında yer alan ülkelerden biridir. Türkiye’de 6 Şubat 2023 tarihinde arka arkaya 7,7 ve 7,6 şiddetinde gerçekleşerek 11 ili etkileyen büyük deprem bir deprem felaketi yaşandı. Bu felaketin ardından deprem kavramı günlük hayatta farklı biçimde yer buldu.

Günümüzde bilimsel olarak depremlerin etkilerinden korunmayı sağlayacak bilgiler var. Bunların başında yapı güvenliği geliyor. “Deprem öldürmez bina öldürür” mantığından hareketle Türkiye’de dâhil birçok ülkede hala daha depremlerde can ve mal kayıpları ortaya çıkıyor. Deprem Uyarıları, bildirimlerle ihtiyaç duyulan bilgileri ücretsiz olarak sağlayan güçlü bir deprem bilgi uygulaması olarak kullanılıyor. Akıllı telefon sistemlerine özel son sürümlerle son dakika deprem bilgisine ulaşmak, dünyanın her yerinden canlı deprem bilgisi edinmek mümkündür. Özelleştirilmiş ücretsiz uyarıları ile depremin tam yeri, derinliği ve uzaklığı öğrenmek mümkündür. 

Bakmadan Geçme