'Son 10 yılda sorunlar çözülmedi büyüdü'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetleri döneminde, sorunların büyüdüğünü belirtti Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 10 yıldır ülkeyi yönettiğini, ancak sorunların çözülmediğini söyledi. Yılmaz, 'Bu 10 yıllık süreç içersinde geri dönüp baktığımızda hiçbir sorun çözülmemiş adeta üzerine katlayarak çığ gibi büyümeye devam [&hellip]

“Son 10 yılda sorunlar çözülmedi; büyüdü”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetleri döneminde, sorunların büyüdüğünü belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 10 yıldır ülkeyi yönettiğini, ancak sorunların çözülmediğini söyledi. Yılmaz, “Bu 10 yıllık süreç içersinde geri dönüp baktığımızda hiçbir sorun çözülmemiş adeta üzerine katlayarak çığ gibi büyümeye devam etmiştir. Türkiye’de yaşanan gezi parkı olayları, terör sorunu, sözde PKK’nın çekilme süreci ve İmralı görüşmelerinin yanı sıra komşu ülkelerle yaşadığımız sorunlar apaçık görülmektedir” dedi.
GEZİ PARKI TEPKİSİ
İYİ ANLAŞILMALI
Gezi Parkı’nda halk tarafından verilen mesajın iyi anlaşılmadığını savunan Yılmaz, “Gezi parkında verilmek istenen mesaj iyi algılanmalı ve gerçekleştirilen gösterilerin sadece ağaçların kesilmesine karşı yapıldığına dair bir mesajdan ibaret olmadığının farkına varılmalıdır. Hükümetin izlediği yanlış politikalar sonucu biriken tepkiler Gezi Parkı olaylarıyla katlanarak dışa yansıtılmıştır. Başbakan, yaptığı konuşmalarda göstericilerin camide içersine ayakkabılarla girilip ayrıca içki içildiğini söylemesi ve bunun dışında türbanlı bir kadına karşı saldırının gerçekleştirildiğini belirtmesi halkı bölüp birbirine karşı kışkırtmış, asıl alınması gereken mesajı almamakta ısrarcı tavır sergileyip, tencere, tava çalarak tepkilerini ortaya koyan vatandaşlarımızı küçümseme girişiminde bulunmuştur” ifadelerini kullandı.
TERÖR ÖRGÜTÜ İSYAN EDİYOR
Terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı isyan hareketi başlattığını belirten Yılmaz, “AKP hükümetinin PKK’ya karşı verdiği tavizler sonucu PKK’nın Cizre’de sözde güvenlik güçleri adı altında oluşturdukları bir takım terör örgütü grupları yol kesip, haraç alarak, kimlik kontrolü yapmaları, AKP hükümetinin acziyetini ortaya koymaktadır. Bu apaçık bir isyandır ve Türk Milletinin azim ve iradesi ile diğer isyanlar gibi bastırılacaktır. AKP hükümeti terör sorununun çözümü konusunda olduğu gibi birçok sorunun çözümü karşısında da samimi bir yaklaşım sergileyememiştir. Ramazan ayını fırsat bilen Sayın Başbakan katıldığı iftar programlarında yaptığı konuşlarda hemen her gün aynı şeyi söyleyerek insanlara zulüm etmekte ve gündemi anayasa konusunun çerçevesi içersine çekmeye çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.
MİLLET FAKR-U ZARURET İÇİNDE
Türk Milleti’nin zam ve vergi kıskacında bırakıldığını savunan Yılmaz, ekonomik durumun iyi sinyaller vermediğine işaret etti. Yılmaz, şöyle konuştu:
“Türkiye içinde bulunduğu bu zorlu süreçte birçok sorunla boğuşurken bir tarafta da vatandaşları sıkıntıya sokacak gelişmeler yaşanmış Başbakan ve Hükümeti, kıt kanaat geçinen vatandaşa bir yaptığı zamlarla darbe daha gerçekleştirmektedir. Alın teriyle çalışıp emeğinin karşılığını almakta güçlük çeken vatandaşlar ekmek dahi almakta sıkıntı çekmektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıların yanında ekonomik sıkıntıların getirdiği bir sonuç olarak işsizlik rakamları her şeyin göstergesi olmalıdır. Genç işsizliğin yanından genel işsizlik rakamları gerçeği yansıtmadığı halde oldukça yüksektir. İnsanlar işsizlikten, çaresizlikten canlarına dahi kıymaktadır. Atama bekleyen yüz binlerce insanımız üniversite mezunu gencimiz kendilerine olan güvenlerini yitirmiştir. Zaten 10 yıldır kazanamadığı için haciz, banka, tefeci, icra baskısı altında inleyen çiftçi unutulmuştur. AKP hükümeti derhal bu işe bir çözüm bulmalı çiftçinin girdi maliyetlerindeki ek yükler ve vergiler kaldırılmalıdır. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları uzun vadeli olarak yeniden yapılandırılmalıdır.” (Kocatepe)

DIŞ POLİTİKA HAFİFE ALINMASIN

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye’nin dış politikasının da doğru olmadığını kaydetti. Yılmaz, “Türkiye için ciddi risk teşkil eden PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’nin Resulayn kentini ele geçirme hadiseleri böyle devam ederse sıranın Türkiye’ye geleceğini gözler önüne sermiştir. Türkiye sınırları yanı başında yer alan gelişmeler ve PKK’nın özerklik ilan etmesi, Türkiye’nin birlik ve bölünmez bütünlüğüne karşı ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Türkiye sınırlanırında yaşanan olaylara karşı göz yumularak görmezden gelinmemelidir, hafife alınmamalıdır” dedi.

Bakmadan Geçme