Solak'tan düzeltme talebi – Kocatepe Gazetesi

FETÖ/PDY davalarıyla ilgili olarak 18 Eylül Pazartesi günü mahkeme huzuruna çıkan ve kendini savunan AKÜ eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Solak, bu duruşmadaki ifadelerinin kamuoyuna sehven yanlış aksettiğini belirterek, ifadelerinin düzeltilmesini istedi.Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Kocatepe Gazetesi'ne mektupla başvuran ve düzeltme talebinde bulunan Okan Solak'ın bu talebini yerine getiriyor ve posta yoluyla gönderdiği [&hellip]

FETÖ/PDY davalarıyla ilgili olarak 18 Eylül Pazartesi günü mahkeme huzuruna çıkan ve kendini savunan AKÜ eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Solak, bu duruşmadaki ifadelerinin kamuoyuna sehven yanlış aksettiğini belirterek, ifadelerinin düzeltilmesini istedi.
Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Kocatepe Gazetesi’ne mektupla başvuran ve düzeltme talebinde bulunan Okan Solak’ın bu talebini yerine getiriyor ve posta yoluyla gönderdiği düzeltme metnini yayınlıyoruz:
18/9/2017 tarihli duruşmamla ilgili haberinizde duruşmada söylemediğim ifade, haberinizde tahminimce sehven farklı bir şekilde yer almıştır. Bu süreçte mağduriyet yaşayan biri olarak haberinizdeki yanlış ifadeyle başkalarınında mağduriyet yaşamasını istemem.
20/9/2017 tarih ve 16030 sayılı gazetenizin 5. Sayfasında Burcu Aydın’a ait haberde “Nihai rapor talebime cevap verilmedi” başlığı altında 4. Ve 5. Satırda yer alan “KOM Ş. M.’de ifade veren tanıklar örgüt üyesi” ifadesi duruşmada şahsım tarafından beyan edilmemiştir. Duruşmadaki ifademde “KOM Ş. M.’de ifade verenler bir önceki rektör (Ali Altuntaş) dönemi idareci-yöneticileridir” şeklindedir.
Bu sehven hatanız şuanda görevinin başında olan kişileri zan altında bırakıcı Hak ihlalleri doğuracaktır. Ayrıca yargılama sürecindeki adli yangılanma hakkımın zedelenmesine neden olacaktır. Hatanın düzeltilip gazetenizde düzeltilmiş şekliyle verilmesini ve ayrıca düzeltilen haberin bir nüshasının cezaevi adresime gönderilmesini talep ediyorum. Çalışmalarınızda ve yayın hayatınızda başarılar dilerim. 22.09.2017

Gazetede çıkan bölüm

Okan Solak’ın düzeltme talebinde bulunduğu bölüm, gazeteniz Kocatepe’de şu şekilde yer almıştı:
AKÜ İnceleme ve Araştırma Komisyonunun zan altında olduğunu iddia eden Okan Solak, “Açığa alınmam ve ihraç edilmemde ilk dayanak silahlı terör örgütüne üyelik iddiasıyla oldu. Durumu YÖK’e bildirip itiraz ettim. KOM Şube’de ifade veren tanıklar örgüt üyesi. Her birinin 4’er, 5’er sayfa iddiası var. Rektör Mustafa Solak dönemindeki tüm idareciler zan altında bırakılmış. Pek çok isim tarikatçılıkla, yapılanma ile suçlanıyor. Üzerimde oluşturulan yanlış algının yegâne sebebi olmuş. Soruşturmanın nihai raporunu talep ettim. Cevap verilmedi. Bölüm çalışanlarının ifadelerinin alınmaması objektif değil” dedi.

Bakmadan Geçme