Somer Şef'le İlgili Bu Bilgi Sizi Şaşırtacak!

Masterchef Türkiye'nin 3 şefinden biri olan, Gastro Afyon Festivali için Afyonkarahisar'a gelen Somer Sivrioğlu, farklı bir özelliğiyle de dikkat çekiyor

Türkiye’nin yetiştirdiği önemli şefler arasında olan, Masterchef Türkiye’nin de karar vericileri arasında olan Somer Sivrioğlu, 6’ncı Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali dolayısıyla Afyonkarahisar’a gelerek söyleşi programına katıldı. Somer Şef, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ile de görüş alışverişinde bulundu. 

Somer Şef'le İlgili Bu Bilgi Sizi Şaşırtacak!

Somer Şef, Afyonkarahisar’a gelmeden önce Eskişehir’e uğrayarak vefasını gösterdi. Somer Sivrioğlu, Eskişehir’de Türk Ocağı’nı ziyaret ederek Türk Ocağı Eskişehir Şube Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal ile görüştü. Ailesinin yaptırdığı Sivrioğlu Konağı olarak bilinen konağın Türk Ocağı binasını ve Sivrioğlu Camii’ni inceleyen Somer Şef, duygusal anlar yaşadı. 

Somer Şef'le İlgili Bu Bilgi Sizi Şaşırtacak!

“Aile yadigârımızda bir abidevi Milli Kuruluşumuzun, Türk Ocaklarının faaliyette bulunmasından mutluluk duydum. Hem konağımız, hem de ailemiz Millî Mücadelenin içerisinde bulunmuş, uzun yıllar konağın çatısında bir hayli mühimmat saklanmış” diyen Somer Şef, babasının 10 yaşına kadar bu konakta yaşadığını aktardı. 

Somer Şef'le İlgili Bu Bilgi Sizi Şaşırtacak!

Sivrioğlu Ailesi, Büyük Kafkas Sürgünü’nün ardından Eskişehir’de Odunpazarı’na yerleşmişti. Sivrioğlu Ailesi, burada 5 dönümlük arazi alarak şu anda Türk Ocağı binası olarak da kullanılan konak da dahil olmak üzere 3 konak yaptırdı. Aile, Çatakbayırı mevkiinden içme suyu getirerek 2 çeşme inşa ettirdi. Sivrioğlu Ailesi’nin konağı, 1950’li yıllarda Artvinli bir aileye satıldı.

Bakmadan Geçme