• Haberler
  • Spor
  • Solak yetenek sınavları için BESYO'yu ziyaret etti

Solak yetenek sınavları için BESYO'yu ziyaret etti

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 1-4 Ağustos tarihleri arasında AKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda (BESYO) Spor Öğretmenliği Bölümü, Rekreasyon Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümüne öğrenci alma amacıyla gerçekleştirilen özel yetenek sınavlarının yapıldığı spor salonunda incelemelerde bulundu.SINAVLAR KAMERA İLE KAYIT ALTINA ALINIYORZiyaret sırasında Solak'a bilgiler veren BESYO Müdürü Doç. Dr. Yücel [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 1-4 Ağustos tarihleri arasında AKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda (BESYO) Spor Öğretmenliği Bölümü, Rekreasyon Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümüne öğrenci alma amacıyla gerçekleştirilen özel yetenek sınavlarının yapıldığı spor salonunda incelemelerde bulundu.
SINAVLAR KAMERA İLE KAYIT ALTINA ALINIYOR
Ziyaret sırasında Solak’a bilgiler veren BESYO Müdürü Doç. Dr. Yücel Ocak, sınavın tamamen şeffaf bir ortamda kamera kaydına alındığını ve fotosel cihazlar ile gerçekleştirildiğini belirtti. Solak, “BESYO bünyesinde 3 bölüm adına ilan edilen 120 kontenjan için gerçekleştirilen sınavlara 191’i kadın, 777’si ise erkek toplam 968 öğrenci adayı katıldı. Öğrenci adaylarının yerleştirilmeleri, 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu’nda yer alan “Özel Yetenek Sistemi ile Seçme Yöntemi” bölümü dikkate alınarak gerçekleştiriliyor. Adayların yerleştirme puanı; özel yetenek sınav puanı, ortaöğretim başarı puanı ve 2016 YGS puanı baz alınarak, ÖSYM tarafından belirlenen formüllerle hesaplanıyor” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme