• Haberler
  • Genel
  • “Soma’nın birinci sorumlusu özelleştirme” – Kocatepe Gazetesi

“Soma’nın birinci sorumlusu özelleştirme” – Kocatepe Gazetesi

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, milli kaynaklara dayalı alanların kamu mülkiyetinde kalması gerektiğini belirtti. Uslu, Soma maden faciasındaki birinci sorumlunun özelleştirme olduğunu kaydetti Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Yatağan, Kemerköy, Yeniköy termik santrallerinin ve kömür ocaklarının özelleştirmesi ile ilgili düşüncelerini açıkladı.“YAĞMAYI TALANI ENGELLEYEMEDİK”Termik santrallerinin ve kömür ocaklarının özelleştirmesi mücadelesinin yeni olmadığını, [&hellip]

"Soma'nın birinci sorumlusu özelleştirme"

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, milli kaynaklara dayalı alanların kamu mülkiyetinde kalması gerektiğini belirtti. Uslu, Soma maden faciasındaki birinci sorumlunun özelleştirme olduğunu kaydetti

Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Yatağan, Kemerköy, Yeniköy termik santrallerinin ve kömür ocaklarının özelleştirmesi ile ilgili düşüncelerini açıkladı.
“YAĞMAYI TALANI ENGELLEYEMEDİK”
Termik santrallerinin ve kömür ocaklarının özelleştirmesi mücadelesinin yeni olmadığını, mücadeleyi 20 yıldır verdiklerini belirten Muharrem Uslu, özelleştirmeye karşı mücadelenin, Türkiye işçi sınıfının onur savaşı olduğunu dile getirdi. Uslu; “Varlık savaşıdır. Çok direndik, çok mücadele ettik ancak ne yazık ki bu yağmaya, talana engel olamadık. Özelleştirmeler doğru değildir, kamu kurumlarını yok pahasına satmayın dedik, bizi dinlemediler. Bu kurumlar yağmalanmak isteniyor, yok edilmek isteniyor dedik, dinlemediler. Bu kurumlar peşkeş çekiliyor, birileri bundan rant elde ediyor dedik, dinlemediler. Bağırdık, çağırdık, direndik, eylem yaptık, yine dinlemediler.” dedi.
“ÖZELLEŞTİRME HALKA KAYBETTİRDİ”
Özelleştirmeye karşı çıkanların neredeyse vatan haini, düşman ilan edildiklerini ifade eden Muharrem Uslu şöyle konuştu: “Sendikalar topluma hedef gösterildi. Sendikalar, sendikacılar yıpratılmak istendi. Bu kadar özelleştirme yapıldı da ne oldu? Ülkemiz, halkımız bundan ne kazandı? Hiçbir şey kazanmadı, aksine çok şey kaybetti. Dev gibi fabrikalarımız arsa fiyatının bile altında birilerine peşkeş çekildi. İşte özelleştirme budur, özelleştirme yağma demektir, talan demektir, rant demektir. Özelleştirme aynı zamanda işsizlik demektir.”
KAYNAKLAR KAMU DA
KALMALI
Muharrem Uslu, stratejik özellikleri nedeniyle, özellikle enerji temininde sürdürülebilirliği sağlamak için yerel kaynaklara dayalı kömür ve enerji üretimi gibi önemli alanların, kamu mülkiyetinde kalması gerektiğini savundu. Uslu sözlerine şöyle devam etti: “Özelleştirme ve taşeron uygulamaları konusunda alınan yargı kararları titizlikle yerine getirilmelidir. Soma’da 301 arkadaşımızın iş cinayetine kurban gitmesi, birilerine ders olmalıdır. Yeni canların yitirilmemesi için bu özelleştirmeler derhal durdurulmalıdır. Soma örneği, özel sektörün denetimsiz kar hırsının başta işçi sağlığı ve iş güvenliği olmak üzere, çalışma ve yaşama koşullarında yol açtığı faciayı gözler önüne sermiştir. Soma’nın birinci dereceden sorumlusu, özelleştirmelerdir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme