• Haberler
  • Genel
  • Soma faciası Sinada'nın kapağında – Kocatepe Gazetesi

Soma faciası Sinada'nın kapağında – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'dan yola çıkarak ulusal bir dergi hâline gelen Sinada, 'Yaz' sayısı ile okuyucuların karşısına çıktı. Dergi, bu sayısında Soma'da yaşanan maden kazasını kapağına taşıdı Afyonkarahisarlı edebiyat gönüllülerinin çıkardığı ve her sayısında daha çok kişiye ulaşan Sinada Dergisi'nin 'Yaz' sayısı çıktı. 'Bir Avuç K/Ömür İçin' kapağıyla çıkan Sinada'nın dördüncü sayısında edebî yönü güçlü şiirler ve denemeler [&hellip]

Soma faciası Sinada’nın kapağında

Afyonkarahisar’dan yola çıkarak ulusal bir dergi hâline gelen Sinada, “Yaz” sayısı ile okuyucuların karşısına çıktı. Dergi, bu sayısında Soma’da yaşanan maden kazasını kapağına taşıdı

Afyonkarahisarlı edebiyat gönüllülerinin çıkardığı ve her sayısında daha çok kişiye ulaşan Sinada Dergisi’nin “Yaz” sayısı çıktı. “Bir Avuç K/Ömür İçin” kapağıyla çıkan Sinada’nın dördüncü sayısında edebî yönü güçlü şiirler ve denemeler yer alıyor.
TEFRİKANIN İLK BÖLÜMÜ
Dergide yeni hece ölçülerinin ve şiir tarzlarının yer aldığı “Gülce’yi Duyan Var Mı?” yazısı dikkat çekiyor. Güncel edebiyat dergilerinde rastlanmayan “tefrika” geleneği de, Sinada’nın son sayıyısıyla birlikte canlanıyor. Onur Akbaş, 30 bölümlük tefrikasının ilk bölümünü Sinada-Yaz’da yayınladı.
ŞIRNAK’A KÜTÜPHANE
Her sayısında bir kütüphane kurma hedefinde de başarılı olan dergi ekibi, bu sayısında da Şırnak/İdil’de Afyonkarahisarlı bir öğretmenle işbirliği yaparak kütüphane kurdu. Derginin bu sayısındaki bir özelliği de 64 sayfanın 16’sının renkli olması.
300 ESERDEN SEÇME
Sinada Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Hasan Başdemir, edebiyat adına yeni bir şeyler söylemek için mücadelelerinin devam ettiğini belirtti. Başdemir, “Biz edebiyata yeni bir soluk getiriyoruz. Gençlere yönelik, gençlerin yazdığı yazı ve şiirlere yer veriyoruz. Bu sayımızda bize gönderilen 300 eserden seçme yaptık. Her sayımızda ilgi artıyor” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme