Son bir umutla…: 4-2 – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisarspor, ligde kalma umutlarını son 2 haftaya taşıdı. Şimşek, rakiplerinin puan kaybettiği haftayı üç puanlşa kapatarak 17’nci sıraya yükseldi. Son iki haftayı kazanması ve rakiplerinin de bu son iki haftada galip gelememesi halinde Şimşek ligde kalabilecek Afyonkarahisarspor, dün evinde kendisi gibi ligden düşmemeye oynayan Araklıspor’la karşılaştı. Mutlak galibiyet için rakibinin karşısına çıkan Mor-Şimşekler, üç puana [&hellip]

Son bir umutla...: 4-2

Afyonkarahisarspor, ligde kalma umutlarını son 2 haftaya taşıdı. Şimşek, rakiplerinin puan kaybettiği haftayı üç puanlşa kapatarak 17’nci sıraya yükseldi. Son iki haftayı kazanması ve rakiplerinin de bu son iki haftada galip gelememesi halinde Şimşek ligde kalabilecek

Afyonkarahisarspor, dün evinde kendisi gibi ligden düşmemeye oynayan Araklıspor’la karşılaştı. Mutlak galibiyet için rakibinin karşısına çıkan Mor-Şimşekler, üç puana 4 golle ulaştı. 1-0 öne geçtiği maçta kalesinde üst üste 2 şok gol görerek bir anda 2-1 geriye düşen Afyonkarahisarspor, ikinci yarıda üst üste goller bularak maçı lehine çevirmeyi bildi. Afyonkarahisarspor, bu sezon ilk kez bir maçta 4 gol atmayı başardı. Zayıf rakibi karşısında iyi oynayan ve sonuca giden Afyonkarahisarspor, bu galibiyetle çok az olan ligde kalma şansını son iki haftaya taşıdı. Bu galibiyet mor-beyazlı ekibe büyük de bir moral getirdi. Maçı geriden gelerek 2 farklı üstünlükle kazanmanın sevincini doyasıya yaşayan Şimşek, gelecek hafta deplasmanda Anadolu Üsküdarspor’la karşılaşacak. Afyonkarahisarspor’da artık tek bir hedef var o da kalan son iki maçını kazanmaık. Ligden düşse bile en azından alabileceği puanların maksimumunu toplayarak lige veda etmek isteyen Şimşek’te futbolcular, teknik heyet ve yönetim maçtan sonra birbirlerine söz vererek kalan son iki maçı da kazanacaklarını dile getirdiler. (Kocatepe)

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Serdar Karakaş (**), Arda Özyıldırım (**), Bilal Gölen (**)
AFYONKARAHİSARSPOR: Gökhan Ant (**), İlyas (**), İsmail Hacıhafızoğlu (***), Mustafa Yaşar (***), Abdullah (**), Gökhan Köse (***), Ahmet Topal (**), Ayhan (***), Resul Özgen (***) dk. 49 Tolga (***), İsmail Odabaşı (***) (Dk. 41 Serdar ***), Muhammed Emin (****) dk. 84 Umut (**)
ARAKLISPOR: Ufuk (**), Azimet (**) (40. dk Hüseyin *), Ali Ertekin (*) dk. 81 Kaan (*), Yahya (*), Seyit Ahmet (**), Cemre (**), Timuçin (**), Bilal (*) dk. 71 Murat (*), Gökhan Özer (*), Gökhan Bağdemir (**), Erhan (**)
GOLLER: dk. 20 ve dk. 72 Muhammed Emin, dk. 62 Serdar, dk. 63 Ayhan (Afyonkarahisarspor), dk. 30 Erhan, dk. 34 Gökhan (Araklıspor)
SARI KART: Ayhan, İsmail Odabaşı (Afyonkarahisarspor), Gökhan Bağdemir, Ali Ertekin, Yahya (Araklıspor)

Geç gelen galibiyet umutlandırdı

Afyonkarahisarspor, haftalar sonra galip gelerek ligin bitimine 3 hafta kalmasına rağmen yeniden ligde kalabilmek için umutlandı. Şimşek, Araklıspor karşısında özellikle ikinci yarıda üst düzey bir oyun ortaya koydu

Spor Toto Üçüncü Futbol Ligi 3’üncü Grup´ta oynanan maçta Afyonkarahisarspor, Araklıspor’u 4-2 yendi. Bu maçı kaybetmesi halinde ligden düşmesi kesinleşecek Şimşek, maçı zor da olsa kazanarak son iki hafta için matematiksel şansını sürdürdü. Afyonkarahisarspor’un kümede kalabilmesi için son iki maçını kazanması ve Ankara Demirspor ve Diyarbakır Kayapınar Belediyespor’un son iki hafta da puan almaması gerekiyor.
Dün oynanan maçın önemli anları ise şöyle:
10’uncu dakikada Afyonkarahisarspor’un geliştirdiği atakta Resul’ün pasında topla ceza sahası içerisinde buluşan Muhammed’in yerden vuruşu az farkla auta çıktı.
12’inci dakikada Resul’ün düşürülmesi sonucu Afyonkarahisarspor’an kazandığı serbest vuruşu İsmail kullandı. İsmail’in vuruşunda top üstten auta gitti.
20’inci dakikada gelişen Afyonkarahisarspor atağında Resul’ün ceza yayı üzerine çıkardığı topla hareketlenen Muhammed rakiplerini geçerek surt bir şut çekti. Resul’ün şutunda top ağlarla buluştu. 1-0
24’üncü dakikada Araklıspor’un atağında Gökhan’ın kafa vuruşu üstten çok az farkla auta çıktı.
30’uncu dakikada gelişen Araklıspor atağında sol çaprazda topla buluşan Erhan’ın aşırtma vuruşu ile skor eşitlendi. 1-1
34’üncü dakikada gelişen Araklıspor atağında Afyonkarahisarspor kalesine 30-35 metre mesafede Araklı oyuncuları serbest vuruş kazandılar. Gökhan Bağdemir’in kullandığı serbest vuruşta top ağlarla buluştu. 1-2
İlk yarı 2-1’lik Araklıspor’un üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarıda Şimşek
gol oldu yağdı
57’nci dakikada Afyonkarahisarspor’un atağında Tolga’nın sağ kanattan ortasına Araklıspor’un kalecisi yükseldi. Kalecinin ıska ge��tiği topa arka tarafta bulunan Ayhan Gürbüz kafa vurdu ancak top çok az farkla auta gitti.
62’nci dakikada Afyonkarahisarspor’un geliştirdiği atakta Serdar ceza sahası içine girer girmez sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 2-2
63’üncü dakikada Afyonkarahisarspor yine çok hızlı çıktı. Tolga’nın sağ kanattan ortasına Ayhan Gürbüz kafa vurdu top bir kez daha filelerle buluştu. 3-2
67’nci dakikada Afyonkarahisarspor, Tolga ile gole çok yaklaştı. Bu dakikada kanattan topla ilerleyen Tolga ceza sahasına girmeden çok sert vurdu ancak meşin yuvarlak üstten çok az farkla auta çıktı.
72’nci dakikada Afyonkarahisarspor atağında Muhammed Emin, defanstan sıyrılarak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleciyi de çalımlayan Muhammed Emin topu Araklıspor ağlarına bıraktı. 4-2. (Kocatepe)

“Kazanıp bekleyeceğiz”

Afyonkarahisarspor’un Araklıspor’u yendiği maçtan sonra açıklama yapan Yücel Ocak, takımına güvendiğini ifade etti

Afyonkarahisarspor’un teknik sorumlusu Yücel Ocak, “Bizim kazanmamız gerekiyor. Ancak ligde kalabilmemiz için sadece kazanmamız yeterli değil, kazanıp rakiplerin de puan kaybetmelerini bekleyeceğiz” dedi. Maçtan sonra görüşlerini aktaran Yücel Ocak, geçen hafta biz kalan 3 maçımızı kazanacağız rakiplerimizin de 3 maçını kaybetmesini bekleyeceğiz demiştik. Bu haftayı kazandık ve ra-kiplerimiz de puan kaybettim. Şimdi kalan iki maçımızı kazanacağız ve rakiplerimizin de o iki maçı kaybetmesini bekleyeceğiz. Bu çocuklara güveniyorum. Bu ilin takımının profesyonel ligde yer alması gerekiyor” dedi.
(Kocatepe)

Bakmadan Geçme