Son başvuru 31 Ağustos – Kocatepe Gazetesi

ASMMMO Başkanı Erdal Sayar, Mali Müşavirlik mesleğine giriş aşaması olan ve TÜRMOB tarafından Anadolu Üniversitesi aracılığıyla yapılan Staja Giriş Sınavının, 100 sorusu alan bilgisi, 20 sorusu ise genel kültür olmak üzere toplam 120 soruluk test biçiminde yapıldığını bildirdi. Sayar, staja giriş sınavının yılda 3 kez yapıldığına dikkat çekti Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) [&hellip]

Son başvuru 31 Ağustos

ASMMMO Başkanı Erdal Sayar, Mali Müşavirlik mesleğine giriş aşaması olan ve TÜRMOB tarafından Anadolu Üniversitesi aracılığıyla yapılan Staja Giriş Sınavının, 100 sorusu alan bilgisi, 20 sorusu ise genel kültür olmak üzere toplam 120 soruluk test biçiminde yapıldığını bildirdi. Sayar, staja giriş sınavının yılda 3 kez yapıldığına dikkat çekti

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Erdal Sayar yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu dönemki sınav başvurusunun 31 Ağustos 2012 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Staja Giriş Sınavı’na başvurabilmek için; Hukuk, İktisat, Maliye, İşletme, Muhasebe, Bankacılık, Kamu Yönetimi ve Siyasal Bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksek okullardan veya denkliği yüksek öğrenim kurumlarınca onaylanmış yabancı yüksek öğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak veya diğer öğretim kurumlarından lisans düzeyinde mezun olmakla beraber, yukarıda belirtilen bilim dallarından lisansüstü düzeyinde diploma almış olmak gerekmektedir” dedi.
Sayar; “Staja Giriş Sınavı’nda, sınava giren tüm adayların iki ana başlıkta başarı puanları (Genel Kültür ve Alan Bilgisi) ayrı ayrı ve ortalamaları 50, standart sapmaları 10 olacak biçimde normal dağılıma göre hesaplanmakta, daha sonra bu iki ana baslıkta aldıkları puanlardan ağırlıklı başarı puanları bulunmaktadır. Kısaca Mali Müşavir stajını başlatmak isteyen bir adayın Staja Giriş Sınavı’ndan 60 puan alması gerekmektedir” dedi.
Oda Başkanı Sayar, sınavla ilgili detaylı bilgi ve başvuru konusunda yardım almak isteyen lisans mezunlarının ASMMMO’dan destek alabileceklerini sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme