• Haberler
  • Genel
  • Soma’ya promosyonlu katkı önerisi – Kocatepe Gazetesi

Soma’ya promosyonlu katkı önerisi – Kocatepe Gazetesi

İGM Haziran ayı toplantıları bugün sona erecek. İGM Başkanı Salih Sel, yardımlaşma ve dayanışma amacıyla meclis üyelerinin oturum ücretlerini alacakları banka promosyonunu Soma’ya gönderme önerisinde bulundu İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün tamamlandı. Toplantıyı MHP İl Başkanı Aziz Aslan ve beraberindekiler misafir olarak izlediler.TAHSİS DEĞİŞİKLİK TALEBİ GÖRÜŞÜLECEKEmirdağ İlçe Özel İdare Müdürlüğü’nün [&hellip]

Soma'ya promosyonlu katkı önerisi

İGM Haziran ayı toplantıları bugün sona erecek. İGM Başkanı Salih Sel, yardımlaşma ve dayanışma amacıyla meclis üyelerinin oturum ücretlerini alacakları banka promosyonunu Soma’ya gönderme önerisinde bulundu

İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün tamamlandı. Toplantıyı MHP İl Başkanı Aziz Aslan ve beraberindekiler misafir olarak izlediler.
TAHSİS DEĞİŞİKLİK TALEBİ GÖRÜŞÜLECEK
Emirdağ İlçe Özel İdare Müdürlüğü’nün Belediye Tüzel Kişilikleri kaldırılan beldeler için kilit parke ve bordür taşı döşenmesi için tahsis edilen 75 bin 651, 20 TL ödeneğin kanalizasyon şebeke yapımı için talep edilen tahsis değişikliği konusu İmar Bayındırlık, Plan Bütçe komisyonlarında görüşülecek.
KAMERA TALEBİ ÖDENEĞE TAKILDI
Gündemin 18. maddesinde bulunan il merkezinde ki Burmalı mahallesi Uluküllük caddesi eski Belediye binası arkasında yer alan Dumlupınar İlköğretim Okulu, Basın caddesi Küçük Demirciler esnafının bulunduğu yere, Ali Çetinkaya kampüsü yanındaki hastahane yolundakı kavşağa ve 1. Küçük Sanayi Sitesi girişine mobese kamerası kurulması talebi görüşüldü. Emniyet görevlilerinin konu hakkında yaptıkları inceleme sonucu 321 bin 292 para tahsisi gerektiği bildirildi. İlgili komisyoların konu hakkında hazırladıkları raporda; Yeterli ödenek olmaması nedeniyle talep uygun görülmedi. Komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. İGM Başkanı Salih Sel, söz konusu yerlere mobese sistemi kurulması gerektiğini ancak ellerindeki imkanların kısıtlı olduğunu dile getirdi. Sel, talebin dört ayrı yerden geldiğini bir talebi yerine getirip diğerlerini yerine getirmemenin doğru olmayacağı gerekçesiyle talebi ret ettiklerini ifade etti.
KURUL ÜYELERİ OY ÇOKLUĞU İLE KABUL
İlçe İnsan Hakları Kurullarında, İGM üyelerinden bir kişinin görev alması konusunda İdari Hukuk İşleri komisyonunun uygun gördüğü isimler açıklandı. Başmakçı’da Uğur Dalgalı, Bayat Osman Gürlü, Bolvadin Yener Sevim, Çay Osman Koç, Çobanlar Ali Altuntaş, Dazkırı Ramazan Demir, Dinar Hüseyin Demirkan, Emirdağ Mevlüt Ergürbüz, Evciler Sezai Dağlı, İhsaniye İrfan Seçen, İscehisar Halim Göral, Hocalar Ramazan İlhan, Kızılören Cafer Çişimci, Sandıklı Mevlüt Özaydın, Sinanpaşa Veysel Tekeli, Sultandağı Yasin Tarhan, Şuhut Mahit Şeker. Komisyon raporunda yer alan isimlere yönelik meclis oylaması sonucu rapor oy çokluğu ile kabul edildi.
KADRO DEĞİŞİKLİK
TALEPLERİ ONAYLANDI
İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. maddesi gereğince 7 adet görevli personelin kadro derecelerinde değişiklik yapılması talebi görüşüldü. Talepleri uygun gören İdari Hukuk İşleri komisyonu rapor oybirliği ile kabul edildi. Aynı yönetmelik maddesi gereğince 4 adet kadro değişikliği yapılması talebini de uygun gören komisyon raporu meclisten oy birliği ile geçti.
SON BİRLEŞİM BUGÜN
İl merkezi ve 17 ilçede İl Özel İdaresi tarafından yapılmış ve yapılacak olan, içme suyu ve kanalizasyon tesislerinin, işletme bakım ve onarım uygulamalarına ait usul ve esasları belirleyen taslak yönetmelik çalışmalarının devam ettiği bilgilendirmesi yapıldı. Türk Standartları Enstitüsü İl Müdürlüğü çalışmaları hakkında yapılacak sunum İl Müdürünün il dışında olması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.
SEL’DEN ÜYELERE KATKI ÖNERİSİ
İGM Başkanı Salih Sel, meclis üyelerinin oturum ücretlerini alacakları bankayı belirlemek için üç banka yönetimi ile görüşme yaptıklarını söyledi. İki banka yönetiminin ödenecek ücretlere promosyon verilemeyeceğini bildirdiğini aktaran Sel; “Sadece bir banka 3 yıl için belli bir ücret teklif etti. Meclis üyelerimizin uygun görmeleri halinde banka promasyon ücretlerini Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında hayatlarını kaybeden işçilerin ailelerine göndermek istiyoruz. Bu konuda herkes kişisel düşüncesi doğrultusunda aktarım yapma ya da yapmama noktasında serbesttir. Bu önerimize yönelik düşüncenizi bildirmenizi istiyoruz. Miktar üç yıl için 500 TL.” dedi. Meclisin Haziran ayı toplantılarının beşinci ve sonuncusu bugün tamamlanacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme