• Haberler
  • Genel
  • Somali sağlık personelinden Fuar Hastanesi'ne ziyaret

Somali sağlık personelinden Fuar Hastanesi'ne ziyaret

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu ile Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın ortak projesi kapsamında İzmir’de eğitim gören Somalili sağlık personeli bayram tatilinde Özel Fuar Hastanesi'ni ziyaret etti Afrika’da yoksullukla mücadele eden ülkelere götürdükleri sağlık hizmetleriyle takdir toplayan ESAFED’in gönüllü doktorları çalışmalarını bir adım öteye taşıdı. “Dünya iyileşinceye kadar” sloganıyla yola çıkan ESAFED, Somalili sağlık çalışanlarına [&hellip]

Somali sağlık personelinden Fuar Hastanesi’ne ziyaret

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu ile Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın ortak projesi kapsamında İzmir’de eğitim gören Somalili sağlık personeli bayram tatilinde Özel Fuar Hastanesi’ni ziyaret etti

Afrika’da yoksullukla mücadele eden ülkelere götürdükleri sağlık hizmetleriyle takdir toplayan ESAFED’in gönüllü doktorları çalışmalarını bir adım öteye taşıdı. “Dünya iyileşinceye kadar” sloganıyla yola çıkan ESAFED, Somalili sağlık çalışanlarına eğitim vermek amacıyla Türkiye – Somali Sağlık Eğitimi Projesini’ni başlattı.
Somali’de kurulacak olan Türk Hastanesi’nde personel istihdam etmek amacıyla ESAFED ve TİKA tarafından düzenlenen eğitim programı kapsamında, bir grup Somalili sağlık personeli 5 ay boyunca İzmir’deki sağlık kuruluşlarında çeşitli konularda eğitim gördü. Bayramın ikinci günü Afyonkarahisar’da kısa incelemelerde bulunan ekip, Özel Fuar Hastanesi’ni de ziyaret etti.
Somalili ekip; Fuar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Yücel, Başhekim Yardımcısı Dr. Nizamettin Kazan, Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Sait Atalay, Dahiliye Uzmanı Dr. İsmail Uygan, Basın-İletişim Sorumlusu Şule Akan ve Satın Alma Sorumlusu Ramazan Teke tarafından karşılandı. Hastanede incelemelerde bulunan Somalili sağlık personeli, özel bir hastanenin işleyişi ile ilgili Özel Fuar Hastanesi yönetimi ile görüş alışverişinde bulundular. Fuar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Yücel, Somalili sağlık ekibine yaptığı konuşmada, hastanelerinde Somalili sağlık ekibini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Dr. Yücel, Fuar Hastanesi olarak projeye ellerinden geldiğince destek olacaklarını belirtti. Somalili sağlık ekibi üyeleri, eğitimlerin kendilerine çok yarar sağlayacağına inandıklarını söyleyerek, ülkelerindeki hastalara bir an önce yararlı olmak istediklerini dile getirdiler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme