• Haberler
  • Genel
  • Solak, sempozyumda yönetici – Kocatepe Gazetesi

Solak, sempozyumda yönetici – Kocatepe Gazetesi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği 'Birlikte Kullanım ve İşbirliğinde Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu'nda Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, bir oturumun yöneticiliğini yaptı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği 'Birlikte Kullanım ve İşbirliğinde Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu', İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Konferans Salonu'nda [&hellip]

Solak, sempozyumda yönetici

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği “Birlikte Kullanım ve İşbirliğinde Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu”nda Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, bir oturumun yöneticiliğini yaptı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği “Birlikte Kullanım ve İşbirliğinde Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu”, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Yurt genelinden katılımın sağlandığı sempozyuma YÖK Üyeleri Prof. Dr. M. Murat Tuncer, Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Uzm. Dr. Zafer Çukurova, Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile birlikte çok sayıda Rektör, Tıp Fakültesi Dekanları ve akademisyenler katıldı. Sempozyuma katılan konuşmacılar, birlikte kullanım ve işbirliğinde güncel durum ve mevcut modeller, hukuki ve mali durumlar konularında fikir alışverişinde bulundu.
Sağlık Bakanlığı’na bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin, Üniversitelerin, Tıp Fakültelerinin eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti sunumlarının yer alacağı; önümüzdeki süreçte birlikte kullanım ve işbirliğinde daha verimli olunması, daha az sorunla karşılaşılması için yayınlanacak yeni birlikte kullanım-işbirliği yönetmeliğine de öneriler sunmak amacıyla düzenlenen ve gün boyu süren sempozyuma katılanlar, birlikte kullanımın Türkiye’deki geçmişi, tıp eğitimi ve sağlık hizmeti sunumu açısından önemi gibi konuları tartıştılar.
Sempozyumun “Birlikte Kullanım ve İşbirliği Alanında Hukuki ve Mali Durum Konusunda Değerlendirme ve Öneriler” başlıklı 2. oturumunun başkanlığı ise AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile birlikte Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve Prof. Dr. İrfan Şencan tarafından yapıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme